Heerlijk even eruit en shoppen

Oostenrijk, Asten

Samstag 20.Mai
Was vanmorgen stil zonder Theresa, geen kwetterstemmetje. Maar gelukkig kwam Jannick voorbij om te vragen waar Pa zijn schoenen zijn gebleven. Hij moest sponsorgeld gaan werven voor de brandweer en had zwarte schoenen nodig. Wij hebben dat allemaal naar de kast buiten op het voorbalkon verplaatst. We hebben een lekkere opgeruimde hal met alleen onze dagelijkse schoenen en de kapstok en de kist met van alles en nog wat. (boodschappentassen, handschoenen, mutsen enz.)
Om half 10 kwam Dominik en we besloten om 10 uur te gaan shoppen in Asten. Gewoon even eruit , het weer zag er niet zo uit en het was 14 graden. Maar daar aangekomen kwam de zon door en ondanks de flinke wind was het warm en konden we jasloos winkelen. Zoeken we al heel lang naar een zomerjack voor Jan nergens vinden we daar op een uitverkooprek een leuk jack voor 14 Euro en ik ad gisteren net eentje op interet besteld voor toch behoorlijk meer. Dus als die komt kijken we of het wat is kan hij nog zeggen of hij het wil houden of niet. Dan ook nog een spijkerbroek en een zwarte broek in de uitverkoop dus hij kan weer even vooruit. Hij draagt momenteel veel zijn spijkerjack wat best vlot staat en nog altijd tijdloos. Maar is bij wat natter weer geen optie. Hij de spullen in de auto doen ik met Dominik even bij zo´n 1 euroshop rondkijken. Een muis voor de katten met katnip. Omdat het toch al etenstijd was bij de Spar lkkere belegde broodjes gehaald en ijskoffie voor ons en sap voor Dominik. Zegt Dominik dat hij plassen moet, dus ik orenteer me en zeg oh dat kan daar, een 50 meter verder. Maar het hoefde niet meer staat hij met een stalen gezicht vol in zijn broek te pissen, Een enorme plas op de grond en alles nat. Hem uit laten kleden tot op zijn blote reet en ik ondertussen een broek kopen bij de KIK. Daar vond ik een joggingbroek voor 4 Euro. Dat joch spoort soms echt niet en wij zijn het er al lang overeens dat hij hulp nodig heeft. Hij is extreem groot en zijn gedrag is juist heel jong, zijn Duits is bar en boos slecht ondanks dat hij nu al een jaar naar de Kindergarten gaat. We denken dat hij in zijn moedertaal Hongaars ook niet vlot spreekt. Maar dat kunnen we niet beoordelen maar gevoelsmatig op de manier waar op hij spreekt denken we dat. Hij kan niet alleen spelen en als dan bv Theresa komt gaat hij helemaal uit zijn dak .Als hij volgend jaar naar de Volksschule moet voor zie ik grote problemen en of hij gaat heel erg gepest worden of hij wordt zelf zo´n bravourgozer met weinig mogelijkheden tot ontplooiing. Ik heb genoeg te spelen en veel educatief speelgoed, bv heel veel Tip Toi maar hij kan er niets mee. Boeken lezen of kijken ook niet. Ik heb veel knutselmateriaal en teken, verf en stempelspullen maar nee. Zijn spanningsboog is zeer laag. We zien hem niet vooruit gaan en hij komt al langer dan een jaar bij ons.
Voor Sabrina een allerliefst jurkje met een lange legging eronder gevonden dan ook nog een korte legging erbij gekocht. Kon het niet weerstaan .
De Action was de laatste winkel en daar koop ik altijd van alles al viel het vandaag mee.
Bij thuiskomst om half 5 was Jannick thuis dus even snel koffie samen gedronken , ik had speciaal rose koeken meegenomen voor hem. Hij vroeg al waar zijn jullie geweest want de oogst lag op tafel en daar waren allemaal lekkere nootjes en pinda pedis en zo bij.
Daarna ging hij feesten een collega van de brandweer heeft een ronde verjaardag en ze gaan Spanferkel eten van de gril.
Ingrid blijft nog een nachtje in Oberwölz met de kinderen.
We moesten lang wachten op ons avondmaal, mosselen in knoflooksaus met Fladenbrot. Trixi kwam pas om half 8 vanavond om Dominik te halen. Hij had wel avondbrood gegeten . Maar nu eindelijk achter de kiezen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.