Jannick 3e plaats junioren

Duitsland, Bodenmais

Zondag
De dag der waarheid, na alle regen, sneeuw en mist een stralende dag maar het had wel hard gevroren dus we moesten flink krabben aan de auto en onderweg zelfs 2x gestopt omdat de ramen aan de binnenkant totaal dichtvroren.
We hadden nog nooit mooi weer op Brettenschachten gehad , Jannick zei gelijk al dat heb ik goed gegokt , zijn skies met de juiste wax gewaxt. Dan nog klisteren en hij was totaal tevreden. Moest hij een half uur van te voren nog een hele grote boodschap doen , staat daar en rij van hier tot ..... Er is maar 1 herentoilet en dat als er meer dan 1000 mensen rondlopen, veel gingen dan ook maar achter een boom hun behoefte doen maar Jannick wil wel plassen achter een boom maar dat toch echt niet. Gelukkig was hij 5 minuten van te voren klaar en kon gelijk het startvak in.
Het lijkt erop dat ze daar grote plannen hebben en het zou ons niet v erbazen als er toch een stadion komt en horeca. Er is daar echt niets en toch een enorme trekpleister voor langlaufers want dat kan je daar toch goed en een lang seizoen. Het heeft ons altijd verbaast dat er niets is, alleen al met zo,n Skadiloppet , veel toeschouwers die graag naar binnen willen als het echt slecht weer is wat heel vaak in dit seizoen is. Als je er al om half 8 bent en je moet tot na de wedstrijd ben je toch een paar uurtjes verder.
Voor de dames zijn er 3 toiletten dus als je denkt dat je moet ga je alvast staan.
Jannick was best goed weg en daarna heb ik de deur van de auto open gezet en ben in de auto een dvtje gaan kijken . Dan tegen de tijd dat de eersten gingen finishen terug gelopen.
Jannick liep 2.13 en ten opzichte van vorig jaar waar hij als nr 186 binnen kwam was hij nu als 91e binnen een verbetering van 95 plaatsen naar voren opgeschoven , je krijgt dan volgend jaar de startplaats die je nu geeindigd bent.Helaas maakt het voor het startvak niet uit want daar mogen alleen de eerste 50
Ik kon het niet goed zien want als er een grote groep binnen komt en dat waren allemaal 24 km lopers dan switcht het bord en als die allemaal geweest zijn is het alweer een aantal lopers verder . Jannick kreeg een nummertje van de verloting want hij had een prijs toegewezen gekregen, ze zeiden een renhose, nou die kan hij wel gebruiken.
Moesten we wachten tot 13 uur want dan kon je pas de prijzen afhalen. Ik zei Jannick al ik geloof dat je 3e junior bent maar zeker weten deed ik het niet. Dus eerst terug naar onze kamer , kon Jannick douchen en omkleden, dan naar de brouwerij waar in de bierkeller de pastaparty was. Vandaar naar het Pharamt waar de prijzen werden vergeven en toen kreeg hij geen renhose maar een paar handschoenen, in principe heeft hij die nog harder nodig maar het waren dames en zelfs voor mij ondanks de L nog klein. Zijn wel hele mooie Swix.
Dan hingen er nog steeds geen lijsten en is Jannick het gaan vragen of hij 3e was. Ze willen nooit bekent geven voor de lijsten hangen wat de mensen zijn , ook logisch krijgen ze 1000 man op hun dak maar ze wilden wel kijken of hij 3e was en moest blijven. Ja dus , konden we niet weg voor de prijsuitreiking achter de rug was. Gelukkig was het een snelle uitreiking , eerst de 24 km en dan werden eerst de nummers 5 van de alle klassen dames gehuldigd , dan alle nummers 4, 3 2 en 1 en dan begonnen ze aan de heren en dan dezelfde procedure voor de 42 km. Jannick mocht bij de nummers 3 als eerste komen want hij is de jongste klasse . Het is misschien minder leuk dan op een blok met zijn drieen staan maar na zo`n lange dag wel effectief.
Dan eindelijk terug naar huis en ik geloof dat we rond half 8 in Schladming waren daar is Jan heen gereden en hebben we van auto gewisseld want Jannick bleef in Schladming.
Ik was totaal kapot en kon maar aan een ding denken "een bed"

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.