Drukke dag en avondje 80 jaar Kino

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen geen Sabrina maar de babyfoon en nadat Ingrid terug was gelijk mijn eigen dagelijkse dingen.
Jan en ik zijn weer in de tuin met het speelhuis verder gegaan Jan werkt en ik zijn knecht om wat aan te geven of vast te houden.
Ik hoefde niet te koken want dat deed Ingrid vandaag. Het lijkt dan of het werk bijna klaar is aan het huis maar dan moeten er overal nog kleine dingen worden aangepast omdat het niet mooi aansluit en Jan wil het toch mooi afleveren. Dus heeft hij kleine stukjes eruit gezaagd zodat de balkjes erin vallen ipv erop waardoor het dak veel meer op de zijwanden aansluit. Allemaal extra werk wat niet opschiet maar het is opnieuw mooi weer dus geen klagen. Ik denk niet dat het klaar komt vandaag want Jan moet ook weer gaan werken. Maar morgen weer een dag denk ik dan maar en zo lang het droog en zonnig is.
We hebben al dagenlang herrie van overvliegende legerhelicopters die hebben oefening op de Dachstein en vooral als er meerdere van die Alouettes overkomen is het een gebrom die je aan alle kanten van binnen in je lijf voelt en zeer luid.
Dit weekend is de Maxlaunmarkt in Niederwölz maar nu de Pass dicht is gewoon te ver om heen te gaan maar ze boffen enorm met dit prachtige weer.
Ik kreeg van Ingrid een fles Kürbiskernöl die ik van Reini heb gekregen. De beste die er is en zo lekker. Ik denk dat een flesje een 20 Euro kost .
Straks met Ingrid mee brengen we Theresa naar de karateles en kan ik even kijken of mijn pc al klaar is. Ingrid had ook nog wat dingen dus we komen dat uurtje wel door.
Helaas geen pc want ze belden dat ze tot nu toe het niet hebben kunnen oplossen en dat het wel maandag wordt. Toch met Ingrid mee gegaan eerst naar de Hofer en ik was nog niet in de vernnieuwde en verbouwde winkel geweest. Het assortiment is groter geworden en Marjanne ze hebben nu ook die lekkere volkorenbroodjes voor de toaster. Ondanks het late tijdstip hadden ze nog veel groente en fruit dus ik kwam met meer terug dan ik dacht te gaan kopen. Dan snel naar het centrum van Schladming met de auto om Theresa naar de karateles te brengen ik in de auto met Sabrina gebleven. Kwam Ingrid terug met de bestelde rugtas van de sportschool dus ik wilde gaan betalen zei ze nee dat mag ook straks. Dan weer terug want Ingrid wilde nog bij de KIK wat spullen kopen voor de kinderfeestjes die Theresa heeft en nog wat dingetjes. Weer terug naar het centrum want Ingrid moest naar de sportzaak nou die was dicht verbouwen , de sportzaak er tegenover ja hoor ook aan het verbouwen. Nog even naar de Bipa en was het alweer tijd om Theresa op te halen dus dat deed ik en Ingrid ging met Sabrina terug naar de auto. De les was nog niet afgelopen en dan op de trap tegen de muur gebleen dan zien ze me niet maar kan ik wel naar Theresa kijken. Dan zie je haar zo´n combinatie maken van trap met de voet omhoog en dan strak met de armen de bewegingen maken. Ik vind het helemaal geweldig zo´n karate uk. Ze heeft haar eerste uitnodiging mee gekregen voor zo´n sportwedstrijd in Sankt Johann in Pongau ik geloof 18 November.
Dan weer naar huis en ik moest snel een boterham naar binnen werken en omkleden want vanavond was de viering van 80 jaar Kino in Gröbming van de familie Dirnberger. We waren 1 van de eersten en uiteraard is Karin en Reinhard gefeliciteerd en Jan kreeg gelijk een extra groot glas bier van Reinhard en die zei tegen Karin hij is al een grote jongen . Geen idee maar we hebben altijd een streepje voor. Ik een glaasje rose Sekt en nog eentje. Er waren wat beenden binnen gekomen dus Thomas even gefeliciteerd met de geboorte van zijn zoon Max, Guggi kwam binnen die je als Burgervader ook even een hand gaat geven. Na het officiele gebeuren waarin ook Reinhard vertelde over hoe zijn vader in 1937 de Kino begon. Eigenlijk zijn we heel erg bevoorrecht met een Kino in een plaats van 3000 inwoners. Ze draaien veel films die in Nederland in een filmhuis worden gedraaid. Vanavond was het de film Baumschlager.Wij hebben er van genoten en ook hard gelachen.
Handlung[
Werner Baumschlager, ein liebenswerter, aber etwas unbeholfener Schlawiner und Schürzenjäger, ist als österreichischer UNO-Offizier im Nahen Osten stationiert. Endlich kehrt Frieden im Nahen Osten ein, allerdings weiß niemand so wirklich etwas damit anzufangen. Soll plötzlich soll kein Bedarf mehr an UN-Blauhelmen bestehen und es keinen Platz für heldenhafte Landesverteidiger sowie Kriegsgewinnler mehr geben? Eine für verschiedene Seiten verunsichernde, teilweise sogar unerwünschte neue Situation. Daher möchte man doch lieber zum altbekannten Muster zurückkehren und sucht dafür einen Sündenbock. Praktischerweise eignet sich dafür dieser etwas seltsame Österreicher. Werner Baumschlager wird zum Spielball verschiedenster Interessen. Man hält ihn aufgrund seiner merkwürdigen privaten Aktivitäten für einen gefährlichen Agenten. Alle Seiten verfolgen und benutzen ihn dazu, um den ihnen unwillkommenen Frieden zu sabotieren.
Na afloop even afscheid nemen en ik werd gezoend door hen. Geeft een goed gevoel en kom graag daar maar helaas tegenwoordig gewoon geen tijd of gewoon te moe om te gaan.
Thuis nog even Clouseau kijken op BVN. Ik mag de muziek van hen nog steeds graag luisteren.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Wat je zegt: heel bijzonder zo'n bioscoop. Niet alleen de filmhuis films maar ook de nieuwe. Ben er vroeger vaak geweest. "brings back sweet memories".......

Annemarieke 2017-10-24 23:00:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.