Van alles en nog wat dag

Oostenrijk, Gröbming

Ik kwam slecht in slaap en ik had gezelschap van Fiep die zowaar onder het dekbed naast me was blijven liggen. Dan slaap ik eindelijk schrik ik wakker en Fiep ook van de sirenes die gingen. Het was ergens na half 3. Daarna duurde het weer lang voor ik in sliep en dan om 6 ging de wekker. Babyfoon aan en Ingrid kwam nog melden dat Theresa videoconference heeft en om 13 uur de Rauchfangkehrer en ook Silke voor Sabrina. Tegen 7 er uit en dan om 7 Sabrina gehaald, Theresa kwam ook gelijk mee. Die ging in bed bij de tv en ik Sabrina aankleden en ontbijt geven. Jan heeft haar om kwart voor 7 met de auto weg gebracht want het is bitter koud in de morgen het was toen ze gingen nog minus 5/6. Dan was het tijd voor de videoconference van Theresa met school. Ze heeft niet zo heel erg opgelet geloof ik. En zit nu met haar huiswerk en de gebakken peren.
Nadat ze een groot deel van haar huiswerk af had mocht ze gaan spelen dat werd uiteraard met haar enorme Schloss. Ze heeft popjes in bad gedaan en de spulletjes gepoetst.
Jan ging naar de Apotheek medicijnen halen en later Sabrina. Sabrina wilde ook met het Schloss spelen dus haar op de grond met het kleine kasteeltje gezet maar dat wilde ze niet. Dan alle playmobile waar ze mee kon spelen in de huiskamer op de salontafel gezet en dat was goed. Eten gemaakt Theresa had frietjes en broodje hamburger uitgekozen. Zitten we aan tafel belt Jannick met er staat iemand voor de deur. Jan naar beneden en daar was de Rauchfangkehrer al . Later belt Jannick weer hij staat weer voor de deur. Moest hij een handtekening heben en hij kwam niet op het idee om de andere bel te gebruiken.
Sabrina zat met haar Playmobile te spelen en toen kwam Silke dat vond Sabrina niet leuk want die wilde met de Playmobile spelen. Ingrid kwam pas na 2 uur thuis . Haar directe cheffin werd vanmorgen getest en kon naar huis positief. Er zijn er 2 die ontslag hebben genomen dus het is daar stressig. Dan kwam Ingrid met een pakket en ze zei ik weet niet wat jij allemaal besteld en ik zo´n groot pakket verwacht ik niet alleen kleine dingen besteld.

Annemarieke jouw pakket is dus aangekomen en wat zijn we blij met de pepernoten want die hadden ze toen niet meer bij de Hema. Theresa zei toevallig gisteren Oma ik heb nog helemaal geen pepernoten in de schoen gekregen en ik je weet toch dat het moeilijk is om nu inkopen te doen dus ook voor de Sint en zijn Pieten. Daar legde ze zich wel bij neer. Ze had een recept in haar boek uitgezocht waar we pepernoten voor nodig hebben dus ik had al gezegd kijk Oma heeft al speculaasjes gekocht die kunnen we misschien wel gebruiken of we gaan ze zelf bakken (doen we toch altijd wel een keertje) Maar morgen dus de knutselplaten en pepernoten in de schoenen. Je wordt weer heel hartelijk bedankt voor je lieve geste. Ook de tumtum zal weer veel vreugde geven zelfs Sabrina is er dol op. Je bent bij Theresa ook altijd o ja Annemarieke van de tumtum.

Ik zat even rustig kwam Ingrid weer of ik voor Theresa schoolwerk wilde uitprinten. De inkt is bij hen op en tja waar haal je nieuwe met de winkelsluiting. Ik heb altijd een nieuwe set inkt liggen . Dan weer verder ik had al wat telefoontjes gepleegd en dingen geregeld . Jan kan in Liezen terecht voor zijn angiografie . De verwijzing moet worden omgezet dus dat ook gelijk aangevraagd en ik kon vanmiddag al terecht voor de uitslagen van Jan en mij van ons bloed onderzoek. Dus tegen 18 uur even snel met de auto want het was al weer knapjes koud. Nu van beide alles goed.
Theresa kwam nog een poosje spelen en dan tegen 8 werd ze weer opgehaald .
Nu zit ik in de Allerhande te lezen altijd zo leuk om in de sfeer te komen. Theresa vond de taart die erin stond erg leuk voor de verjaardag van Sabrina Oma.

Weer fotos van Gröbming op de eerste foto , staat links, der evangelische Pfarhof, erbaut 1896 wurde 1979 abgetragen für die heutige Umfahrung von Gröbming. Aus dem Museum Gröbming:
Evangelische Kirche erbaut 1853. Der alte Turm wurde 1905 erneuert.
Foto 2 Aufnahme von Felix Biermayer um 1924
Foto 3 Aufnahme Guggi Nov. 2020
Foto 4 Aufnahme um 1957 mit neu erbauten Gasthof Moser Loy
Foto 5 Aufnahme: Alois Guggi Nov. 2020

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

😘

Annemarieke 2020-11-25 23:03:48
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.