AK is ook niet meer wat het geweest is.

Oostenrijk, Liezen

Vanmorgen heerlijk dommelen in bed en weer eens wat tv gekeken , eindelijk weer een keer niet voor dag en dauw de deur uit. Ingrid moest met Sabrina al om half 8 bij de fysio zijn met Sabrina dus die heeft eerst Theresa weg gebracht naar de Kiga dus we hadden echt het rijk alleen. Toch bijtijds opgestaan en toen Jan en ik klaar waren met het ochtend ritueel zijn we op weg gegaan naar Liezen. Konden we eerst wat bodschappen doen en langs Hartlauer. Markus was er niet en de jonge dame aan de bali was niet erg toeschietelijk of meedenkend. Ik kan niet horen zonder gehoorapparaten en ik vroeg haar wanneer hij er dan zou zijn nou dat is morgen maar ze wist niet of hij afspraken had. Ik vroeg haar als ik iemand kan uitleggen dan kan ik ze toch achterlaten nee dat kon niet want ze had toch al gezegd dat ze geen verstand had. Ik weet zeker dat er iemand in de winkel was die er wel verstand van heeft want die jongedame had mij al eens geholpen en leert volgens mij ook voor audicien. Ik haar gevraagd of ze aan Markus wilde vragen of hij mij wil bellen. Nu maar hopen dat ze het door geeft. Vanmorgen bemerkte ik ook dat het oorstukje uit elkaar valt en als ik met mijn nagel er langs ga kan ik er zo stukje safhalen. Dus er is iets chemisch geweest vandaar ook mijn heftige reactie toen ik hem in de winkel in deed. Dan boodschappen doen en ze hebben de Lidl van binnen helemaal omgebouwd dus dat was weer zoeken..We ware er al lang niet geweest en de actie van de stickies gemist daar is Theresa helemaal dol op en ze heeft er van 2 verschillende acties maar helaas deze hadden we gemist maar ze hadden er nog wel te koop dus 2 zakjes voor haar meegenomen.
Dan wat gaan eten in de Eli deze keer maar gewoon een broodje kebab gegeten. Was zo groot dat ik hem niet eens helemaal opgegeten heb.
Dus op weg naar de Arbeitskammer. De dame heeft alles aangezien het duurde heel lang voor ze de berekning die de Krankenkasse heeft gebruikt en die klopte . Maar klopt niet met onze papieren. Ik kom met geen mogelijkheid aan de bedragen die daarin genoemd zijn. Je mag niet over 1 maand boven de 415 euro uitkomen. Vakantiegeld en reiskostenvergoeding tellen niet mee. Omdat Jan bij 2 werkgevers gewerkt heeft telt bv 1 dag in een maand al voor een hele maand. Daarom wordt er over de eerste 6 maanden alles bij elkaar geteld van de ene werkgever waar Jan altijd voor werkt en dan door 6 gedeeld. Dat doen ze ook voor de volgende 6 maanden ok dan. Dan het totaal bedrag van de juni en juli maanden die Jan voor een andere werkgever bij elkaar tellen en door 2 delen. Dat wordt bij de maandbedragen voor de betreffende maanden geteld en dan zou Jan te veel verdienen. Als ik dat aan de hand van Jan zijn maandoverzichten doe kom ik er niet aan, dus ik vraag haar hoe kan Jan dan weten of hij erover heen gaat als ik dat niet terug kan vinden op de loonstroken. Tja daar had ze geen antwoord op en het is nou eenmaal zo. Nou ben ik het vorige akkefietje nog niet vergeten waarbij we zelfs op strat gezet werden bij het AK omdat een medewerkster niet dulde dat we haar tegensspraken en we uiteraard gewoon gelijk hadden en iemand van het Bezrik waar Jan werkt het had bekeken en een brief voor ons had geschreven en we dus gewoon gelijk gekregen hebben. Deze dame zei ons iedereen in Oostenrijk wordt volgens de Oostenrijkse wet zo veel procent betalen. Dus ik zei haar dat hebben we dus allang vraagt ze heb je dan dit betaald ? en ik nee maar we zijn 100% verzekerd vanuit Nederland en daar betalen we veel voor. Dus waarom zouden we nog meer betalen want zij zei dat als je van Geringfugig naar volverzekerd gaat je dat moet maar dat zijn we ook al bij Jan zijnwij altijd al. Verder Jan kan geen pensioen meer opbouwen want hij heeft al pensioen dus moet je daar lijkt het ook niet voor betalen. Dus in onze aanwijzing de brief geschreven en nu afwachten. Ze hebben echt alleen verstand als het om een eenvoudig regeltje gaat maar haal er geen Europa bij. Ik heb haar ook gezegd dat de Krankenkasse dus in gebreke is gebleven als ze vinden dat wij vol moeten betalen want dan hadden ze Jan moeten afmelden in Nederland en daarna had Jan zich weer moeten aanmelden maar dan hadden we wel de kosten die nu worden ingehouden voor de Krankenkasse terug gekregen. Thuisgekomen moest Jan gelijk door naar zijn werk. Ik de boodschappen opruimen en de frituurpanschoonmaken en dat is niet mijn favoriete klus.
Het was weer een prachtige zonnige dag , we moeten wel in de morgen krabben door de vorst.
Theresa kwam Sinterklaasjournaal kijken, Jannick kwam even een koffie drinken. Dan is de rust er weer en we gaan dvd kijken The black list.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.