De dag begon rustig en snikheet

Oostenrijk, Gröbming

Ik werd vannacht om half 4 wakker en ondanks even eruit geen slaap meer gevat. Dus om 6 uur maar wat ontbijttv kijken en luisteren en dan zak ik dus wel weg. Toch maar opgestaan en alles op mijn gemak. Ingrid kwam koffie drinken met Sabrina en daarna zijn wij even naar de Billa gegaan. Ik vergat steeds wasmiddel mee te nemen en het werd nu wel nijpend. Er was een actie van lekkere belegde broodjes 3 stuks voor 1,80 met een flinke laag beleg erop. Dan hebben we vanavond een lekker broodje en Theresa is dan ook bij ons en slaapt ook bij ons. Ingrid gaat vanmiddag na de therapie van Theresa (er komt iemand die oefeningen doet voor haar oog) naar Graz waar ze bij de familie slaapt en morgen naar de arts in Graz en langs Radkersburg waar Sabrina voor Reha is aangemeld. Dus vanmiddag ook met Theresa zwemmen en morgen naar grote waarschijnlijkheid ook.
Ik werd netjes gebeld door het Slaaplab of Jan inderdaad morgen komt en ja dat komt hij.
Na het middageten wat we binnen deden , het was op het balkon 32 graden en ons wat te warm. Om kwart voor was Theresa klaar en konden we richting Schladming waar ik eerst langs de neuroloog moest om papieren te halen voor de Krankenkasse. Werd ik weer gebeld door Schwarzach waar Jan verzekerd is nou de Steirische Krankenkasse nee waar we verzekerd waren want we zijn geen Oostenrijkers nou we zijn toch echt bij de Steirische Krankenkasse maar nee hij moet zijn andere pas meenemen die alleen in Nederland geldig is want daar willen ze de kosten claimen nou dat gaat niet want overal is onze Steirische Krankenkasse geldig behalve in Nederland. Ze zoeken het maar lekker uit.
We waren mooi op tijd bij het zwembad en wij zijn lekker op het buitenterras gaan zitten en dan steeds even gaan kijken wat ze aan het doen waren. Van alle kinderen die aan de cursus begonnen zijn er maar 3 die een hele baan kunnen zwemmen en uiteraard is daarbij ook Theresa. Opa en Oma zijn razend trots op haar. Ma het zwemmen naar huis , Theresa had erg pijn haar mond want er komen kiezen door. Maar bij het uit de auto stappen zie ik dat ze rare rode vlekken in haar gezicht had terwijl ik sta te kijken komen ze ook op haar armen en steeds meer op haar lijf. Dus Ingrid gebeld om te vragen waar haar Krankenkassekarte was nou die was ze vergeten uit haar portemonnee te halen. Dus haar maar in de auto gezet naar de kinderarts daar waren we nog net op tijd en omdat ik Jannick ook had gebeld was die naar de kinderarts gekomen. Dus hij met haar ergens apart zitten want je weet nooit of het besmettelijk is. Uiteindelijk de uitslag Ringelrotel
Ringelröteln: Ansteckung, Symptome und Risiken in der Schwangerschaft

Ringelröteln sind eine relativ harmlose Kinderkrankheit, mit der sich Kinder meist zwischen dem 5. und 15. Lebensjahr anstecken. Bei einer Infektion in der Schwangerschaft allerdings droht Gefahr für das ungeborene Kind. Hier findest Du alles Wichtige über Ansteckung, Symptome, Risiken, Behandlungsmöglichkeiten und wie Frauen sich in der Schwangerschaft vor dem Virus schützen können. Wichtig besonders für Frauen, die das zweite Kind erwarten und deren großes in eine Kita geht. Geht dort das Virus um, heißt es Vorsicht - nicht Panik.
Was genau sind Ringelröteln?

Sie gehören neben Masern, Windpocken, Scharlach und Röteln zu den Kinderkrankheiten, die meist mit einem charakteristischen Ausschlag verbunden sind und auch Erwachsene befallen können. Auslöser ist das Parvovirus B19, medizinisch werden sie auch als Erythema Infectiosum bezeichnet. Epidemien treten in Kitas und Schulen meist im Winter und im Frühjahr auf.

Die Krankheit äußerst sich sehr unterschiedlich. Gerade bei Kindern verläuft sie häufig unbemerkt oder wie ein leichter grippaler Infekt mit allgemeinem Krankheitsgefühl und Fieber. Oft zeigt sich als auffälligstes Symptom eine schmetterlingsförmige, großfleckige Hautrötung auf Wangen und Nase. Deshalb werden Ringelröteln auf Englisch auch "slapped face desease" genannt - Ohrfeigengesicht-Krankheit. Nach ein bis zwei Tagen entsteht ein auffälliger Ausschlag, vor allem an Armen und Beinen. Die roten, juckenden und zum Teil erhabenen Flecken verwandeln ihre Form mit der Zeit in blassrote Girlanden - daher der Name Ringelröteln. In manchen Fällen ist bei Kindern auch überhaupt kein Hautausschlag zu erkennen. Oder es zeigt sich nur der Ausschlag, aber keines der übrigen Symptome. Dann kann es vorkommen, dass der Ausschlag mit einer allergischen Reaktion verwechselt wird. Insgesamt ist die Haut nach der durchgemachten Infektion oft noch wochenland trocken und schuppig und braucht besonders viel Pflege.
Voor het geval ze heel erg last er van krijgt een recept voor een middel om erop te smeren en dat is eigenlijk tegen allergien maar schijnt ook bij dit te werken. Thuis gekomen ondertussen 7 uur onze broodjes gegeten en Theresa haar slaapspullen gehaald en die ligt nu lekker in bed met haar Shaun en zijn Bruder. Zemag in principe morgen gewoon haar laatste zwemles doen en ook naar de Kiga maar ze mag van ons morgenochtend thuis blijven. Ja we vervelen ons dus niet. Wat wel jammer was we wilden eigenlijk naar de Sonnewende in het Kurpark maar dat begon om half 7 dus maar overgeslagen.
Nog een foto van mijn zussie Erna en haar man Manfred die op vakantie gelukkig nog het vliegtuig haalden na aanrijproblemen. Ook nog een foto die Jan van Felicia heeft gemaakt die in haar speeltje lag en gek deed.

Zo er breekt nu noodweer bij ons uit de tv ging al uit dus maar kaarsen neerzetten en het internet valt ook steds weg.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuke foto Erna en Manfred

Christina 2018-06-25 03:18:57
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.