Ergeren

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Vandaag een dagje ergeren. Ik ben al langer dan een week niet lekker maar het gaat niet over.
Een ziektenkostenverzekering is altijd gecompliceerd vooral als het over 2 landen loopt. Als je gaat scheiden houdt je het verzekeringsnummer van je ex en als je dan hertrouwt heb je verschillende nummers. Jan was al bij de Steirische Gebietskrankenkasse via Nederland en ik apart met Jannick op mijn verzekeringsnummer. Maar ik moest aan Jans verzekering toegevoegd worden en dus Jannick dan ook. Was het eindelijk voor elkaar dat we op 1 verzekering staan was er geen hoofdverzekerde omdat Jan afgelopen 10 dagen voor de bank gewerkt heeft. Dus zijn we geen van allen verzekerd. Bij de krankenkasse hebben ze naar Graz gebeld maar ze blijven volhouden dat Jan opnieuw moet worden aangemeld via het VGZ in Nederland, daar hen gebeld maar die zeggen nee er loopt gewoon een verzekering voor alle drie en willen geen nieuwe verklaring afgeven. Dus we hebben echt een probleem. De huisarts betaal ik nu zelf omdat ze niet op mijn kaart in de computer kunnen. Ik moest daar vandaan naar het ziekenhuis om een echo te maken dus weer naar de krankenkasse want dan gaat het om bedragen die er niet om liegen. Die hebben een papier meegegeven dat ik verzekerd ben en konden de onderzoeken plaatsvinden. Ik moet morgen naar de genecoloog maar dan moet ik eerst weer een verklaring halen bij de krankenkasse want die kunnen ook niet in de computer met mijn kaart.
Ze zeggen als je werkt wordt je automatisch afgemeld omdat je niet dubbel verzekerd kan zijn maar Jannick heeft ook parttime gewerkt en als je onder een bepaald bedrag blijft verzekeren ze je niet dus het klopt niet wat ze zeggen. En ook heeft hij het op school zo geleerd. Dan zou Jan elke keer als hij invalt als is het maar 1 dag uit zijn verzekering gegooid worden en dan duurt het minimaal 3 maanden voor je weer aangemeld bent. Ook het VGZ zegt dat je er niet uitgaat voor parttime werk. We zijn langs de bank gegaan met de papieren en die hadden ook zo iets wat is dit? Die zijn het nu ook aan het uitzoeken want dan zou Jan volgende maand er weer uitgegooid worden.
Jan heeft ook wel gelijk gezegd dat als het niet geregeld wordt hij niet meer werkt.
Maar goed wij kunnen ons niet aanmelden , het VGZ wil het niet doen en wij zijn het dupe.
Het VGZ heeft 5 weken achterstand dus het zou kunnen dat er wel daar papieren hen gestuurd zijn maar ze nog niet verwerkt zijn.

Jannick staat nu zo onderspanning dat hij niet meer slaapt. Het wordt tijd dat de beslissing gaat vallen positief of negatief.
Morgen moet hij weer om half 7 op het ziekenhuis zijn voor bloedonderzoek. Normaal niet zo punt want hij kan de auto nemen maar die hebben we nu zelf nodig. Dus rijdt Jan morgen mee naar beneden er rijden er nog 3 uit Ramsau mee omdat ze geen vervoer hebben. Dan komt Jan weer met de auto terug.

Het is nog steeds warm wel hebben we nu al 2 avonden regen en onweer. Het valt hier wel mee maar in andere delen van Oostenrijk heeft het veel schade gevracht. Hagelstenen zo groot als tennisballen en overstromingen.

He Randy dat is goed nieuws, en goed nieuws kan Jannick wel gebruiken. We horen het wel.
(en wij ook).

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.