winter komt vanaf vrijdag

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

woensdag 17 oktober
Het is vandaag nog steeds super weer ,we zitten toch nog steeds rond de 20 graden, maar vanaf vrijdag geven ze sneeuwval op vanaf 300 meter.Wij wonen op 1100 meter. Dus Diane neem ook winterkleding mee want het zal tot dinsdag duren voordat het weer beter wordt.Er wordt veel sneeuw verwacht!
Diane ik weet niet of jullie winterbanden hebben maar anders moeten jullie toch kettingen meenemen.Het zal onderweg tot Schladming geen probleem zijn omdat de weg allemaal laag is maar vanaf Schladming moet je naarboven naar ons , de weg wordt altijd goed schoongehouden maar er is kettingplicht.
Dus neem ketting mee.Geen idee of het echt zover komt maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.Ze geven dagtemperaturen op van 2 tot 8 graden.Behoorlijke nachtvorst.
Een tweede raad houdt je aan de aangegeven snelheden want er zijn zeer veel controles, zowel op grote wegen als op kleine paadjes. Vergeet geen vignet te kopen, kan ook in Nederland bij de ANWB.Want ook daarop wordt zeer veel gecontroleerd, omdat veel Duitsers het niet kopen.Je kan een 10 dagen vignet kopen kost rond de 7 of 8 euro geloof ik.
Wanneer en hoe laat vertrekken jullie uit Nederland???
Nog een berichtje voor de Langlaufvereniging Gouda.
Ik weet dat er leden in de omgeving van Obertilliach,Kartitsch op vakantie gaan.Het is dichtbij Sexten/Sexto.
In Italie is in Sexten/Sexto een enorme rotslawine geweest.Er is een groot deel van de berg in het Fischerleintal afgebroken. Het Fischerleintal is afgesloten. Geen idee of het van de winter nog open gaat.Want er bestaat nog steeds gevaar voor nog meer bergbreuk.
Veel Nederlanders gaan daar toch langlaufen, zelf ben ik daar ook geweest en het was daar ongelooflijk mooi. Het Fischerleintal is helemaal omsloten door de bergen en het was sprookjesachtig mooi.
Ze voorspellen een echte winter.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.