Het noodweer sloeg weer toe

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was ik al wakker toen Ingrid met 2 kinders kwam , beide waren al wakker en het was nog geen 6 uur. Hop allemaal in bed en we moesten nog wachten tot Kika om 6 uur begon. Opa drinken gemaakt en Oma boterhammen gemaakt en de katten eten gegeven. Oma ging om 7 uur douchen en Opa na Oma. Theresa bleef in bed en Sabrina kwam in de huiskamer spelen. Voor zessen was het stralende zonneschijn om 6 dikke mist en om half 8 klaarde het weer op. We krijgen steeds van alles wat. Er is extreem veel regen gevallen en we kunnen de komende dagen nog meer verwachten. Nu kwart voor 8 en de sirenes gaan.
Even later het berichtje dat er ingeklemde personen zijn dus met grote waarschijnlijkheid een verkeersongeval.
Annemarieke om jouw vraag te beantwoorden, Ingrid werkt nu als verpleegkundige in Gröbming bij het bejaarde/verpleeghuis.
Ik kreeg fotos van Angela van Jula en Tobi. Ook een berichtje die ik jullie niet wil onthouden. Ik stikte van het lachen want niets is harder lachen dan leedvermaak.
```Ik lees op jullie site over klussen met kinderen en dat dit niet zo opschiet. Ik was voor Tobi een nieuwe kamer aan het maken en terwijl ik de kastdelen naar boven tilde zaten de kinderen heel lief een filmpje te kijken. Toen ik beneden kwam hadden ze het piepschuim omgetoverd tot sneeuw en frozen aan het spelen......de foto is van na een half uur opruimen. ``
Het zijn toch schatjes??? Jula heeft nu ook een handtekening ja dat heb je nodig als je naar groep 3 gaat. Ook helpt balletdansen en smoothys tegen verkoudheid volgens Jula.
Ik heb me de hele dag de blubber gelopen trap op en trap af tussen Jan en de kinderen. We waren lekker opgeschoten omdat Theresa geweldig goed heeft opgepast op Sabrina die ook vreselijk lief was. Elke keer als ik boven kwam heb ik ze beloond met een chocolade eitje van kindersurprise. Kijk ik buiten bij Jan die aan het zagen was en ik zie zo dat het niet klopte en ja hoor bij nameten had hij er de helft goed gezaagd op 56 cm en de helft fot op 59 cm. Ik had de maten opgeschreven maar ook dat gaat dus fout. Omdat het slechte weer opnieuw in aantocht was alles opgeruimd en naar binnen. Wil ik een van de dwars balkjes erin doen is het veel te klein bleek dat Jan al 2 balken aan plafond en bodem gebruikt te hbben die te groot zijn en er was al aangebouwd. Ik moest diep nadenken en rekenen want ik haal niet even nieuwe latten in Liezen van 3 meter. De oplossing een staander gebruikt in tweeen als opvulling en dan moest er van de overige dwarsbalkjes een stukje af . Het moest wel anders hadden we de hele wand opnieuw moeten gaan zetten want de platen die er tegen aan vast moeten waren er anders gewoon door heen gevallen omdat we ze niet vast hadden kunnen zetten. Dus nu heb ik ipv 2 staanders 2 dubbele staanders ^. Jannick was ondertussen zthuis gekomen en die was even snel douchen en dan bij de kinderen boven gaan zitten. We waren dus van 10 tot 19 uur bezig geweest. Om 16 uur kwam ook nog het bed van Theresa aangeleverd ,alle pakketten in de kelder gezet , Tussendoor avondeten voor de kinderen gemaakt en Theresa ging beneden netflix kijken want Papa ging Mama afhalen en dan samen eten in de Pizzeria. Dus ook Sabrina nog bedklaar gemaakt . Pas om 20 uur weer kinderloos.
Gisteren waren er dus weer ernstige problemen in de regio en vandaag weer. De Kleinsölk en Unter en Obertal getroffen. We hebben ook dit weekend opnieuw geen Baggerfahrer. Op de een of andere manier schijnt het niet te mogen. Jannick had fotos laten zien van gisteren en vandaag en hij zei ik had geen 5 minuten later terug moeten gaan want anders had ik ook daar gestaan. Hij was daar wezen schoonmaken en dat kan dus nu opnieuw. Al het werk voor niets. Murabgangen, Hangrutschen en overstromingen en we houden dit weertype nog een aantal dagen.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

In Gröbming? Dat is fijn!!! Lekker dicht bij huis.

Annemarieke 2020-07-06 22:59:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.