Pech en pech

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

dinsdag 9 februari 2010
Pijn en pijn en nog veel meer pijn. Ik had tandpijn en was gisteren bij de tandarts voorbij gegaan om een afspraak te maken. Kon gelijk vandaag, gelukkig maar want ik kon vannacht slecht er door slapen. Het leek mee te vallen maar bij het behandelen bleek het veel dieper te zijn dus een zenuwbehandeling. Daarna moest ik eerst foto,s maken en dan weer terug in de stoel maar ik werd helemaal gek van de pijn en moest ik de keuze maken trekken of opereren.
Dus het laatste dan maar, de wortelpunten zijn operatief verwijderd en ook dat deed pijn ondanks alle verdovingen. Ik zat om 11.45 in de stoel en kwam er tegen 14 uur uit.
Moest ik ook nog tot 14.30 wachten tot de apotheek open ging voor de antibiotica en pijn bestrijding. Ik hoop dat het snel werkt want de pijn is echt heel erg.
Mijn geluk was dat onze tandarts ook kaakchirurg is en het dus in een moeite door kon.
Anders had de tand waarschijnlijk er uit gemoeten.
Volgende week donderdag gaan de hechtingen eruit en wordt mijn noodvulling vervangen. Ik geloof voorlopig dan nog steeds voor een noodvulling tot het genezen is. Het is een behoorlijke operatiewond en het bloedt ook nog steeds. Ga nu proberen wat te slapen.

Woensdag
Gelukkig voel ik me beter dan gisteren maar pijn blijf ik houden, wel heb ik goede pijnstilling gekregen maar ik word er een beetje tam van. Eten gaat al beter maar mijn gezicht en kaak doen flink pijn.
Na 2 stralende mooie dagen is het weer gaan sneeuwen en blijft het ook de komende dagen sneeuwen. Jannick heeft de afgelopen dagen van 10 tot 17 uur gewerkt bij Reini en hij had vannacht nachtdienst en die was niet rustig met al die toeristen met een alcohol probleem.
Maar hij is als het goed is vrijdag vrij en kan hij nog een behoorlijke training doen dan vertrekken we zaterdag richting Oberhof waar zondag de Rennsteig marathon klassiek over 38 km is. Dan kan hij zaterdag nog wat verkennen en rustig trainen.
Onze auto heeft weer hetzelfde remprobleem en gaat morgen naar de garage, en ja dat doet pijn aan de portemonnee.
Jannick kreeg sinds januari geen studiefinanciering meer dus gebeld vorige week waarom .
Nou dat lag aan het feit dat er geen verklaring over het inkomen van de ouders was verwerkt.
Nu hebben we dat vorig jaar augustus al moeten invullen en we hebben het aangetekend verzonden. Zegt degene aan de telefoon dat wij dat hadden moeten invullen en dus zei ik , ik kan bewijzen dat het aangetekend verzonden is. Moest hij gaan navragen en ja hoor inderdaad ze waren er maar degene die ze moest beoordelen had dat niet gedaan omdat hij geen buitenlands inkomen kon berekenen. Maar dat hoefde hij niet want ons inkomen is Nederlands en we betalen ook belasting in Nederland. Laten ze het 7 maanden liggen!!
Dus ik vraag hem waarom we dan geen bericht krijgen of waarom ze geen aanvullende info vragen, zegt hij dat op het toewijzingsformulier van Jannick staat dat de ouderbijdrage niet berekend is maar daarover hadden we gelijk gebeld in september en zeiden ze dat de papieren er wel waren. Maar ja verder deden ze er ook niets mee. Typisch Holland op zijn smalst.
Nu heb ik vandaag weer gebeld of het nu geregeld was en ja hoor het kon dus in 2 werkdagen.
Moet uiteraard nog zien of hij einde van de maand geld krijgt.

Donderdag
De auto moest naar de garage voor de remmen en toen we hem kwamen halen was het nog niet helemaal goed want een onderdeel is er pas volgende week donderdag. Maar de monteur zei dat hij iets van links naar rechts had verplaatst en dan links nieuw en dat het geen probleem zou zijn om er mee naar Duitsland te rijden, speciaal gevraagd omdat het toch een flinke rit is .
Nog steeds een blauw gezicht en behoorlijk gevoelig.
Vrijdag
We gingen in de middag boodschappen doen en toen we beneden kwamen kwam er allemaal rook achter het rechter wiel vandaan dus gelijk naar de garage .
Was de monteur , die ook de baas is daar er niet. Naar een begrafenis in Hieflau. Ze hebben geprobeerd hem te bellen later op de middag want hij zou terug komen, maar niets.
Gelijk een groot probleem want dan hebben we dus geen auto, de garage is tot maandag dicht.
Gelukkig was ik op tijd en kon ik de overnachting annuleren.
Goede raad is duur en we hebben geprobeerd bij de garage waar Jannick vorig jaar een auto kon huren of ze een auto hadden . Maar die hebben geen auto,s meer en bij het nummer dat ze ons gaven niets meer vrij.
We hebben de auto beneden laten staan en Jannick is met Erika mee gereden naar Aich.
Wij zijn met de bus naar huis gegaan.
Jannick ging een Valentijn cadeautje kopen voor Bettina bij de juwelier en toen kreeg ik een nomination armbandje van hem. Hij kan ook lief zijn.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.