Het begon wit vandaag.

Oostenrijk, Schladming

Ik werd vanmorgen wakker van de sneeuwschuivers, dat is zo hard en de trillingen voel ik ook.Er lag een mooie laag sneeuw. Tegen achten kwamen Ingrid Theresa en Sabrina voor de schoentjes en Theresa ging helemaal uit haar dak want ze had een dinovogel van tiptoi. Sabrina bleef en dan zet ik haar lievelingsmuziekje aan mag ze wobbelen in haar auto tot Mama komt. De katten komen regelmatig voorbij en daar krijgt ze geen genoeg van. Morgen wordt de jonge dame al een jaar en we hadden niet kunnen denken dat ze zo zou zijn als ze nu is. In het begin waren de uitzichten erg slecht. We zijn er nog lang niet maar het is een begin en ze heeft gewoon veel meer tijd nodig . Toen Ingrid terug kwam even snel koffie gedronken samen. Daarna de krant lezen en dan toch echt poetsen. De badkamer glimt weer , dan het eten gemaakt echt Oostenrijks Schweinenbraten sauerkraut en Knödel. Ondertussen de was van Ingrid gedroogd .Dan samen met Jan eten. Het was zonnig en dan weer donker en sneeuwde het en dan weer zonnig. De wind was wel koud. Eind van de dag is de sneeuw bij ons alweer bijna weg. We zitten net onder de sneeuwgrens. Komende week wordt het erg koud met steeds rondom minus 9 in de nacht en in de bergen dus overdag ook heel koud met dikke minus temperaturen. Voor de sneeuw wel goed en de sneeuwkanonnen kunnen veel sneeuw maken. Vanmiddag het kacheltje aangemaakt gezellig en warm.
Ik ben met Jan mee gegaan en wat inkopen gedaan nadat ik bij de Eurogast geweest was liep ik met een worst van 3 kg en een kaas van 3 kg op mijn rug. Teruggelopen en dan nog een lanfarm shirt voor Theresa bij C/A gekocht voor bij haar feestrok en feestpanty . De ene die er eigenlijk bij hoorde was bij de NKD niet in haar maat te koop maar deze past er ook goed bij. Dan belde Jan al en konden we naar huis en ik vroeg hem kan jij mijn tas dragen , ik zei hem nog het is zwaar. Ik zei ik zou toch kaas kopen. In de auto pas gezegd dat er ook nog een Wienerwurst van 3 kg in zat. En dan nog wat andere boodschappen. Maar ik had er al lang mee op mijn rug gezeuld. Ik had nog wel Jannick gebeld of hij al bijna klaar met werken was maar hij moest nog 1 1/2 uur minstens. Dan maar op Jan gewacht. Een lekkere frisse neus gehaald. Anders ga ik nog wel eens koffie drinken bij de Stefflbäck maar die zijn aan het ombouwen. Thuis gekomen was Theresa nog niet thuis van het spelen bij een vriendje maar even later kwam ze al en kon ze gelijk passen. Want morgen wil ze haar feestkleren aan. Ze had een spel geleend van haar vriendje dus even snel spelen iets met een bever en boomstammen , je duwt een boomstam ertussen uit en alles moet blijven liggen. Dan ik weer naar boven wat eten met Jan en dan om 18 uur even snel met Theresa sint journaal kijken liedje zingen en nu al weer avond. Jan is al weer naar zijn werkhok vertrokken.
Ingrid wil het hele huis beneden omgooien. Ze heeft een nieuwe keuken echt nodig maar wilde die verplaatsen dus ik had haar gezegd als je de keuken wil verplaatsen doe da dan naar de tuinkant van het huis kost niets meer want of je de leidingen en elektra moet laten aanleggen voor waar je het nu wilt of naar de andere kant van het huis blijft gelijk. Dus met haar doorgenomen en uitgelegd hoe het kan zijn. De slaapkamer van de kinderen wordt eetkamer, de hele eetkamer van massief hout past er in deze kamer grenst aan de slaapkamer van Ingrid en Jannick en dat wordt de keuken. Daar is een ongebruikte schoorsteen en ze wil zo dolgraag een Kachelofen wat je hier zo veel ziet en ze wil ook nog een houtdeel om te koken. Dat gaat zich daar precies goed uit en kan aan de achterzijde de kachel doorlopen voor de eetkamer er is vanuit die kamer een grote doorgang naar de woonkamer (hebben ze nu kasten staan). Dan hebben ze het hele leefdeel aan de zonnige zijde en zitten onder ons woondeel zodat ze geen last meer van ons hebben als ze slapen. Zij gaan slapen in wat nu eetkamer is dan moet er een wandje geplaatst worden tussen woon en slapkamer en de grote doorgang naarwat nu de keuken is moet dicht gemaakt worden . De keuken wordt kinderkamer. Dan kom je de woning binnen en heb je een lange gang met aan het begin links de deur kinderkamer en recht de deur van de Speis die dan toilet wordt. Dan daarachter de deur rechts van de badkamer en rechtdoor de deur van de eetkamer met links de deur naar de keuken. Ik denk dat ze moeten beginnen met de eetkamer verplaatsen , de bodem kan blijven liggen en ze wil een timmerman om de massieve eetkamer uit elkaar te halen en weer op te bouwen er moet uiteraard wanden geverfd worden . De Kachelofen wel plannen maar eerst de keuken erin laten maken (kosten voor een kachelofen zijn ook best veel en kan later nog.) Er zou eigenlijk iemand komen die de keuken zou plannen maar die was het vergeten. Ik heb haar gezegd echt goed plannen in tijd en volgorde en ze echt vastleggen op de dagen dat het dan ook moet gebeuren. Voor de keuken erin kan moet eerst ook wanden vloer en leidingen enz. Als de keuken klaar is is de rest een kwestie van opknappen verven en bodem. Een deel van het balkon wordt dichtgemaakt en daar komt de Speis en garderobe. Dan houden ze een klein balkon aan de slaapkamer. Ja ik heb er goed over nagedacht . Maar ik denk dat ik prima supervisie kan houden.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.