Het was weer eens zo ´n dag

Oostenrijk, Liezen

Vanmorgen vroeg wakker om half 6 eerst een beetje dommelen maar om 6 toch die 2 vervelende mormels eten gegeven. Dan een beetje tv en om kwart over 7 opgestaan. Dan even bij Ingrid vragen of ze wel op tijd terug is. Ze moet naar Liezen voor de auto maar Jan heeft om kwart voor 1 een afspraak voor die MRA dus ook wij moeten om kwart voor 12 gaan rijden. Eigenlijk zou Silke er zijn maar omdat Sabrina koorts had mag ze tig dagen niet komen. Allemaal onzin dingen want Sabrina kan geen Corona hebben want ze had het al. Dus nu is ze weg en moet wel op tijd terug zijn anders word ik erg boos. Ik zet altijd alles in de gezamelijke agenda , zij doet er niets mee. dus we hebben steeds verrassingen. Ik weet dat ik eregns deze week in de avond moet oppassen omdat ze werk overleg heeft , ze zou het in de agenda zetten want ik zei haar ik vergeet het anders maar ik zie niets staan en ik dacht vanavond. Dat vind ik dus lastig ik wil gewoon mij kunnen voorbereiden en niet voor het blok staan.
Om kwart over 8 had Theresa haar videoconference met school en ik had haar in de keuken gezet. Komt Jan in zijn onderbroek aan en ik waai met mijn hand wegwezen. Dan doet hij zo stom. Dus de deur dicht gedaan en gevraagd wat zijn probleem is. Dan vraagt hij was je al onder de douche en ik ja wat dacht je dan, 2 kinderen over de vloer , ik ben aangekleed en heb natte haren. Hij komt laat uit bed vind ik niet erg maar hij onthoudt nog minder dan ik. Afgezien hij kan toich gaan douchen ook al zou ik nog niet geweest zijn. Hij is ongelooflijk doof en ik heb hem al enige malen gezegd dat hij naar de huisarts moet gaan. Hij heeft al de neiging om niets te zien en te horen en nu leeft hij helemaal in zijn eigen wereld. Als ik hem wat vraag dan mummelt hij wat en als ik dan navraag weet je wat ik je gevraagd heb dan zegt hij nee. Maar vraag ik niet na doet hij ook niets want dan zegt hij later je hebt dat niet gevraagd of gezegd. Ik word daar zooooooooooooooooooooo moe van. Hij weet dat ik al heel veel jaren doof ben, hij accepteert het tot op heden niet. Gisteravond wil ik wat warm gaan maken staat hij aan het aanrecht te eten. Dus ik vraag hem kon je het niet even zeggen dat je wilde eten. Dan zegt hij dat heb ik gedaan en ik vraag hem dus en wat zei ik?? Hij niets, dus ik heb je niet gehoord want anders geef ik je antwoord. Als we een dag laat eten in de middag wil ook in de avond wat later eten. Als hij dan klaar is met eten en ik maak iets wat hij eigenlijk ook wel had gewild dan wil hij dat ook nog . Maar het is zo als ik al zei hij leeft in zijn eigen wereld en het wordt steeds erger.
Gisteren met Liduina gesproken tot nu toe staat haar reis naar ons nog steeds gepland , alleen haar ticket is veranderd ze komt nu pas laat aan in Salzburg en gaat een dag later terug. Ik verheug me nu voorzichtig want het schijnt dat de Oostenrijkse regering weer maatregelen gaat treffen voornamelijk om te voorkomen dat er Oostenrijkers of met name bv Turken en Kroaten enz. op familie bezoek gaan en dan besmet terugt komen. Het zou dan tot 8 Januari duren want dan is een speciale feestdag ik dacht voor Moslims voorbij. En ze willen geloof ik dichtmaken voor de aangrenzende landen zodat die niet komen voor de wintersport. Maar ja daar valt Nederland niet onder. We wachten dus maar af.
Ingrid belde of wij de kinderen konden meenemen naar Liezen want hara auto was afgekeurd en ze konden hem gelijk repareren maar dan was de auto pas om 12 uur klaar. Wij moesten om kwart voor 12 gaan rijden dus de kinderen aangekleed en hop achter in de auto en op weg. We waren er bijna toen Ingrid belde dat de auto klaar was en ik zei haar in 1 minuut zijn we er. Kinderen omgeladen en wij weer op weg. De auto in de parkeergarage van de Eli gezet want de Arcade id dicht. Jan naar het Röntgeninstituut gaan wandelen en ik een rondje Eli ook al is alles dicht op de vreetdingen waar je kan afhalen of de Billa na. Het ziet er prachtig uit met de kerstversieringen en verlichting- Ik had afgesproken om 13 uur bij de Lidl. Dus in de Eli een rondje Billa want ik wilde Pijnboompitten, tja een zakje 7, 50 vond ik echt te duur en een ander zakje 5,49 ook. Wel wat andere dingen gevonden. Dan op mijn gemak van de Eli naar de Lidl gewandeld. Tja daar sta je dan de Lidl dicht gaat morgen weer open verbouwing of zo. Dus dan maar naar de Hofer gelopen en Jan een Smsje gestuurd. Daar wel pitten gevonden meer in een zakje en 3,49 ook hadden ze een verse Salbeiplant die hoop ik goed te houden tot de kerstdagen. Verder typisch woensdag alles leeg. Jan had een berichtje gestuurd dat het langer zou duren dus met kleine pasjes door de Hofer om de tijd vol te maken. Dan kwam Jan en met de tassen met boodschappen naar de Eli gelopen en daar voor ons beide een extra grote Doner meegenomen voor thuis. We waren dus om 3 uur weer terug en vielen gelijk aan op onze Doner Kebab. Vooral de vele verse knapperige groente vind ik lekker. Dan heb ik de hete chilisaus erop heerlijk heerlijk heerlijk. Het was erg koud buiten , we houden nou steeds ook overdag vorst.
Ze zijn nu begonnen met werkzaamheden aan en voor het nieuwe industrieterrein aan de andere zijde van de B320 bij Gröbming. Je kan dus nu daar rechts afslaan. Er staan keten en van alles en nog wat. We worden nog een echte stad .
Dan kwam Ingrid met een klaaglijk gezicht ze denkt dat ze zich ziek meld en naar de arts gaat want ze heeft weer last van haar bijholten . Dat gebruikt ze altijd als ze iets niet wil en dat is dus duidelijk geen zin in vanavond werkoverleg. Dan krijgt ze een papiertje van de dokter om zich ziek te laten schrijven. Dat gaat hier soms wel erg makkelijk en Ingrid is er in geoefend. Als je echt altijd problemen met je bijholten heb laat je er de HNO arts iets aan doen. Ik heb mij jaren geleden laten opereren en uiteraard zoals laatst bij de Corona had ik er last van maar niet meer zoals vroeger dat het meer een uitzondering was dat ik geen last had. In de afgelopen 5 jaar heb ik niet anders gehoord van Ingrid maar naar de HNO gaan doet ze niet. Nee die kunnen volgens haar niets meer doen. Misschien een goede zoeken en een die van deze tijd is. Al was het dan maar voor een second opinion zeker na al die jaren.
Maar goed nu heeft ze geen afspraak voor vandaag gekregen maar voor morgenochtend dus dan mogen we weer oppassen.
Jan en ik zaten eigenlijk een medisch programma te kijken over een urologen en een genecologen praktijk. Dan komt ze bij ons binnen en zegt dat is geen programma voor een 8 jarige en ik is die er dan?? Het ging oa over een meisje die van die milieuvriendelijke methoden gebruikten als ze menstrueerde. Door het niet voldoende schoonmaken had ze infecties met bacterien opgelopen. De genecologe was aan het uitleggen welke methoden er waren en hoe er mee omgaan. Theresa is 8 en het zijn toch langzaam dingen om te gaan bespreken want er zijn al veel meisjes die met 9 een menstruatie krijgen. Ingrid wil er niet van horen . Ik bespreek heel eerlijk die dingen met Theresa want die is niet dom en ze weet dus al dat ze met vragen bij mij moet zijn.
Maar wat mij dus stoorde dat ik in mijn eigen woonkamer mag kijken wat ik wil en Jan ook. Ik vind niet dat ik overdag dat niet zou mogen kijken omdat Theresa zou kunnen binnenkomen. Die was gewoon beneden thuis huiswerk aan het maken.
Maar we zijn weer samen en kijken het programma af. Ik moet heel eerlijk zijn dat ik blij ben dat ik dat allemaal achter mij hebt gelaten . Ik vind de meeste methoden van die stoffen oprolbare lapjes tot tampon en de wasbare spatlapjes echt bah. Ik kom nog uit de tijd dat alles in de emmertjes stond en ik was zo blij met het weggooi verband en tampons. Afgezien dat je echt heel secuur alles moet wassen en bewaren anders heb je zo ernstige infecties. Ik was ook blij met de wegwerpluiers , ik heb bij Randy ook nog stoffen gebruikt en ik zie nog overal de wasdroogrekken aan de deuren met al die luiers. Verschrikkelijk. Het naspoelen met azijn omdat ze anders er last van hadden en dat hadden ze niet van de weggooi luiers. Eigenlijk veel van de vrijheden die onze generatie had verworven zijn nu bijna halsmisdaden.
Maar goed weer een dag voorbij en ik ga de kachel weer aanmaken want de CV rijkt ons momenteel niet Jan heeft al ontlucht en ik vraag wel aan Jannick om in het weekend naar de instellingen te kijken.
Jan zij me net tijd om een broodje te gaan maken en ik hem gevraagd of dat gewoonte is of dat hij echt wil eten. Als we pas om 3 uur thuis waren en we eerst de boodschappen en zo opgeruimd hebben en dan een flinke maaltijd kan ik me niet voorstellen dat hje dan tegen zessen alweer wil eten. Ik in ieder geval niet.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

je kunt corona ook meerdere keren krijgen hoor Nicolette

els molenaar 2020-12-02 20:04:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.