3x podium, brandweeroefening Pichl

Oostenrijk, Sankt Nikolai im Sölktal

Afgelopen zondag heb ik mijn eerste loop gelopen. Ik moest 10,5 km lopen bij zeker 30 graden. Het was in St.Nikolai bij de Sölkpas. Mijn vader liep hem ook en moeder startte op de 3,5 km nordic walking daar was maar 1 klasse in en ze liet zelfs de mannen achter zich. Voor de lopers was het 3 rondes , 3x omhoog en naar beneden. Mijn vader en ik waren 3e en mijn moeder werd eerste.
We kunnen weer minstens een week eten want de prijzen waren manden met specialiteiten uit de omgeving.
Dus brood,spek,kruidenzout, een soort geitenkaas met kruiden en nog meer spek. Erg lekker en wij hadden dus 3 manden vol.

Ik heb pas een brandweeroefening in Pichl in het Pichlmayergut gehad.
Dat is altijd lachen.Jannick

felicitaties, slecht weer en nog meer
Laura en Randy gefeliciteerd met het aantekenen, Laura ook gefeliciteerd met je verjaardag.
Ook Angela gefeliciteerd met je verjaardag.

Dinsdag 26 mei
Jannick was zondag in Aich in het meer gaan zwemmen als training wel in neopreen maar het was zeer koud het water. Maar ja over 2 weken is de eerste triatlon in Aigen en daar mag je niet in neopreen zwemmen. Hij heeft nu een vriendinnetje daar in de buurt , ik weet niet precies af ze in Aigen of in Assach woont. De grenzen lopen soms heel vreemd. Met haar familie is hij ook daar in de Seestube gaan eten. Daarna is hij met Bettina bij ons langs geweest en naar zijn huis gegaan. Hij gaat een keer jagen met haar vader en broer. Ze hebben zelf een stukje jachtgebied. Ze waren zaterdagavond naar het brandweerfeest in Pruggern geweest en haar broer heeft hem naar Ramsau gebracht. Op het feest heeft hij van Hannes gehoord dat Pruggern niet start op de 24 uursloop , dat is balen want een ander team hem je niet zo gauw bij elkaar. Jannick kwam met groeten van veel mensen uit Pruggern voor ons.
Nog steeds erg heet, temperaturen rond om 30 graden. Het gaat vandaag wel omslaan en er wordt zeer slecht weer verwacht.
We hadden bij de tandarts voor Jannick papieren meegekregen en we konden eigenlijk vandaag gelijk terecht in Radstadt. Maar daar bleek de arts wel ortho te zijn maar geen kaakchirurg. Ik baalde stevig want Jannick moest verzuimen van school ervoor. Terug gereden naar Ramsau en gelijk langs de tandarts. Daar kreeg het meisje die ons geholpen had op haar kop van de andere assistente en we kregen nieuwe papieren mee en we kunnen volgende week donderdag bij een kaakchirurg in Schladming terecht. Gelukkig deze keer na schooltijd.
Er kwamen steeds meer donkere wolken en ik zou voor Jannick langs Reini,s huis gaan om te kijken of het pakketje van Polar er al was. Want Reini is niet thuis, nu weet ik wel welk huis Reini woont maar niet welk gedeelte. Gelukkig trof ik iemand die ook wist dat er nog geen pakje was en die me gelijk heeft laten zien hoe ik bij Reini,s woning kan komen en waar ik het pakje kan vinden als het gebracht is.
Jannick kan met zijn horloge niet meer zwemmen want het horloge is niet meer waterdicht. Dat is erg vervelend als het erg slecht weer is en hij kan niet zwemmen met zijn horloge. Nu heeft hij via Reini een ander gekocht, Reini heeft een special editie voor hem waar er maar beperkt van gemaakt zijn. Ook kan Jannick hem op de computer met gps alles zien waar hij was enz. Ik was bijna bij het huis en toen begon het al te onweren en bliksemen. Ik had met Jan afgesproken dat als het los zou barsten hij me met de auto zou oppikken maar het was nog steeds droog. Ik ben toen maar hardlopend terug gegaan. Ik had alleen een t-shirtje en een korte broek aan. Maar de bui kwam niet en trok weer over. Maar aan alle kanten zie je het slechte weer en hoor je het gerommel. Ik vind het erg eng om dan over open weilanden te lopen maar ja onder de bomen is het ook niets .
Jan was nog lopen en Jannick deed duathlontraining, fietsen en lopen. Herman onze buurman kwam nog vragen of wij een bepaald startnummer hadden want we waren eerder weggegaan zaterdag, maar die hadden wij niet want daar was de hoofdprijs opgevallen. Hij zei nog lekker brood he in het pakket, Jan zei hem nog en ja wij hebben 3x een pakket gewonnen. Herman is 71 en loopt harder dan Jannick.
Hij heeft gevraagd of we op donderdagavond ook vanaf de Kobaldhof gaan lopen. Daar trainen ze met een groepje. Jan werkt helaas maar Jannick lijkt het wel wat om met hen te trainen. Ik weet het nog niet want ik wet niet of er ook dames zijn en dan ook nog beginners. Maar volgens Jan gaan ze daar vandaan ook nordic walken dus ik moet het nog uitvogelen.
Jannick en ik komen in ieder geval samen naar Nederland voor het NK zomerbiatlon. Het hoe en wat weten we nog niet precies want het moet ook allemaal met school passen.

In dat weekend is er ook nog een loop in Liezen en Jan wil daar graag lopen. Als Herman gaat kan Jan meerijden anders misschien met Haje of Carolien????
A.s weekend naar Admond waar deze keer op zondag de loop is. Ze geven wel heel veel regen op maar misschien valt het mee.
Ondertussen is op veel plaatsen in Oostenrijk het slechte weer begonnen met nu al veel schade en problemen. Ik hoorde op de radio dat in Nederland ook slecht weer is.



Ik luister nu naar Hubert von Goisern, ik ben dol op dit nummer het heet Jetzt bist so weit weit weg von mir. Volgens Jannick als je dat kan verstaan snap je het dialect en ja ik weet waar het over gaat. Ook is het volgens hem dialect uit de omgeving Bad Aussee. Onderling hebben de dorpen ook nog eens eigen dialect.
De tekst is ongeveer: Jetzt bist , so weit, weit weg, von mir.
Des tuat ma schia”und wia
Scho kürzer word’n und Blattln foll’n aa von der Baam
Und auf ‘m Almersott’l liegt scho Schnee
A koider Wind waht von die Berg
Der Sunn is aa scho untergänga
Uns i hätt di gern in meiner Näh
Jetzt bist so weit weit weg, so weit weit weg von mir
Des tuat ma schia’und wia
Kumm her zu mir
Du wurst wia der Summerwind
Der Einefort in meine Hoor
Ois wiara worma
Regen auf der Haut
I raich nu deinen nossen Hoor
I g’spür nu deine hand im G’sicht
Und wia du mir gänz tiaf
In d’Augen schaust
Jetzt bist so weit weit weg, so weit weit weg von mir
Des tuat ma schia’und wia
Kumm her zu mir
Jetzt ist bald a Monat her
Dass ma uns nu g’hälten ham
Und in unsere Arm versunken san
Manchmäl is’ma gestern wär’s
Und manchmäl wiar a Ewichkeit
Und manchmäl hab I Angst es war a Tram

Ik geloof dat ik het zo aardig in het dialect geschreven heb.
Ik luister graag naar muziek van deze man en het is altijd in dialect zo leer je het tenminste verstaan. Ze zeggen dat het Steirisch op Engels lijkt en als je er op gaat letten klinkt het inderdaad zo je schrijft het anders Mäm en Däd, Hoam klinkt als home. Zo zijn er nog veel meer woorden. Ik probeer het te leren maar het valt niet mee doordat ik niet goed kan horen zijn de klanken moeilijk te vatten voor mij.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.