Up en downs

Oostenrijk, Gröbming

Slecht geslapen,was steeds weer wakker en kwam niet in een diepe slaap. Dan hoorde ik elke keer de sneeuwschuiver en de oranje draailichten. Om 6 uur de babyfoon
aangezet en even voor half 7 hoorde ik Sabrina. Dus naar beneden en beide waren wakker en ze hadden het licht al aangemaakt. Meli had hun trommeltjes gevuld en klaar gezet, Het medicijn voor Sabrina stond er boven op en de kleding lag klaar. Dus aan Theresa gevraagd of ze Opa naar beneden wilde sturen om Sabrina op te halen en ik met armen vol er achteraan. Dan was het aankleden en ontbijten . Ze mochten hun kalenders open maken en dan was het tijd voor Theresa om met Opa naar school te gaan. Oma met Sabrina wat tv gekeken en dan was het ook tijd voor Sabrina. Het aankleden om naar buiten te gaan is wat meer werk want het vriest rond die tijd nog een graad of 5/6 en weer nieuwe sneeuw erbij. De winter is hier vol begonnen. Sabrina heeft nog altijd een probleem om haar linker lichaamsdeel warm te houden. Als Opa Sabrina weg bracht ben ik gaan douchen. Daarna ben ik wat in bed gekropen en een uurtje tv gekeken.
Daarna fris en fruitig opgestaan.
Marjanne dat hoop ik ook dat je naar ons toe kan komen, we geven nog niet op toch? Ik blijf mij nog voorzichtig verheugen.
Vandaag had ik in mijn kalender bodymist van Spring love. Kende ik ook nog niet.
Poosje met Jannick gesproken die was zo boos op zichzelf. Hij is voor het eerst in de 5/6 jaar die hij bij Arzbacher werkt geflitst. Verder wordt hij opnieuw door een schuldeiser onder druk gezet . Ze hebben allen de papieren gekregen en proberen hem onder druk te zetten. Ik heb hem gezegd het weer te melden aan de Beratung. Zich niet onder druk te laten zetten en zijn hoofd bij zijn werk te houden. Het klinkt wel stom maar het is gewoon zo dat hij geen een van die eisers mag betalen , al was het maar een Euro. Dan wordt je namelijk aangeklaagd voor het bevoordelen van een eiser. Het is nu de eerste maand dat het allemaal financieel goed loopt ondanks de hoge kosten van auto reparatie. Zo moet het ook blijven. We hopen allen dat er eindelijk een afspraak voor de rechtszitting komt want dat duurt en duurt en zo lang niets vast geregeld is blijft alles problemen geven. Maar we zijn bang dat het nog wel even gaat duren.
Het weer is donker en af en toe een sneeuwvlok, verder koud net onder het vriespunt.bami voor het middageten gemaakt en genoeg zodat we morgen het ook kunnen eten. De hele morgen bezig geweest om iets uit te printen en dan krijg ik hem niet aan de gang. Dan uren later doet hij het ineens en geen idee waarom dat zo gaat. Voor het gemak sluiten ze de Krankenkasse kantoren wegens corona en kan ik het wel in de brievenbus doen. Maar dan weet ik niet of het goed is .
Het valt niet mee om de administratieve zaken te doen. Dan vraag ik aan Jan papieren en zit ik te wachten . Hoor ik getsommel is hij boven op de zolder. Dan vraag ik hem wat doe je daar? ja de dozen opruimen. Ja maar ik vroeg om papieren. Daarvoor had hij al een excuus ik ben nu aan het koffie drinken. Dan laat hij mij dus gewoon zitten met de administratie.
Ik heb jouw verjaardagskaart gekregen Erna. Maar verder nog niets. Tot mijn verbazing zijn de meeste kerstkaarten die ik naar Nederland had gedaan binnen 2 dagen aangekomen. Ik dacht zo doe ik ze de 1e december op de bus dan hebben ze wat tijd om aan te komen.

Inderdaad Ria wie komen er naar Nederland? Ja wij. Wie komen er naar ons ?? Niemand.Zijn we in Belgie op de grens met Nederland waren jullie uitgenodigd voor een heel weekend met Jan zijn 65e verjaardag geloof ik. Wie vond het te ver weg?? Daarna hebben we altijd weer in dezelfde richting overnacht zoals afgelopen zomer . Dan vragen we niet eens meer om te komen. Wij hebben dan al 1100 kilometer gereden en houden vakantie , bezoekjes aan de kinderen gaan voor want in die 2 weken gaat niet alles we hebben tenslotte vakantie. Zelfs alle kinderen niet gezien .

Jannick belde later dat hij papieren per mail had gekregen en de 6 bladzijden zijn nog niet genoeg die Ingrid ingediend heeft want nu begint ze met proberen om mij en Jan uit te schakelen want als dat lukt kan Jannick op niemand terug vallen. Twee weken geleden hebben wij Sabrina naar de Kindergarten gebracht . Het was net boven 0, we doen het binnen de 10 minuten. Volgens Ingrid hadden wij Sabrina een skibroek moeten aan trekken want haar Betreuer had gezegd dat Sabrina stervenskoud was aangekomen. Ze had aan een pamperluier, een maillot, een lange broek, een T-shirt en een trui. Daarover een winterjas, handschoenen, muts en sjaal en gevoerde laarsjes-Dat is te weinig. Vanmorgen was het minus 5 /6 graden hadden we inderdaad een skibroek over haar kleding aangetrokken. Ook weer een verzoek om het huis te verkopen want Jannick kan het niet betalen. Jannick haar gelijk gezegd dat het niet in vrage komt en dat alles betaald is. Daar viel de mond van open en ze zei maar dat weet ik niet. Waar op Jannick gezegd heeft ik hoef mijn financien niet met jou te bespreken. Ik ben nieuwsgierig wat er nog meer in staat.Ik hoef mij pas te verantwoorden als ik voor het gerecht sta . Ik ga morgenochtend op tijd naar de Kindergarten en hoop daar Sonja te treffen en dan vraag ik rechtstreeks aan haar of zij dat gezegd heeft tegen Ingrid. De kans is groot dat Ingrid daar dan ook is dus dan maar gelijk de confrontatie aan gaan.

Zo veranderd binnen de dag een situatie en zie Jannick komt om half 6 thuis en heeft een pakket voor de deur gevonden. Erna het is aan gekomen en heel erg bedankt voor de leuke verrassing. De kinderen komen morgenavond weer dan krijgen ze hun cadeautjes. jn een molenkalender, ik mijn kerstachtergrond die al heel lang in de planning was, Leuke kerstdingen om neer te zetten. Ook de kersttafelkleden van mijn moeder heeft Erna meegestuurd. Ik ben er zo blij mee. Ik had nog geen kerstdingen staan of neergezet , wist ook niet of ik dat zou doen dit jaar. Maar nu is de kerst uit een doos gekomen .

Der große Reichtum
unseres Lebens
sind die kleinen Sonnestrahlen
die jeden Tag auf
unseren Weg fallen

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat het is aangekomen en dat je er blij mee bent. En krijgen de tafel kleden nog een 4e leven😀Oma,Ma,ik en nu heb jij ze

Erna 2021-12-06 19:27:27

😘

Annemarieke 2021-12-06 22:57:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.