Het weer speelt verrückt

Oostenrijk, Gröbming

Donnerstag 10.August
Wat een weer hadden we, het begon gisteravond met flinke onweersbuien en veel regen en ging vannacht door. De alarmen gingen en ik dacht o je alweer water maar er was brand in Gröbming Winkl.
Ook niet leuk maar dat blijft beperkt.
Vanmorgen dikke mist 18 graden en heel erg donker , we zaten met het licht aan. Tegen 11 kwamen er opklaringen en de zon komt door. Nog vel wolken maar in 10 minuten het kwik gestegen naar 22 graden. Er komt nog een partij slecht weer aan voor vanavond en vannacht en dan wordt het weer knapjes heet met als gevolg na enige dagen weer hozen.
Gistermiddag werd ik aardig gestraft omdat ik een ijsje wilde eten, ik verslikte me in een stuk van een extra stokje wat er aan stukken verborgen in het ijs zaten. Nu was ik het maar het zijn kinderijsjes.
Ik heb een mail naar Bofrost gestuurd en werd vanmorgen al gelijk gebeld. Ze kwamen de rest van de ijsjes ophalen maar helaas had ik de doos niet meer. Maar ze kunnen in hun bestand nagaan wanneer gekocht en dan ook de productie enz achterhalen. In princie mocht ik elk soort ijs uitzoeken maar gewoon dezelfde ijsjes genomen want die vindt Theresa lekker en groter eet ze ook niet.

Gisteravond het grote nieuws gekregen dat Diane Oma is geworden van een prachtige kleindochter van 4 kg Marley Jane. Moeder Jamilla en Papa Remco en de nieuwgeborene maken het goed.
Heerlijk een poos met Marjanne getelefoneerd, gezellig en jammer dat we zo ver van elkaar wonen. Daarna dus met Diane getelefoneerd ook gezellig en ook al zo ver weg.

150.000 kubiek 15000 vrachtwagens dat is alleen in Oberwölz wat ze moeten opruimen . En dan is het gebied vele malen groter.
Jannick is met zijn collega´s van Arzbacher nog steeds in Öblarn aan het werk en hij zei ik kan geen riolen meer zien. Wat ze wegruimen loopt met de volgende bui weer vol het is werken tegen de klok. Ondertussen zijn de werkzaamheden in de Großsölk zover dat ze daar ook aan het werk kunnen en het kantoor kan de aanvragen niet aan. Vandaag kwam hij vroeg thuis want hij wil een paar uur met Ingrid doorbrengen en gewoon even niets verder. Theresa slaapt bij ons en zit al vanaf voor het avondeten bij ons .Sabrina slaapt dus ze kunnen even bijpraten.
Jannick vertelde dan ben je aan het werk komt er zo´n Dhl auto en die vent begint te schelden dat hij erdoor moet. Waarom vraagt Jannick omdat ik aan het werk ben en dan vraagt Jannick hem en wat denk je dat wij aan het doen zijn?? Nou hij bleef schelden en toen kwam de burgermeester en dat is een man die overal tegelijk is. Jannick zei ik denk altijd dat hij (hij is nogal rond en fors) zich opsplitst in 8 dunne en dan overal tegelijk opduikt. Een man die de mensen constant bijstaat en de werkers waardeerd. Toen die vent er lucht van kreeg dat het de burgermeester was begon hij tegen hem en hij heeft zijn vet gekregen. De burgermeester vroeg hem heb je schoonmaakspullen bij je? Nee zegt hij dan heb je hier ook niets te zoeken. De grote vrachtwagens van Arzbacher stonden achter elkaar geparkeerd waar ze water tanken en ze waren een hapje aan het eten . Dan kan er net aan een vrachtwagen langs. De Kerosine vrachtwagen van het leger moest plaatsmaken voor de helicopters dus die werd er naast gezet en toen kwam er een plaatselijke politiepief die sommeerde aan Jannick en collega´s om de autos weg te halen. Onmiddelijk kwam de burgermeester aangestiefelt en die noemde de agent bij zijn naam en zei het is crisisgebied en de noodtoestand alles kan en nu weg wezen. Als ik dat zo hoor ook een man naar mijn hart.
Ik heb vandaag even een berichtje naar Barbara gestuurd (wonen in Öblarn)om te vragen of het haar en haar ouders goed gaat. Ze wonen precies in het verlengde van het ergst getroffen gebied. En ze was blij verrast, het gaat hun allen goed, slechts 25cm schlamm en nat , geen tuin meer maar het gaat hen goed.
Het weer vandaag is totaal idioot. Vannacht en vanmorgen 18 graden donker en somber en onweer en regen. Dan wordt het om 11 uur mooi weer en zonnig , 3 kwartier later noodweer bij 22 graden. Dit hielden we de hele dag en om 18 uur was het ondanks het slechte weer 25 graden. Tijdens een bui van 10 minuten valt er 15 liter per vierkante meter dat staat gelijk aan 1 of 2 weken regen. Dus er valt ondanks de korte en hevige buien heel veel water. Het katatstrofegebied is erger getroffen dan ze verwacht hadden. Het verschil in temperatuur in Oostenrijk was ook absurd van 12 tot 38 graden. We krijgen een koel weekend en daarna wordt het weer heet.
Gisteren van Ingrid een grote kom Eierschwammeln gekregen , ze had echt een grote baal vol gezocht in de Kleinsölk. Vandaag een pan met Schwammelngulash gemaakt.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.