Dag 3

Oostenrijk, Schladming

Dat was een vroegertje om 6.15 wakker , Theresa moest al vroeg in de Kiga zijn met half 8, ze had vandaag weer Musiek schnupperen. Gisteravond kwam Jannick maar niet opdagen en nam de telefoon niet aan. Even op de brandweersite gekeken en ik zag waarschijnlijk een ongeluk bij Pruggern. Nou dan heb ik het niet meer. Uiteindelijk ergens na achten kwam Jannick thuis. Hij was met naar huis rijden net voor de brandweerkazerne toen de alarmen gingen (hadden wij niet eens gehoord) dus hij was er het eerste en mocht dan ook de brandweerauto rijden. De auto vult zich op volgorde binnenkomst en uiteraard of je d positie mag doen. Jannick heeft een poosje terug ook de scholing gehad dus mag ook de auto rijden. Het was een personenauto tegen vrachtwagen en degene in de personenauto heeft zijn leven te verdanken aan de tegenwoordigheid van geest van de vrachtwagenchauffeur die met gevaar voor eigen leven uitgeweken was om een frontaal te vermijden. (op een plek waar hij naar beneden had kunnen gaan) Het schijnt iemand uit Ramsau te zijn en vermoedelijk in slaap gevallen. De B320 is de gevaarlijkste weg in Oostenrijk .
Ik was wel blij dat Jannick niets gebeurd was.

Ennstalbundesstraße: Schwerer Verkehrsunfall bei Gröbming
Heute Abend kurz vor 19 Uhr ereignete sich auf der B320 zwischen Pruggern und Gröbming, am sogenannten Simeterbühel ein schwerer Verkehrsunfall. Ein PKW kollidierte dabei Frontal mit einem entgegenkommenden Sattelschlepper. Die diensthabenden Disponenten am "Florian Steiermark" alarmierten umgehend die Feuerwehren Pruggern, Gröbming und Stein an der Enns.
Bei Eintreffen der Einsatzkräfte war der einheimische PKW-Lenker massiv im Fahrzeug eingeklemmt, er wurde mittels hydraulischem Rettungsgerät (Rettungsschere, Rettungsspreizer und Rettungsstempel) aus dem Fahrzeug befreit und dem Notarztteam der C-14-Besatzung zur medizinischen Erstversorgung übergeben. Im Anschluss wurde der Schwerverletzte via Hubschrauber ins Krankenhaus geflogen.
Der LKW-Lenker (slowenisches Kennzeichen) blieb unverletzt, aus dem LKW-Tank flossen etwa 300 Liter aus, ein großer Teil davon konnte von den Einsatzkräften aufgefangen bzw. gebunden werden. Aufgrund des Schadensausmaßes stand auch das Ölfahrzeug der FF Schladming im Einsatz. Die BH Liezen wurde verständigt, nach Schadenserhebung eines Spezialisten muss möglicherweise noch Chemiealarm gegeben werden.
Die Unfallursache wird von der Polizei ermittelt, die B320 ist für die Dauer des Einsatzes komplett gesperrt, das Schwerfahrzeug muss noch von einem Spezial-Bergeunternehmen geborgen werden. Die Ennstalbundesstraße ist in diesem unübersichtlichen Bereich der Strecke immer wieder von schweren Verkehrsunfällen betroffen.
Im Einsatz:
FF Pruggern, FF Stein an der Enns, FF Gröbming, FF Schladming
RK Gröbming und RK Schladming
Polizei
Straßenmeisterei
2 Abschleppunternehmen
HBI Schlüßlmayr
Ik gekookt en Jan ondertussen Theresa ophalen. De glazen platen van de kachel zijn schoon en terug gelegd maar vooral de bodem eronder. Ziet er weer strak uit Jan heeft het van zijn plaats gehaald en schoongemaakt en ik de vloer gedaan en gelijk in het hele huis.
Na het eten beslag voor een taartbodem gemaakt en toen ik die in de oven wilde zette viel de bodem eruit. Gelukkig plat op de ovendeur maar wel het een en ander eruit geslingerd dus we doen het waarschijnlijk met een dunne bodem. Smaken zal het wel. Het wordt een chocoladetaart. De vulling maak ik pas als de bodem is afgekoeld en het de moeite nog is om er iets van te maken.
Theresa kijkt nu een dvd kan ze uitrusten was toch ook voor haar vroeg en ze moet nog om 5 uur naar de karateles. Dus we gaan straks naar Schladming.

Jannick kwam vroeg thuis, mag ook wel na een werkdag gisteren van 14 of 15 uur. Hij heeft bij mij warm gegeten want ik had wat bewaard van de middag. Hij is met Theresa en mij naar de karateles gegaan.
Wij zijn een rondje Schladming gaan doen en ik heb dropjes gehaald bij Nynke en voor Jan pepermuntjes. Het was zo laat nog snikheet in Schladming en de zon stond al akelig laag. Dan weer naar huis en het was na half 7 dat we thuis waren. Jannick is nog even naar de brandweer en dan komt hij thuis en gaat Theresa bij Papa slapen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.