20. Ramsau er Frühlingsfest der Pferden.

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Dit weekend was het Frühlingsfest in Ramsau. Het begon op vrijdagavond en duurt nog tot vanavond. Wij zijn alleen zondagmorgen naar de optocht gegaan. Het motto van de optocht was “Das Pherd im Wandel der Zeit“. Het begon met de Schnalzergruppe Ramsau op Norikerpherden. Die laten keihard touwen in de lucht knallen. Als je er vlakbij staat doet het gewoon pijn aan je oren. Het was zeer zonnig en warm en we zaten in de berm bij de Stiererkreuzung. Ook daar waren uiteraard biertentjes en wat te eten. Wij hebben ons te goed gedaan aan een Schladminger bier en Schweinenbrat.
Het was erg mooi en de moeite waard om het te zien, het was zeer druk, nog niet zoveel mensen in Ramsau gezien. Na de optocht zijn we naar het stadion gelopen waar alles was opgesteld en een enorme feesttent was. Helaas was het weer omgeslagen en werd het helemaal bewolkt en spetterde het wat. We zijn terug gelopen naar de auto die we bij de Spar hadden geparkeerd. We waren met de XXL Lutz auto want we hadden gisteren het laatste opgehaald en vanmorgen uitgeladen en een deel naar Jannick gebracht. Vrijdag en zaterdag bezig geweest om het bij Jannick bewoonbaar te maken, we hebben een hoogslaper gemaakt en bergruimte. Nog niet helemaal klaar maar het begin is er.
Jan en Jannick zijn nu naar Liezen om de auto terug te brengen en de sleutels naar Christian en Martina terug te brengen. We moeten alleen van de week een keer wat groot afval naar Aich brengen. Dan is Pruggern afgesloten. We kregen van iedereen te horen hoe jammer het ze vinden dat we weggaan en of we wel blijven komen. Ik geloof niet dat we in Ramsau net zo dorps wonen als in Pruggern. Het was voor ons een echt thuis.
Dan is er nog veel werk te verzetten zowel bij ons als bij Jannick. Maar we kunnen leven.
Helaas is internet nog even een probleem, het is hier verplicht om een verbinding te hebben tussen de bliksemafleider en het telefoonnet. Nu hebben we wel een bliksemafleider maar of we ook de verbinding hebben??? We moeten een verklaring van een electricien overleggen dat die verbinding er is dus we moeten iemand daarvoor laten komen en als het er niet is laten aanleggen. Anders geen internet. Dus er wordt aan gewerkt.
We mochten van de eigenaar toch de hele kastenwand wegbreken in de huiskamer , hij had alleen geen idee wat er te voorschijn zou komen. We hebben een pak laminaat kunnen bij kopen en daar de vloer mee afgewerkt dus daar zie je niets meer van, een behangetje tegen de muur, en nu zijn we bezig de strook plafond waar geen hout tegen aan zat netjes te maken. We hebben hardboardstroken waar we het behang in doorlaten lopen en dat tegen het plafond.
Het is een nette oplossing. Nu hebben we dus onze eigen kasten staan en voelen we ons al een beetje thuis. Op een stuk plafond na is dat klaar. De tv doet het weer , alleen geen Orf maar dat zal binnen een paar maanden veranderen. Dan kan het met een kleine kamerantenne.
Jannick heeft de afgelopen dagen flink getraind, hij heeft volgend weekend een triatlon in Aigen. Het is voor het eerst dat hij een triatlon doet. Ik geloof dat ze zwemmen in de Putersee in Aigen. Als het weer goed is gaan we ook kijken.
Hier dreef de bui over en werd het weer mooi weer, maar Jan en Jannick werden door het noodweer onderweg naar Liezen overvallen. Jan was blij dat hij de vrachtwagen had afgeleverd want het ging met veel wind en heel veel regen gepaard.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.