Volksverhuizing

Oostenrijk, Gröbming

Bah wat een rotnacht gehad, ben ontzettend verkouden en ondanks de neusdruppels benauwd en alles potdicht. Dan wordt je wakker van de droge mond en valt weer moeilijk in slaap.
Dan sliep ik nog en werd ik weer wakker van de sneeuwschuiver, was gisteren alles weer groen nu ligt er weer een laag sneeuw.
De babyfoon had ik gekregen maar die begon te piepen batterij leeg dus eruit om beneden de oplader te zoeken. Dan maar douchen ook.
Dan met Ingrid koffie gedronken en ons bed afgehaald en de matrassen en bedbodems eruit gehaald. Dan ook maar schoonmaken want er lag alweer een ordentelijke laag stof onder en achter de laden. Dan heeft Jan met Ingrid samen de bedbodems van hun bed en de matrassen naar boven gebracht. Ik had in ons nieuwe bed een andere verstelbare bodem gekocht maar Jan hoefde dat niet. Maar nu liggen ze niet op 1 hoogte wat vervelend is. Wilde ik eigenlijk een 2e bijkopen . Maar Ingrid en Jannick hadden een nieuw bed gekocht met grote schuifkast en nachtkasten maar Jannick was door het bed gezakt een middenpootje in het midden afgebroken had hij daarna wel verstevigd maar het bed was toch niet wat ze wilden. Dus hebben ze een maand terug een boxspring gekocht. Dus ik gisteren gevraagd kan ik dan de 2 bedbodems gebruiken (zijn ook beide verstelbaar) Dan kan je 1 nieuwe van ons terug krijgen en een oude die niet verstelbaar is . Want ze wilde onder het bed van Theresa een 2e bed maken. Ook de matrassen waar van die metalen veren inzitten wil ik uitproberen. Ik heb koudschuim en die hebben het nadeel als je in een koude slaapkamer slaapt dat ze niet vormen omdat ze koud zijn. En ik wil echt geen verwarming in de slaapkamer. Die van hen zijn nog aardig nieuw en Jannick heeft het afgelopen jaar veel op het grote luchtbed geslapen en Ingrid slaapt veel bij Sabrina. (snap nog niet waarom ze een nieuw bed willen als ze zo weinig erin slapen) Maar ze wennen Sabrina nu in de kamer bij Theresa .
De oude houtenbodem waar Jan op sliep paste precies als bedbodem onder het bed en ze heeft ook 1 matras van mij genomen (is een warme kamer) We hebben dus een soort grote ruilbeurs gehouden. Het nieuwe bed kwamen ze opbouwen , erg mooi leer zacht en warm. Ze moeten wel wennen aan het hoge slapen maar dat doe ik nu ook in ons nieuwe bed en het was even wennen met uitstappen maar ik vind het heerlijk. Nu kan er een 1 persoonsledikant die van Reini was terug naar hem. Want die had Ingrid toen meegenomen om Theresa in te laten slapen maar Oma vond dat ze een hoogslaper verdiend had. (wat ze ook graag wilde) Maakt ook weer plaats, het oude bed kan weg. We hebben nog 1 nieuwe lattenbodem over. Maar het kan zijn dat er geen lattenbodem meer van het bed van Reini is dan kan daar deze nieuwe bij. Kijken of iedereen morgen ochtend tevreden is.
Belde Trixi om te melden dat Dominik ziek is hij heeft mond en klauw virus. Op de Kiga bij Theresa heerst weer Scharlach (roodvonk). Theresa heeft beide gehad maar je kan het schijnbaar nog een keer krijgen . Je krijgt het of je krijgt het niet. Ik had toen samen met Theresa Scharlach want dat had ik nooit gehad hoop nu wel ervan verschoond te blijven.
Jan heeft Theresa van de Kiga gehaald en daarna ging iedereen eten en waren de mannen van de opbouw ook weg. Vanmiddag gaat Theresa naar een feestje van Lenie . Dus het is weer zo´n dag iedereen wat te doen. Dan had ik 2 wassen en 2 wassen van Ingrid om te drogen en dat gaat nu ook allemaal opschieten. De wassen zijn droog van Ingrid en 1 was is bijna klaar van mij met drogen en dan nog 1 was wassen en drogen. Gaat allemaal vanzelf maar toch gaat er tijd inzitten. Zo is het voor Jan weer tijd om te gaan werken en het is alweer donker ook al is het nog niet zo laat. We hopen dat Yasmin en Pascal snel spullen komen ophalen en uitzoeken dan kan de rest daarna ook weg en krijgen we een beetje lucht wat spullen aangaat. Want nu staan er overal in huis babyspullen die Ingrid niet meer nodig heeft. Het wiegje/bijstelbedje staat nog in elkaar misschien toch maar uit elkaar halen , we dachten dan kunnen ze het zien.
Maar het was dus een complete volksverhuizing.
Ik heb nu de babyfoon want Ingrid is Theresa weg brengen en doet gelijk boodschappen. Ondanks dat ik me brak voel heb ik wel een tevreden gevoel net even proef gelegen een ja het is anders nog geen idee of het een verbetering is. Ondertussen de dag bijna om .
Fotos van Nina en Bo gekregen van Bianca.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.