Das Kornwonder

Oostenrijk, Gröbming

Das Kornwunder
Als Nikolaus Bischof in der Stadt Myra war, plagte eine furchtbare Hungersnot das Land. Eines Tages legte ein Schiff im Hafen an, das bis zum Rand mit Weizen beladen war. Der Weizen aber war für den Kaiser bestimmt.
Nikolaus rannte zum Hafen und bat den Kapitän, ihm hundert Säcke Getreide für die hungernden Menschen in seiner Stadt zu geben. Sie wollten aus dem Korn Brot backen und Korn säen, damit neuer Weizen wachsen konnte.

Der Kapitän lehnte ab: „Das Korn ist genau abgewogen worden, es ist für den Kaiser bestimmt. Wenn etwas fehlt, dann werde ich zur Rechenschaft gezogen!“ Da antwortete Nikolaus: „Sei ohne Sorge und gib mir die hundert Sack Weizen. Ich verspreche dir, es wird nichts fehlen.“ Der Kapitän ließ sich erweichen und befahl seinen Matrosen, hundert Sack Korn für den Bischof abzufüllen. Doch das Schiff wurde nicht leichter, obwohl die Matrosen die Säcke abgeladen hatten. 

Das Schiff segelte weiter nach Rom. Dort wogen die kaiserlichen Aufseher das Getreide ab. Und siehe da: Nichts fehlte. Der Kapitän des Schiffes wunderte sich sehr und erzählte oft von seinem Erlebnis mit Bischof Nikolaus.
Bovenstaand verhaal heb ik van de Kiga van Theresa .
Vanmorgen werd Sabrina gebracht . Ingrid zou later terug komen want nadat ze Theresa had weggebracht had ze een afspraak bij de bank en het AMS. Eerst bij ons in bed spelen dan ging Oma douchen en toen Oma klaar was mee en in de hobbelauto. Die hobbelde ik naar de keuken en kon ze kijken hoe ik ontbijt maakte en Opa brood sneed en we van alles en nog wat in de keuken deden. Dan ook nog 2 katten die er omheen draaiden dus voor haar geweldig. Dan mocht ze in de huiskamer op de vloer spelen en ze beweegt zich op haar kont voort en kan alles pakken wat ze wil.
Ik had een cd met liedjes voor heel kleine kinderen opgezet en dat vindt ze geweldig. Ze houdt van muziek en als je erbij zingt. Er is een liedje bij dan is het 3x nein en dan nog een keer en dan voor de 3x ja komt zit ze al te knikken.
Tegen elven belde Ingrid of alles goed was en helemaal opgelucht dat er geen problemen waren en dat het Sabrina zo goed ging. Even later kwam ze thuis en had goed nieuws ze mag 9 maanden thuis blijven door de Frühförderung dat regelt het AMS en ze mag 1 maand werkelozenuitkering. Dus ze kan nu nog 10 maanden na afloop van de Karenz heerlijk bij Sabrina blijven want er zijn genoeg dingen de gedaan moeten worden , even naar Leoben is altijd al een dag ziekenhuis en 3 uur onderweg. De fysiotherapie en de eventuele andere therapien die komen gaan.
Ook zei ze tegen mij ik heb misschien een nieuw oppaskind voor je als je het wilt doen. Een meisje van de Kiga en vriendinnetje van Theresa. Ik hoor het wel het is een lief meisje,
Na het ophalen mijn middageten gemaakt en samen met Jan gegeten en wat overbleef beneden neergezet. Dan was het Fröbelzeit voor me. Ik heb al 2 hangers gemaakt en 2 voederhuisjes. Ingrid is ook met haar hangers bezig.Ach je moet ergens je tijd mee doorbrengen.
Ondertussen had ik van Jannick 2 foto gekregen met aan het werk. Staat zijn werkauto op de trein en dan rijdt hij ssamen met een collega in de loc mee naar een onderdoorgang waar ze dan werken en dan weer naar de volgende want die onderdoorgangen zijn niet over de weg bereikbaar. Dan zat hij toen hij de fotos stuurde een uur op het station van Radstadt omdat ze eerst allerlei treinen voorbij moesten laten gaan. Vanaf morgen zit hij op het spoor tussen Gröbming en Öblarn en hij is de hele week op de trein. Het werk is dus niet erg vermoeiend en hij hoeft niet zelf te rijden.
Mijn zusje Erna en haar man Manfred hebben in het weekend met kinderen en kleinkinderen samen doorgebracht. Ramon en zijn vriendin Debra gaan tot augustus door de wereld trekken. Dat is toch voor allemaal een spannende tijd, In maart komt de baby van Mandy en Derk op de wereld en heeft Erna weer wat te doen. Maar ik weet dat het moeilijk is om je kind te laten gaan ondanks dat hij ( ik dacht) al 28 is. Het blijft altijd je kind.
Om 18 uur kwam Theresa Sintjournaal kijken en zingen bij haar schoentje en ze kan al veel van die Duitstalige gedichten voordragen. Ze vertelde dat ze samen met kleine Emma (heet zo want de grote is de juf) aan de Sint mag voordragen op de Kiga.Vanmorgen kende haar enthousiasme geen grenzen want ze had een verfrommelde nat pakje , oh Oma zie je mijn pakje heeft ook in het water gelegen, (het Sintverhaal op het Sintjournaal) Ze was blijer met de natte verpakking dan haar cadeautje. Hoewel ze daar ook al superblij me was. Een cd met verhalen over een haasje, Door de Sint 2e hands gekocht bij de Caritas. Sabrina weer een little people diertje ook dus van de 2e hands beurs. Is van Fischerprice en ziet er als nieuw uit. Dan krijgt Theresa 5 pepernoten erbij en dan wil ze die nog delen ook. Het verhaal op de Kiga heeft schijnbaar ook indruk achter gelaten want ze zei delen is mooi en de Sint deelde brood aan de arme mensen uit.
Ik denk dan wie goed doet die goed ontmoet.
In de avond kwam Jannick een bakkie doen en hij werd gebeld. Nou is sinds 2 jaar bij de brandweer een heel groot feest op ouderjaarsavond met aan het begin van de avond vuurwerk voor de kinderen en om 12 uur vuurwerk voor de volwassenen. Vorig jaar al enorm goed bezocht en heel gezellig met de mogelijkheid om iets te drinken te kopen en zo. In heel Gröbming hoor je al ga je ook naar het vuurwerk?-
Nu is er een nieuwe commandant en die wil de verantwoording niet overnemen. Dan zouden ze een pyrtechniker moeten inhuren en die wil dat al het vuurwerk bij hem gekocht wordt en dat kost dan 1000 Euro. De afgelopen 2 jaar werd dat verspeidt bij 3 bedrijven tegen zeer scherpe prijzen bij de plaatselijke handel in Gröbming gekocht. (totaal 500 Euro) Ze hadden al de horeca tegen scherpe prijzen kunnen regelen omdat er een nog grotere omzet wordt verwacht. De jongens doen het allemaal gratis , het organiseren en het aanwezig zijn bij het afsteken en de veiligheid en zo. Ze hadden vorig jaar 300 Euro winst. Daar kan de pyrotechniker niet van betaald worden. Het was dit jaar de bedoeling dat het geld die als winst gemaakt wordt ter beschikking komt van de nieuwe brandweerauto die er moet komen.
Deze Kommandant heeft ook gezegd dat bv Jannick en de andere 2 collega´s die allen bij Arzbacher werken hun bedrijfsauto niet meer bij de brandweer mogen parkeren. Alle contaners bij evenementen , de kraan bij een evenement , de olieput legen en schoonmaken bij de brandweer wordt door Arzbacher en oa de 3 die er werken gratis gedaan. Dat gaat om heel veel geld wat anders op tafel moet komen. Dat kan de brandweer nu vergeten.
Bij het Rote Kreuz was het opengebroken dus die hadden gevraagd of hun personeel dan hun auto aan de achterzijde waar nooit iets of iemand staat hun auto mochten neerzetten. Nou jullie raden het al dat was dus gewoon NEE. Hij is een half jaar commandant en heeft meer kapot gemaakt dan goed gedaan.
Komt er een berichtje omdat er al zo lang geen uitje is georganiseerd gaan ze dan nu wel doen. Helaas voor de meesten want ze willen op vrijdagmorgen om 7 uur in de morgen weg, De ene collega van Jannick wist het als eerste dus die had vrij gevaagd dat houdt dus in dat Jannick en de anddere collega moeten werken en niet mee kunnen. En waar gaan ze heen??? nou skien in Tirol terwijl we hier in een groot skigebied wonen. Er gaan er zoals het nu eruit ziet hooguit 9 mee. Want niemand krijgt in het winterseizoen vrij.
Jannick zei nou ja ik moet me ook nog wel gaan bewijzen want hij krijgt een hoge functie bij het Rote Kreuz Dienstelle Gröbming als plaatsvervangend Dienststelle Kommandant. Hij werkt al deels mee met de Kommandant en helemaal officieel over 2 jaar pas als de herkiezingen zijn. Maar hij begint volgende week al dan wordt het bekend gemaakt. Als hij over 2 jaar dan officieel gekozen wordt is de volgende stap naar Kommandant. De hoge rang krijgt hij omdat het een Dienstelle is met meer dan 100 medewerkers.
Als moeder dan toch wel een beetje trots of wel Stolz zoals het hier heet.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.