Familie

Oostenrijk, Gröbming

Sonntag 20.November
Het lijkt van vandaag beter weer te worden, geen mist maar veel bewolking die toch rond het middaguur begon te doorbreken. Met 8 graden warm en het gaat de komende week dus heel warm worden door de Föhn die gaat aanhouden tot zeker volgend weekend.
Jannick moest vandaag werken , hij is naar de Landena.
Dat is gepland werk omdat ze dan alles hebben stil liggen in de fabriek en hij zijn werk kan doen.
Theresa kwam om 8 uur in haar schoen kijken en vertrok helemaal blij met haar schuimpje en haar ringetje met een paard erop. Later kwam ze weer en kroop bij ons in bed waar we het met de tv toch hebben uitgehouden tot 10 uur. Dan toch echt eruit , douchen verlaat ontbijt en een Theresa die lekker in bed kindertv bleef kijken.
Om half 12 kwam Ingrid Theresa ophalen en vroeg of we groentesoep kwamen eten. Helemaal goed want na een laat ontbijt doet een soepje het wel. Ze had ook nog een toetje gekookt van Hirse . Dat heb ik opgezocht en is dus gierst waar ook de griesmeel van wordt gemaakt. Ik ken het niet zoals we het nu gegeten hebben en het smaakt ook heel anders dan griesmeel vind ik.
Jan is nu bezig met de oude verlichting volgens mij beneden eraf te halen. De verlichting zat er al in toen ze het huis kochten maar ze zijn het nu zat. Allemaal van die spotjes op kabels met een trafo. Er is nog veel werk aan als al die dimmers en zo ook ingebouwd moeten worden. Uiteraard gaten smeren aan het plafond. Ja er blijft nog genoeg te doen. Ingrid houdt het aardig vol, het ziet er niet naar uit dat de baby eruit wil. Nog 1 ½ week te gaan en dan?? Ik heb al gezegd een mooi verjaardagscadeau voor mij maar Ingrid zegt dat gaat echt niet gebeuren dan ben ik toch echt bevallen. Dat hoop ik dan maar voor haar. In ieder geval als het na vandaag gebeurd hebben we er weer een boogschutter bij. Morgen mag ze weer voor controle. Het is toch echt een eind weg naar Rottenmann en ze rijdt nog steeds zelf. Een 45 km en een 40 minuten als het mee valt. Kost veel tijd.

Bedankt Ria voor de toelichting deels had Jan het goed maar kon zich bv de boerderij niet herinneren en hij dacht op de laatste foto dat het misschien bij bejaardentehuis was bij zijn Opa .

Nu ik toch weer met fotos in het verleden zit, ik kwam een Henk van Gijzen tegen op FB en hem gevraagd of we familie zijn. (ik ben geboren van Gijzen) Dan kom je te weten dat het zo is maar ook nog andere leuke weetjes . Hij is geboren in de Roggebroodshof een 10 jaar voor ik werd geboren en naast mijn Opa en Oma. Zijn Opa een broer van mijn Opa. Zij waren al verhuisd toen mijn ouders met mij bij mijn Oma en Opa in de Roggebroodshof woonden. Zij verhuisden naar de Calandstraat waar wij later ook gingen wonen. Wat ik totaal niet kan herinneren is dat hij mijn trouwfotos gemaakt heeft bij mijn eerste huwelijk. Ik kon me hem ook niet met gezicht herinneren ondanks dat hij een echt van Gijzen gezicht heeft. Mijn ongeluk heeft wel veel dingen weg gevaagd uit mijn herinnering. Soms komt het terug als ik geconfronteerd word met die dingen maar zoals nu wil het niet terug komen. Misschien een psychische factor ?
Hij heeft 3 zoons gekregen met zijn vrouw Maria en eentje heeft ook het typische van Gijzen gezicht. Vast sterke genen die van Gijzens. Joost 41, Wouter 39 en Karsten 38.

Nu we het over lijken op hebben, ik heb altijd gezegd Theresa heeft geen Molenaar gezicht en ik dacht vast een Midl van Ingrid. Maar Ingrid had het al aan haar moeder gevraagd want ze dacht misschien van haar vaderskant maar nee zegt Kathrin en ook niet op moederskant. Nu zaten we de fotos beter te kijken van Jan en daar staat een lief klein meisje op Jan´s zus Ria en ineens viel het kwartje want Theresa lijkt op haar dus aan Jan gevraagd en die zei het ook dus aan Jannick gevraagd en die zei heeeeeee eindelijk weten we op wie ze lijkt. Dan heb ik de foto aan Theresa laten zien. Die dacht dat zij het was en vroeg wie het jongetje is. Ik zei dat is Opa. Ohhhhhhhh toen was hij nog niet mijn Opa. Kinderlogica .
We zijn het dus allemaal eens een Ruesink gezicht .

Dan alweer alarm deze keer echt en waarschijnlijk alweer een verkeersongeval. Jannick als een speer er vandoor , hij was nog niet lang thuis want hij heeft vandaag dus gewerkt. Het houdt op dit moment maar niet op. Het ene alarm na de andere en al een aantal behoorlijke verkeersongelukken. Ik ben altijd blij dat als het alarm gaat ik weet dat we allemaal thuis zijn.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.