Verjaardag vieren

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 6 wakker en wel van de sneeuwschuiver maar toe ik keek was er geen sneeuw bij gekomen waarschijnlijk was die zout aan het strooien maar dat ding is zo lawaaierig. Kon niet meer slapen dus om kwart over 6 de tv aangezet en om 8 uur opgestaan. We willen een echte verjaardag er van maken. We vinden de 30 toch wel een mijlpaal. Dus nadat we zelf alles gedaan hadden heeft Jan slingers van de zolder gehaald en samen opgehangen. De kindertaart afgemaakt met speculaasbolletjes en een kaarsje op de andere gezet. Jannick belde dat ze later komen want het ging goed met het konijn tot vandaag dus eerst naar de dierenarts. Dan belde hij dat hij bij de Lidl was en gelukkig dacht ik nog op tijd aan stokbrood kon hij dat ook nog meenemen. Het is weer ongelooflijk mooi en zonnig weer. Dat is wel het voordeel van in de nacht vorst. Vannacht ging het naar min 11.
Eind van de morgen kwamen Jannick en Meli en gelijk de kinderen boven. Eerst aan de koffie en de taart en zingen voor Jannick. Reuze gezellig en dan later ben ik het eten gaan voorbereiden en de tafel dekken zodat we met zijn allen konden fonduen. Dan schiet de dag al op en Jannick ging met Ingrid praten want ze wilde hem laten zien wat ze zoal mee wil nemen. Ik zie het flatjespakhuis al voor mij. Ik heb nu al medelijden met Theresa en Sabrina want Ingrid heeft geen smaak , ze raapt alles bij elkaar, kan nergens afstand van nemen en met wat ze nu wil meenemen blijft er weinig ruimte over voor wat dan ook. Ik had ongeveer zo´n bed gevonden wat Theresa nu hier ook heeft , het was in Gröbming en kostte 80 Euro . Nee dat wilde ze niet,. Dan ligt er in de kelder een 2 persoonsbed die ´dara al lang ligt om eigenlijk weg te gooien dan wil ze die voor Thetresa . Ik zie de bui al hangen dat Theresa die mag gaan delen met Sabrina. Ze wil het enrom grote bed meenemen voor haar zelf en alle slaapkamerkasten. Dat zijn echt veel kasten en was al een samengeraapt zootje omdat ze dan als ze een bed kopen geen bijpassende wil kopen en uiteindelijk dan uitkomt op iets heel anders en dat samen met de kasten die er al stonden. Meli en Jannick hebben nu samen een slaapkamer gekocht echt erg mooi en alles bij elkaar passend. Wat veel rust geeft. Het is de reden waarom ik toen ingegrepen heb en een kamer voor de kinderen heb gerealiseerd. En als je nu kijkt in hun kamer staan de dingen voor de kast opgestapeld en kan bv Theresa nergens bij. Bij Sabrina werd het speeldeel waar ze aan kon spelen gelijk volgestapeld met pakken luiers. Ze krijgt een grote voorraad in een keer. Dan zeg ik je kan toch die grote pakken beneden zetten nee dat kan niet. Of een kast in de kelder waar in de zomer alle winterkleding kan hangen mee dat kan niet. Een oude stoel in haar slaapkamer die altijd ingebouwd en huizenhoog volgestapeld ligt . dan zeg ik als we die stoel weg doen nee dat kan niet want daar zitten we nog op. In alle jaren dat we hier wonen heb ik de stoel nog niet onder de rotzooi vandaan zien komen. Jannick kan rommelig en ongeorganiseerd zijn maar zelfs die kan er niet tegen- En zegt nu ik was toch altijd schuldig en zie is er iets veranderd nu ik al zo lang weg ben.
Ik wacht maar af en kijk of ik daar nog wat kan bijsturen.
Dan kwam ze mee naar boven om ook een stuk taart te eten en koffie te drinken. Dan was het echt eind van de middag en gingen zij naar bneneden en Jannick en Meli naar huis. Ik heb lkater nog wat vlees in de koekenpan gebakken en dat hebben Jan en ik op zitten peuzelen.
Nu tv kijken en alles in rust.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dat ziet er goed en lekker uit.

Liduina 2021-01-10 11:47:01
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.