kappersbezoek

Oostenrijk, Gröbming

Goed geslapen en mooi op tijd wakker.
Zou met Theresa samen naar de kapper gaan en Ingrid liep ook gelijk met de kinderwagen mee. Die moest een recept halen bij de Kinderarts voor Sabrina daar was ze al een keer voor en waren ze het vergeten en nu maakten ze commentaar dat ze dat niet genehmigt bekommen wat onzin is want het is al een keer benehmigd. Nu kan ze morgen het recept halen en dan moet de apotheek het nog bereiden. Er is best weerstand bij het gebruik van thc houdende olie voor Sabrina maar ze doet het er erg goed op .
Theresa was aan de beurt en ik even later bij de andere kapster , we waren pas kwart voor 1 weer thuis dus een snelle hap uit de vriezer. Moeten we vandaag maar tevreden mee zijn. Ik vind dat ik er weer net uit zie en ook mijn ogenstyling is weer gelukt. Theresa ziet er ook weer net dus klaar voor de vakantie. En Theresa moet gelijk na de vakantie weer naar de Kindergarten. Ze had een dynosaurus om te bouwen gekregen , zo´n houtplaatje. Als je aan haar vraagt wat is het zegt ze een Triceratops .
Vanmiddag heeft ze zitten spelen met de Tiptoi boerderij en dierentuin. En uiteraard met het dynosaurusboek van tip toi. Ze heeft fotos van mij gemaakt met mijn telefoon dat doet ze erg graag. Momenteel is ook haar haar grote Leidenschaft om cd´s te luisteren, de muziekjes maar ook luisterboeken. Dat komt goed uit kan ze zich onderweg bezig houden want het wordt toch een flinke reis en niet alleen in kilometers maar vooral in tijd. Langzaam aan verheugen we ons.
Vandaag mijn zusje Erna gesproken wat altijd gezellig is. Erna ik zag vandaag dat ze in Duitsland aardappelen telen met de naam Blauwe Erna ben je daar ook al in de buurt geweest???? Haha
In de middag even met Sabrina bezig gehouden zodat Mama het ingezaaide gras kon sproeien. Theresa daarna ook mee naar beneden en rust voor Oma . Heb ik ook nog wel nodig. Jan werken.
De post was weer gezellig we mogen 2 jaar Zorgtoeslag terug betalen die ze automatisch geven en het is op jaarbasis zeer weinig maar als je 2 jaar moet terug betalen met 215 Euro per jaar is het veel. Leuk cadeautje voor de vakantie.

Als we in Nederland wonen hadden we zelfs 85 Euro per maand gekregen maar nu krijgen we niets . Ze vergeten dat in Oostenrijk het stelsel anders is en we erg veel zelf moeten betalen. Met waar je recht op hebt en wat je krijgt in de gezondheidszorg hier dat zijn 2 dingen. Er gaan steeds meer artsen over op alleen particuliere behandelen en ja daar kan ik wel heen gaan maar het komt er op neer dat je maar 30 % vergoed krijgt van de Krankenkasse behalve als je privaat verzekerd en dat kunnen we niet betalen. Dat zou nog gaan als we het geld dat we in Nederland moeten afdragen daarvoor konden gebruiken en niks met Nederland te maken zouden hebben en gewoon ons hier verzekeren. Maar nee dat wil Nederland niet, alles in het buitenland maar je moet je in Nederland verzekeren als je pensioen en AOW uit Nederland hebt. Dat gaan de Nederlanders in Duitsland nu ook voelen want die waren volledig gewoon in Duitsland en nu heeft Nederland ook met Duitsland zo´n regeling afgesproken. Daar wordt je niet beter van de enige die daar beter van worden is de Nederlandse staat. Verder blijf ik me ergeren aan die 8% die we moeten betalen voor zorg die we niet krijgen.
Het pakje voor een bekende in Nederland is ook aangekomen, morgen even naar de Post brengen. Hadden iets van de apotheek nodig wat niet in Nederland te krijgen is en ook niet over internet besteld kon worden.




Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Jullie zien er beide weer mooi uit!

Annemarieke 2017-08-16 21:14:08

wel een echt kort koppie voor jou, maar wat is het haar leuk ingevlecht bij Theresa

Christina 2017-08-17 03:18:30
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.