En weer een nieuwe week

Oostenrijk, Gröbming

Ik ben boos op mezelf geen idee waarom maar ik wilde mijn verslag erop zetten en ping alles is weg. Dus baal ik flink. Ik probeer het nog maar een keer om een verslag te schrijven maar ik schrijf vaak in de loop van de dag steeds een stukje net zo als ik mij voel of beleef.

Vanmorgen vroeg wakker en om half 7 eruit om de kinderen te wekken. Ik deed de deur open van hun slaapkamer en ik hoorde het al hallo Oma ich bin wach- Theresa moest ik nog wekken. Dan ik Sabrina aankleden, Theresa kan het zelf haar kleding lag al klaar. Opa was de broodjes voor het ontbijt aan het maken voor hen en wat te drinken. De trommeltjes waren al klaar voor school ze kregen beide minigurken en een chocobroodje en een Danoontje. Daar komen ze demorgen wel mee door. Theresa heeft lang tot half 2. Ouders mogen zelf weten of ze de kinderen naar school sturen en uiteraard laat Ingrid hen gaan. Mathias was er weer die was 3 weken thuis door de corona, Elea is thuis met corona en zo nog een aantal. Opa bracht eerst Theresa op weg en dan daarna Sabrina naar de Kindergarten, Het was minus 2 graad en Sabrina had een malliot en daarover een broek aan, Een T-shirt, een dik vest en een jas en muts. Plus gevoerde laarsjes.Naar mijn gevoel warm genoeg voor dat korte stukje naar school. Ze is wat snotterig maar wie niet.
Als het huis verlaten was kon ik lekker douchen en aankleden, daarna was Jan thuis en kon hij ook gaan. Alle tijd voor ons zelf.
Jan ging een gat in de muur maken achter het keukenblok maar dara werden we niet veel wijzer van , het was droog tussen de wanden maar de afvoeren tja.
Ik ben cadeautjes gaan inpakken en inventariseren. Verjaardagscadeau voor Sabrina is klaar, Sinterklaascadeautjes moet genoeg zijn voor de kinderen niet heel veel maar we doen het dit jaar ermee. Voor de volwassenen staat het er slechter voor. Voor mezelf had ik nog Rituals cadeau gekregen bij mijn Membership dus dat kon voor de sint als cadeau, voor Jan had ik een voorraad pepermunt papiertje erom heen , ik had wat speculaaspoppen meegenomen uit Nederland en verdeeld onder de volwassenen. Het gaat om het gebaar. Ik had eigenlijk met Jannick afgesproken dat hij een Vignet zou krijgen in drieen gedeeld , sint, kerst en verjaardag. Maar hij moet dringend zijn nieuwe winterbanden op zijn auto laten zetten en hij heeft geen velgen. Dus vandaag gevraagd wat het kost en het is iets minder dan een Vignet dus dan laat ik dat doen en heeft hij dat als cadeau. Voor Jan heb ik iets in gedachten kost wat meer maar hij is er ook het afgelopen jaar bij in geschoten. Door de corona bestelde dingen over internet kwamen niet en kwamen ook nooit meer. Mezelf heb ik al een reuze verjaardagsgeschenk gemaakt dus ik ben happy. Voor Meli heb ik een kleinigheid voor de sint en ik koop een Thermenkaart die kan ik nog kopen bij Rapl die is 2 uur per dag open (een Traffik) Dus ik denk dat ik het zo wel rond brei. Om half 2 Theresa ophalen uit de school en naar de gemeente. Ze vraagt netjes aan die mevrouw mag ik een wens ophangen voor het Christkindl? Zegt de dame maar je hebt al een wens opgehangen. Jij hebt Schleich paarden gevraagd en je zusje een pop. De teleurstelling bij Theresa was groot want ze heeft een hele middag zitten zoeken wat ze heel graag wilde hebben en daar kwam Lego Friends Tierklinik uit en voor Sabrina had ze werkelijk iets heel goeds uitgezocht een Aquaplay Wasserbahn. Tja dat gaat nu niet door. Ingrid kan het nu moeilijk onder de kerstboom leggen want Theresa weet nu dat ze dat van de gemeente krijgt. Thuisgekomen heb ik het eten warm gemaakt , ik had vanmorgen al nasi goreng gemaakt en een lekkere Nederlandse loempia erbij. Na het eten moesten we Theresa wegbrengen, ze wilde nog niet maar dat was de afspraak . Dan hebben we koffie bij Ingrid gedronken. Theresa liet mij haar kristallen zien die ze zelf gemaakt heeft. Ze heeft een experiment doos waarmee ze kristallen kan maken. Sabrina zag er niet goed uit , ze was moe en lag op de bank. Ingrid vond dat ik vanmorgen over die lading kleding ook nog een skibroek had moeten aantrekken. Verkouden zijn we allemaal en nog een extrabroek helpt niet tegen een verkoudheid.
Na de koffie naar huis en wat spullen bij Meli afgegeven en Jessy en Dominik waren daar. Gelijk op de koffie gebleven.
Ik wordt door allemaal Trampel genoemd wat ik ondertussen maar als geuzennaam zie. Daar kom ik de rest van mijn leven niet meer van af. Aangezien de betekenis nog steeds niet 100% is uitgelegd zei Dominik dat doet een kameel. En later Jannick was ook thuisgekomen hadden ze het gegoogled en kwam in het Nederlands het woord hotsklots of wel een lomperd of onbehouwen mens. Ik zou Ingrid daarmee hebben uitgescholden. Dus tja zo heb ik nu de bijnaam gekregen.
Ik kreeg van Angela leuke en mooie fotos van Jula en Tobi. Wat lijkt Jula op Angela. Helaas kan ik nog geen fotos laten afdrukken door de corona.
Meli en Heinz hebben 16 december al een gerechtstermin , zo snel omdat haar moeder hen al voor de 31. december eruit wil hebben. Woon je je hele leven in je familiehuis. Afwachten hoe dit gaat aflopen. Dus Jessy zei dan komen we allemaal nemen spandoeken mee en een trommel zoals bij ijshockey en Jannick zat al als of hij met zo´n orgel zat wat je altijd hoort. Gelukkig kunnen we nog allemaal lachen.
Een al met al leuke dag gehad.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.