Weer een beetje normale dag

Oostenrijk, Schladming

Weer een beetje normale dag

Dienstag 22.Dezember
Wat een prachtige dag na wat vorst in de nacht, strak blauwe lucht en veel zon dat beloofd weer erg warm te worden. Het is zelfs hoger in de bergen warmer dan in de dalen. Door de vorst kunnen de sneeuwkanonnen gewoon werken anders kon je ook niet skien.
Heb goed geslapen, kwam vanmorgen mijn bed uitgedreven, alles was zo nat dat ik maar ben opgestaan . Hopelijk nu alles eruit gezweet. Voel me beter maar nog niet goed, ontbijt ging er tenminste in.
Jannick zat vanmorgen om 6 uur al in de infraroodsauna, hij heeft net zoals ik ongelooflijk rugpijn en zijn nek, ribben en noem maar op. Ik durf me amper te bewegen. Dus ik vraag hem waarom niet even gezegd had ik na je kunnen gaan.En hij om 6 uur? Dus ik zei hem dat ik het bed niet meer in kon omdat alles nat was dus ook maar was opgestaan.
Mijn eerste Latte Machiatto gedronken en net maar een Kürbissuppe gekookt voor het middageten. Jannick zei dat ze beneden ook al aan de soep zitten. Gelukkig doen mijn hersens het al weer een beetje beter. Wat me vandaag goed doet is dat we kunnen luchten de ramen in de slaapkamer wijd open, de deur in de keuken naar het balkon open frisse lucht erin. Een poosje in een dekbed gerold in het zonnetje gezeten heerlijk. Het mag dan geen kerstweer zijn maar op dit moment doet het ons goed.
En alweer post, deze keer van Nance en Els.
Kürbissuppe gemaakt en dat smaakte erg goed en het eerste echte eten.
Dan met Jan mee naar Schladming want omdat ik toch tot maandag alles moet hebben moest ik nog wat halen. Eerst naar de Pagro want ik had cartridges nodig voor de printer. Dan naar de Baufreund want daar maken ze sleutels en we hebben maar 1 postkastsleutel dus we willen er eentje bij. Nou dat konden ze daar niet. Vandaar naar de Eurogast waar ik geshopt heb. Jan is dan gaan werken en ik nog wat rondshoppen in Schladming, aangezien ik nieuwe banken gekocht heb die rood zijn wil ik volgend jaar een kerstboom met rode ballen, nu alles in een oranjeachtig goud. Bij de NKD was nu al 50% korting en ze hadden nog van alles in rood. Dus toegeslagen . Ik hoop dat de banken in januari geleverd worden. Ik heb ook geen hoekbank meer maar 2 x2 persoonsbanken in skai en het zijn beide slaapbanken dus loge´s blijven welkom. Voor mij makkelijker met schoonmaken kan makkelijker overal bij dan met zo´n hoek. Ik ben blij dat het makkelijker schoon te houden is want ik kan er gewoon niet meer tegen dat ik elke keer weer vlekken op de bank heb . Het kan niet anders met Theresa zo veel bij ons en deze bank is echt heel erg snel met vlekken. Onze vorige had dat niet doek erover schoon maar deze maakt me wanhopig. Dan moet ik dus de hele bank reinigen anders heb ik vlekken van het vlekken verwijderen. Als de kat langs de bank loopt vraag ik me elke keer af of die nog haren over heeft.
Dan was ondertussen Jan alweer klaar en ik had zo´n honger gekregen dat ik een Donner kebab ben gaan eten en er ook eentje voor Jan had besteld. Ik geloof dat ik er weer boven op ben want dat was toch lekker .
Dan nog naar de Penny want ik had ook nog diepvries Semmeln nodig en die moet ik dan op het laatste moment ophalen. Ze bakken die normaal bij de Penny maar ik koop ze van hen dan gewoon bevroren en bak zelf wanneer ik nodig heb.
Tijd om naar huis te gaan en daar kwam gelijk enthousiast Theresa gezellig bij Opa en Oma, ze wilde ook nog wel wat soep eten (ze wil sinds ze ziek was niet echt meer eten) We hebben zo´n Disney kerstbal gekocht waar chocola in zit en die hangt in de kerstboom en zei mocht zeggen waar en ze mag hem met kerst open maken. Dan is ze zo blij. Ingrid kwam haar na een poos halen en we stonden nog even in het trappenhuis te praten en toen kwam Theresa terug naar boven en ik zie Ingrid uit haar dak gaan van schrik. Komt Theresa met haar benen door het zijgat van een plastik stoeltje dus die stoel zat raar om haar heen de trap op. Ze moest er hard om huilen en Ingrid uitgelegd dat ze geschrokken was en dat ze niet van die rare dingen moet doen. Als ze achterover was gekiept de trap af moet je even niet aan denken. Ik kreeg van Ingrid een bedankje die ze van Emma (een van de leidsters van de Kindergarten) had gekregen voor mij .
Dan begon de rust voor ons ook.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.