Toch weer een drukke dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik wakker gemaakt om 7 uur door Theresa en Ingrid stond met Sabrina op de gang. Ik realiseerde me dat ik de schoentjes was vergeten en vroeg aan Theresa geef Oma even 5 minuten en ze gingen met zijn allen in het trappenhuis wachten. Dan heb ik overal het licht aan gemaakt en snel wat in de schoentjes laten vallen. En ja ook zelf wat aangetrokken. Wij zijn gisteravond eigenlijk vroeg het bed in gegaan , Jan sliep bijna gelijk ik wat tv maar ik denk dat ik toch voor half 11 sliep. Dan gezegd dat ze binnen konden komen. Theresa helemaal blij met het 2 cm grote choco sinterklaasje en gaf er ook gelijk eentje aan Sabrina. Dan is Sabrina bij Oma gebleven, Opa ging douchen, Ingrid ging Theresa oversteken. Maar die bleef weg en ik dacht eerst zeker iemand tegen gekomen maar ze was Theresa toch helemaal zelf weg gaan brengen. Het was koud want het vroor nog wat en er was zeer dikke nevel. Dan daarna samen zo als altijd koffie gaan drinken. Ze wilde boodschappen gaan doen in Schladming want ze had echt niets in huis. Dus afgesproken dat ik eerst nog ging douchen en zij moest ook nog wat doen en dan zouden we weg gaan. In dikke mist voorzichtig naar Schladming gereden en dan eerst naar de Penny. Ze had nog zegeltjes nodig maar ik had er al wat en zelf had ze boodschappen en van de jongen aan de kassa kregen we de rest zodat Ingrid het 2e berenkussen kon kopen. Dan met Sabrina lopen naar de Hofer en daar ook boodschappen gedaan. Dan moest eerst Sabrina in haar stoel dan kon de grote kinderwagen achterin. Ze had het autostoeltje van Theresa thuis al eruit gehaald dan konden daar de tassen staan en alle flessen op de bodem. De kinderwagen vult de hele achterbak en ik denk dat hij bij ons niet eens in de auto past. Maar Sabrina kan als een prinsesje erin zitten. Nu ze halfzijdig verlamd is zie je dat het maar goed is dat we de kinderwagen hebben. Ondanks de verlamming gaat ze zelf zitten dat verbaasde de artsen enorm. Ze proberen nu om Sabrina toch sneller naar de Reha te laten gaan omdat ze wil zo graag alles doen. Ze gebruikt haar linker helft niet maar leg haar neer dan zie je dat ze wel dat deel gebruikt om naar zitten te komen. Ingrid heeft een foto naar de arts gestuurd omdat er op haar hoofd iets door de huid steekt en ziet eruit als een hechting maar toen Jannick met Ingrid probeerde het eruit te halen komt haar huid mee naar boven. Nu denken ze dan het iets van de onderliggende vastgemaakte schedel is. Nu afwachten wat ze zeggen.
Alleen boodschappen doen gaat even echt niet voor Ingrid als ze Sabrina moet meenemen. Ze kan niet in een karretje zitten dus je moet kinderwagen en boodschappen kar gebruiken. Ook in de autostoel gaat het niet optimaal maar kleinere stukjes rijden moet dan maar. Wat ik wel vreemd vond is dat ze kwamen met ziekenvervoer van het rode kruis. Ja ze hoeft niet liggend vervoerd te worden . Maar ze hadden ook niets om Sabrina in te vervoeren dus had Ingrid haar de hele weg op schoot. Vraag me af hoe het is als ze een ongeval zouden hebben hoe het dan eruit ziet ?
Half 12 weer thuis en eerst even een kop koffie en nu komt de zon door en lost de dikke mist op.
Ik erger me werkelijk kapot, op onze immigranten pagina op facebook stond een bedelactie voor de overleden mountainguide en ja je leest het goed lawine expert die bij de lawine in Sölden om gekomen is. Op de eerste plaats was het eigen schuld dikke bult en aan zulke mensen vertrouwen mensen hun leven toe want dat zijn de experts. Het is zo erg voor de nabestaanden want die kunnen de kosten niet opbrengen van de begrafenis en de kosten van de berging . Nog nooit van verantwoordelijkheid gehoord want je gaat niet dood als je jong bent en zo zijn er nog heel veel vooral Nederlanders die zichzelf allemaal hoogkwalificeert vinden. Verzekeren nooit van gehoord , werkzaam in een bepaalde branch en dan moet je ook verzekeringen hebben je draagt ook de verantwoordelijkheid voor anderen. Ook al ben je een paar maanden in het buitenland dan kan je een zakenverzekering nemen ipv een reisverzekering. . Als lawine expert ga je niet bij bepaalde weersomstandigheden en dan ook nog lawinewaarschuwing off side de piste. Al die goedpraterij ipv de mensen erop wijzen dat dit dus de gevolgen zijn. Als je bergsport doet en dan ben meestal ook bij de sportbond aangesloten en verzekerd . Dan worden dat soort kosten ook vergoed. Niks expert. Dan wordt het goed gepraat door een facebook pagina fantastisch Oostenrijk en er wordt aan voorbij gegaan dat vele mannen en vrouwen , zonen en dochters , partners hun leven moeten wagen om hen een pleziertje te gunnen. Om kwart voor 3 kwam Sabrina bij ons . Ingrid bracht eerst Theresa naar haar feestje en dan ging ze naar de kapper en dit keer niet alleen knippen maar ook een keer door de kapper haar haren laten verven. Ze heeft ondertussen meer grijze haren dan ik heb. Zorgen laten zich toch zien. Dan haalt ze om 18 uur Theresa op dus we hebben Sabrina wat uurtjes. Ze is lief en we kunnen lachen met haar maar we kunnen niets doen. We wachten tot ze opgehaald wordt en dan is het voor ons ook Feierabend.
Zoals zo vaak ging het toch weer wat anders. Ingrid kwam thuis met Theresa en vroeg Jan om met zijn auto naar Schladming te gaan en zij ging met haar auto. Daar komen de winterbanden onder maar Jannick zou hem weg brengen maar die komt nog niet thuis . Dus dan had ze geen vervoer terug dus heeft Jan het gedaan. Sabrina bleef bij mij en Theresa ging gewoon thuis wat tv kijken. Tegen 7 was het dan toch nog Feierabend-

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ben het helemaal met je eens!

Annemarieke 2019-11-23 11:10:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.