Een rustige zondag

Oostenrijk, Gröbming

De rups van gisteren is waarschijnlijk een grote avondrood .
Vanmorgen fitter wakker dan de afgelopen dagen wel mis ik heel erg de prikken in mijn rug want nu is de pijn er gewoon gelijk al . Ingrid was gisteravond voor het eerst sinds Sabrina uit gegaan naar het brandweerfeest. Sabrina is nu 21 maanden dus dat kon ze wel gebruiken al zag ze het eerst niet zo zitten. Wij zijn opgebleven met de babyfoon tot half 12 of zo en dan erin gegaan. Niemand wakker geworden en niets gehoord.
Wij hebben breaking bad gekeken de hele avond best onderhoudend.
Vanmorgen bij het wakker worden gezegd tegen Jan dat hij zijn bloeddruk moest meten voor hij opstond. Dan ben ik gaan douchen . Daarna Jan hoewel ik hem meermaals gezegd heeft dat hij de pleisters enz moest verwijderen voor het douchen had hij het niet gedaan en dan met die natte troep erop aangekleed. Dus opnieuw tegen hem gezegd dat het er af moest. Nou dan heb ik een partij ruzie en Ingrid heeft al gezegd dan moeten we de thuishulp maar gaan inschakelen als hij zich niet laat helpen en niet doet wat hij moet doen. Vanmorgen zijn medicijnen weer uitgezet en het viel me op dat het weer een zootje was ondanks dagen die erop staan. Heeft hij zijn lijst gecorrigeerd maar verkeerd , hij dacht dat zijn nieuwe medicament er niet opstond en had dat er weer bij geschreven en het medicament wat er bij moest staan niet. Dus alle lijsten maar weer controleren want hij moet er een bij zich hebben en ik heb er een in de kast van de medicijnen gehangen enz. Ik had hem gevraagd heb je bij je lies nog pleisters of wat dan ook nee hij had niets. Ik vraag hem waar hbben ze dan de insteek gemaakt voor de stent? wist hij niet dus ik vraag heb je bij je liezen iets of in je oksels nee had hij niet. Dus vanmorgen kwam hij onder de douche vandaan en ik zie gelijk bij zijn lies en geen pleisters en zo verwijderd. Zijn urine meten die overblijft gaat goed tot nu toe maar het wordt wel steeds meer wat er in blijft staan nu al 300ml. Ik heb het gevoel dat ik in het verkeerde beroep ben terecht gekomen-
Als ouderen die in een verpleeg of verzorgingshuis net zo kan ik begrijpen dat er af en toe een verzorger doordraaid. Hoe bedoel je lastige mensen? Ik begrijp verder niet als je aan een ziekenhuis door geeft wat iemand voor problemen heeft dat je dan een verslag krijgt met de patient alles doorgenomen en hij weet wat hij moet doen. Nou hij weet niet eens dat ze het doorgenomene hebben. Heeft alle dagen weer in dezelfde dingen gelegen zonder zich zelf wat anders aan te doen. Niemand die wat controleerd. Volgens hem kreeg hij ook geen medicijnen maar dat kreeg hij wel maar niemand die hem gecontroleerd heeft wat hij daarmee doet. We hebben doorgegeven dat het hem altijd goed gaat en je geen juiste antwoorden krijgt. Hij kan goed leven en hij kan geoon nog heel veel normaal doen maar er zijn gebreken door de Schlaganfallen. Omdat hijzelf niet wil accepteren dat hij gebreken heeft en dat hij de dingen vergeet heb ik al met zijn behandelende arts in de Doppler afgesproken dat hij naar de mentaalkliniek moet om uit te zoeken en vast te leggen wat zijn problemen zijn dan heb ik ook iets in de hand voor als hij bv vervoerd moet worden of opgenomen moet worden. En hopelijk accepteerd hij het dan ook zelf. De mensen zien een doodgewone man die geen problemen heeft en handelen daar ook naar. Maar hij moet gecontroleerd worden en heeft orienteringsproblemen . Hij kan niet met zijn ziekte omgaan .
Vanmorgen vroeg ging het alarm 1x en ik dacht o ja dat is het signaal voor de mannen om te komen afbreken en opruimen , de restanten van het brandweerfeest gisteren.
Het was vandaag weer een erg hete dag en te warm om naar buiten te gaan dus gewoon binnen gebleven. Wel onder het zonnescherm op het balkon eten van de grilplaat die toen het vlees bijna klaar was het opgaf. Dus snel in de pan afgemaakt. Theresa zat gezellig bij ons te eten en ondertussen hadden we de babyfoon voor Sabrina. Ingrid moest zich namelijk melden bij de politie. Ze weet van niets heeft niets gezien maar het schijnt om een verkrachting of zo iets te gaan. Jannick was 2 uur eerder naar huis gegaan dan Ingrid hij heeft de hele dag en avond gekelnert. Iedereen die schijnbaar nog aanwezig was is gevraagd om te komen. Maar de 1 1/2 halve man en een paardenkop bij de politie die hadden het druk want gisteren een ernstig ongeluk met een kind van 2 jaar gebeurd in Stein an der Enns en ze moesten naar de ouders toe. Het kind is onder een auto gekomen en het gast heel erg slecht en het was bij een oppas of zo iets. Tja voor ons een rustig weekend maar voor die agent niet.
We horen het allemaal wel weer.

Ik wist niet dat er in Zweden ook een Ikeamuseum is, daar waren de Beiltjes die nog op vakantie zijn.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.