Weer een regeldag gehad

Oostenrijk, Schladming

Vanmorgen werd ik wakker van de wekker , meestal ben ik al wakker maar aangezien Jan mij gisternacht uit mijn slaap had gehouden was ik zo moe dat ik in coma ben gevallen. Om half 8 de auto in naar de huisarts want Jan moest prikken en ik had nog papieren voor hem nodig. Daarna naar Schladming wat gelukkig redelijk snel ging want ze zijn bezig aan de weg tussen Pruggern en Aich. Dan het grotere probleem een parkeerplaats vinden bij de Krankenkasse. Er zijn daar hooguit 6 vrije parkeerplaatsen endie waren dus al vol. Verder was het bijna overal vol maar we vonden een plekje zonder al te veel te moeten lopen. Vroeger kon je elke dag naar de Krankenkasse maar nu alleen op maandag of donderdagmorgen. Dan zit ook de chefarts waar veel mensen heen moeten. Dus daar hebben ze nooit over nagadacht.
Deels de zaken kunnen regelen deels nog niet en het was ook even domper dat ik met kosten van zo´n 550 Euro blijf zitten omdat het particulier was en ze het niet vergoeden. Wat ons van te voren niet was verteld. Ik ging er van uit dat ik een eigen bijdrage moest leisten en ik in ieder geval dan wel een deel terug zou krijgen. Maar nee een verwijzing van een neuroloog is niet voldoende en de andere waar ze je heen verwijzen die doen en hebben het niet dus blijft je weinig over-
Dat was dus mijn tandarts waar het geld voor opzij stond en ik dus voorlopig zo mag blijven lopen met pijn want hij wil het niet oplappen. Andere tandarts is er niet. Dan gelijk maar even boodschappen ingeslagen dus klaar voor het weekend ook al is het wat vroeg. Al met al een auto vol.
Dan op de terug weg nog een keer langs de huisarts en even doorgesproken plan van aanpak. Dan naar huis en toen was het 12 uur en te laat om te bellen voor de afspraken die ik moest maken .Maar om kwart over twaalf zat ik eindelijk aan mijn eerste kop koffie van vandaag en de lasagna staat in de oven en de salat komt vandaag uit een zakje. Ingrid kwam de babyfoon brengen gelukkig slaapt die kleine draak. Ik ben even helemaal uitgeblust. Nu wachten tot het eten klaar is en dan komen Sabrina en Theresa .
We gingen om half 3 gezellig met Sabrina in de buggy en met Theresa naar de Bucherei waar om 15 uur de lees en kinderspeelmiddag zou zijn. Maar alles was donker en er stond niemand maar op het aanplakbiljet stond echt om 15 uur vandaag. Ook Karin van de Kino vroeg wat staan jullie daar en die keek ook en zei het is al 3 uur en ging iemand bellen maar die nam niet aan. Dan kwam er een man en die zei sorry dat was vanmorgen al en ik huuuuuuuu en hij ja sorry foutje van ons. Dus de kinderen die naar de Volksschule gaan waren met de kiga gegaan en Theresa mocht niet mee omdat ze geen Vorschule kind zou zijn, Ik was zo boos. Dan staat er een moeder om 17 uur toen we naar de Bucherei waren gegaan omdat dan het boekuitleen begint en die verteld dat haar dochters gewoon naar de Volksschule zijn gegaan en die zijn 30 september jarig dus nog 10 dagen jonger dan Theresa. Ik viel daar van mijn geloof omdat ze al die jaren volhouden dat Theresa een jaar extra Kiga moet doen. Dus tegen Ingrid gezegd en die zei nee dat kan niet en ik ja dat kan dus wel. Nu zou ze te laat zijn met aanmelden maar ik zou het niet op me laten zitten omdat Theresa steeds als klein wordt gezien en ja ze is klein maar niet jonger dan de rest zelfs soms een beetje te oud en wijs voor haar leeftijd en diep zielig dat ze zich nog een jaar mag gaan vervelen.
Fotos van de twee kleine schoffies van Angela. Jula heeft geschreven en Tobi



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.