Dagje naar de Dopplerklinik

Oostenrijk, Salzburg

Vanmorgen alles in alle rust en dan wachten tot we opgehaald zouden worden. Om half 12 kwam het RK en gingen we op weg naar Salzburg naar de Dopplerklinik.
Wel jammer dat we juist vandaag naar Salzburg moesten want het werd een hele warme zonnige dag. Had liever in de tuin gezeten en Jan ook. Dan moesten we vrij lang wachten en het wachten daar is in een ruimte zonder ramen en met heel slecht licht dus je zit in een donkere ruimte waar ik al helemaal depri van word. Dan was Jan aan de beurt en was de arts boos dat hij belangrijke uitslagen niet had en wij hebben ze niet dus kon ze ook niet meebrengen. De Dopplerklinik heeft de opdracht gegeven en in Schladming is het onderzoek gedaan maar die hebben dus niets aan ons en niets aan de Klinik gestuurd. De klinieken in het land Salzburg kunnen allemaal bij elkaar in het systeenm kijken omdat ze allemaal een bepaald iets gebruiken maar ja dat heeft Schladming niet. De uitslag van vandaag Jan zijn aderen zijn niet verslechterd. Ze willen nog 3 maanden wachten en dan eerst weer onderzoeken doen . Een operatie kan een Schlaganfall uitlokken dus als Jan zonder kan is het beter en als er andere factoren zijn is een operatie zetten beter. De halsslagaderen zijn niet het probleem maar in de nek ter hoogte van de Atlas zeg maar. Nu moet hij in de tussentijd gewoon doorgaan met medicijnen , een mri doen om te zien hoe het in zijn hoofd is, nogmaals dat 3 daagse onderzoek doen voor zijn hart en dan besluiten ze om daar een stent te zetten of niet. Maar Jan gaat weer voorzichtig proberen auto te rijden, het zijn niet zijn vaardigheden waar hij beschadigd is. Uiteraard is hij zeer blij en kan hij langzaam aan hopelijk weer terug in de normale wereld komen. Hij moet wel heel goed op zijn leefstijl letten, en daar is hij juist heel eigenwijs in. Hij drinkt nog steeds veel te weinig en ik had hem gezegd neem een glas water als je een kop koffie neemt want koffie vergeet hij niet . Dan gaat het een paar dagen goed en doet hij het weer niet. De afgelopen dagen ging het eigenlijk heel goed met zijn diabetes maar dan weet hij dat hij naar het ziekenhuis moet en let hij wel op. Dus hij kan het wel maar doet of wil het niet. Met de airfryer is het nu niet zo erg om frieten te eten of schnitzel want veel minder vet. Maar de aanhouder wint zegt men dus ik houd vol om hem gezond te laten eten- Zijn reactievermogens heeft hij ook nog beter dan die van mij. Ik heb het gevoel dat het hem veel beter gaat dus hoop ik dat het ook zo is. Want van Jan kan je niet wijzer worden. Maar dat heeft niets te maken met zijn Schlaganfallen dat had hij altijd al.
We waren pas om 16 uur weer thuis en konden nog wel even dag zeggen aan de familie beneden.
De familie van beneden is net vertrokken naar Graz waar ze gaan slapen bij een broer van Ingrid zodat ze morgen op tijd in het ziekenhuis daar kunnen zijn met Sabrina.
Afwachten of ze daar meer kunnen betekenen. Dus van heel veel drukte voor ons ineens naar stilte en rust.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.