Rommelige dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was ik vroeg wakker en dacht dan ga ik even dag zeggen want Jannick zou om half 7 vertrekken. Hij zou met de auto van Meli gaan. Het was kwart over 6 maar ze waren allemaal al weg. Later belde Jannick en ik vroeg hem zo jij was vroeg weg. Toen zei hij ja ik moest Meli weg brengen want mijn auto startte niet en de oplader voor de accu was leeg. Dus dat was een flink stuk extra eerst naar Schladming en dan weer terug om richting Liezen te gaan en dan Graz , Radkersburg. Later nog een keer met elkaar gesproken, er was een rekening gekomen die betaald zou zijn en inderdaad was die wel betaald, en hij had met de garage gesproken waar de auto gekocht is. Hij mag de auto bij Promberger stallen en laten uitlezen en dan moeten zij de gegevens naar de garage door mailen/faxen. Dan hoort Jannick hoe verder. Want niet alleen de accu geeft problemen. Meli zou dan met een collega naar huis komen of zo iets. Maar dat wordt wel 8 uur vanavond. Jan en ik heb ben beide niet gemerkt dat Jannick bij ons in de slaapkamer was geweest want hij had de autosleutels van Jan nodig om het autostoeltje voor Sabrina eruit te halen.
Om half 9 echt opgestaan , ontbijtje in bed gedaan. Lekker warm was dat want het was koud en we werden wakker in een wereld die wit van de sneeuw was. Jannick had tot na Liezen problemen door de sneeuwval. Hij en Meli hebben hun winterbanden nog niet erom. Hoeft officieel pas vanaf 15 november of zo iets.
De sneeuw verdween bij ons in de loop van de morgen en de sneeuwgrens werd in de loop van de dag steeds hoger. Maar we zijn er nog niet vanaf er komt nog meer.
Ik heb het op mijn heupen gekregen en heb vandaag afstand genomen van alle videobanden, de kinderen kijken hoofdzakelijk Netflix of Disney en anders een dvd. Ik heb geen lege kast maar heb mijn eigen dvd´s en boxen met dvs metjes erin gezet. Dat was een beetje stapelen en nu gewoon plaats. En geen dubbele rijen meer- Alles in dozen gepakt voor de Caritas. Dan heb ik definief besloten om mijn Sekretär weg te doen. Die was al van de huiskamer naar de gang verhuisd. En nu dus op de verkoopbeurs gezet. Dus die heb ik leeg gehaald. Jan heeft de bodem van een van de laden van de ladenkast gemaakt. Nu ben ik dus kast voor kast aan het her indelen. Voorlopig voor vandaag was het wel even goed morgen weer een dag. Ik had van Meli een grotere ladenkast en een dressoir gekregen. Die had ik nog niet echt gevuld of ingedeeld. Maar het gaat allemaal goed komen. Met elke lade of kast komen er weer dingen te voorschijn. Omdat ik de Sekretär zonder glasdeuren in gebruik had heeft Jan die op de zolder opgezocht en er weer opgezet. Omdat Jan de deurtjes aan het zoeken was op de zolder was ik gelijk wat lege dozen pakken . Vond toen een zak met allemaal dingen van de kinder wc briltrap van Ingrid dus gelijk eraf gehaald. Ik had zelf nog wat dingetjes gevonden van de little friends die zei nog heeft.
Dan heb ik eten gemaakt, andijviestamppot met spekjes en een gehaktbal. Eten apart gezet voor Meli voor vanavond. Anders heeft Jannick al eten voor hen gemaakt en eet hij samen met haar. Jan zou eigenlijk naar de gemeente gaan om de oude magnetron en de emmertjes vet weg te brengen maar is hij vergeten. Dan maar vrijdag.
Theresa werd om half 3 door Ingrid gebracht . Die vermaakt zichzelf, ze had geen huiswerk of zo want ze had vandaag nog vrij. Dan moest ze om half 6 in de NMS zijn waar ze in de turnhall skitraining had. We hebben haar samen weggebracht en Jan heeft haar om half 7 opgehaald, Ze waren tegen 7 terug. Theresa een paar flinke blauwe plekken op elleboog en in haar zij net boven de heup. Maar wat Arnica gesmeerd. Dan was het eten voor haar en dan was het al tijd om bedklaar te gaan maken . We waren beneden en ging de telefoon van Theresa was het weer Jannick en die zei jij bent niet bereikbaar. En ik nee ik ben Theresa naar bed aan het brengen en mijn telefoon ligt boven. Ik had hem gebeld om door te geven dat we hier in het Ennstal een in en uitreiscontrole krijgen. Voor ons niet zo erg want we zijn allemaal ingeent. Maar Sabrina niet en geen idee van af hoe oud ze getest moeten zijn. Ze is wel genezen maar dat is alweer te lang geleden dat die nog geldt. Jannick had het al meegekregen- Jannick merkt nu ook als je als volwassene alleen met een kind bent dat het soms een probleem is. Hij moest onderweg plassen en wat doe je dan? Hij rookt maar kan daar binnen niet roken en hij kan ook Sabrina niet alleen laten. Dus hij hoopt dat hij morgen niet bij alle therapien aanwezig hoeft te zijn. Sabrina is vandaag getest morgen de uitslag. Hij heeft wel al de intake gehad en de nadruk ligt op het behandelen van haar slechte arm en been.
Theresa wilde graag dat ik de babyfoon aanzette. Toen Meli thuis was gekomen ben ik even naar beneden gelopen om te zeggen dat ik eten had. Waren daar Jessy en Dominik. Dominik is kok bij hotel Annelies in Ramsau. Die had een groot stuk Lasagna meegenomen. Dus die heeft ze nu gezeten en de andere helft neemt ze mee morgen naar het werk en het eten wat ik nu heb kan ze morgenavond eten. Ze heeft de auto van Jessy die ze mag gebruiken .




Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ook hier worden de maatregel weer aangescherpt. Maar wat houdt bij jullie de in- en uitreis controle in?

Annemarieke 2021-11-02 21:47:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.