Quarantaine weer opgeheven.

Oostenrijk, Gröbming

Lieve Nance van harte gefeliciteerd en een hele fijne dag. Het was zo fijn je weer te zien en ik kijk al uit naar een volgende keer.

Vanmorgen was ik al wakker en om half 8 beide meiden ook. Ik eerst gaan douchen en dan ontbijt maken. Ondertussen 9 uur en ze zitten beide in pyama in hun bed tv te kijken. Opa is ook klaar met douchen en Theresa wil toch nog wat eten normaal maakt Opa haar ontbijt dus ze wil nog wat van Opa.
Het is nog regenweer maar het zou straks beter moeten worden.
Wij zaten gisteravond ook al om half 9 in bed tv kijken. Jan heeft niets gezien die stapte erin ging liggen en die heeft echt niets meer iets gezien. Ik heb het nog heel lang volgehouden half 12 of zo iets. Jannick is bij het RK blijven slapen en heeft eerst nog een poos op de Covid Unit in Liezen dienst gedaan.
Ingrid was gisteravond heel laat thuis ze belde om 9 uur dat ze naar huis kwam, ik had haar eten gemaakt en al voor de deur gezet . We leven als een soort kamperen in huis. Maar gelukkig gaat het zo en houden we verder alle vrijheid.
Middageten gemaakt en we zaten met zijn allen aan tafel kwam Ingrid binnen. Ze was gebeld quarantaine opgeheven. Ze kon gelijk bij ons aan tafel aanschuiven.
Ik vind het een grof schandaal dat de huisartsen niet naar de patienten komen maar zeggen eerst Coronatest wat onzin is want ze weten zeker dat die mensen geen contact gehad hebben. En alle huisartsen verdommen het om te komen. Tegen die tijd dat de Coronatest uitslag er is zijn de mensen dood of beter. Ik las in Nederland zijn er op 1 dag 925 besmettingen bijgekomen, hier is code geel in Linz een hele grote stad met 57 besmettingen. Er zijn iets van 187 besmettingen bijgekomen in het hele land. Er zijn 4 hotspots, Wenen, Graz, Linz en Kufstein. We mogen nog niet klagen maar de meeste scholen weer begonnen over een week ook de Steiermark. We hebben ongeveer 9 miljoen inwoners en zijn veel groter qua oppervlakte. In Bad Aussee is een huisarts die over internet attesten uitsteld (zonder patienten zelf gezien te hebben) waarin staat dat je door ziekte geen mondmasker kan dragen , hij verkoopt meerdere honderden per dag. Ze gaan nu kijken of hij vervolgd kan worden dat heet geld verdienen over de rug van velen mensen.
Na het eten als een speer door ons woning gegaan en alles naar beneden gebracht. Dan heeft Jan gestofzuigd en ik gestofd en de tafels schoon gemaakt. Daarna griesmeelpudding gemaakt daar houd ik erg van en Jan vindt het ook lekker. Ik had nog een pak melk die op moest vandaar dat ik zondag ook al aan de pannenkoeken was gegaan. Nu alle pakken weg. Ik koop altijd houdbare melk in dozen maar omdat laatst mijn koffeemachine langere tijd stuk was gebruikte ik ook veel minder melk.
Het weer klaart vandaag niet meer op want het is nog steeds dichtgetrokken en ineens leeft het weer rond mijn vogelhuis, al die meesjes vreten en maken zooi. Het zou de komende dagen weer warm worden met 27 graden maar daar merken we vandaag met de 17 nog niets van.
Om half 3 kwam Sabrina weer bij ons en is Ingrid met Theresa naar de bios gegaan naar Scooby Doo. Wordt betaald door de Gemeinde Gröbming. Jannick was vroeg thuis en moest snel weer weg. Een bouwput waar ze steeds gewerkt hebben in Schladming heeft het hoogste punt bereikt en ze kunnen komen eten en daarna feesten. Hij slaapt vanavond dan bij Arzbacher (zijn werk) dan kan hij drinken.
Ik dacht nou dan zijn ze rondom 5 wel thuis maar nee het werd half 7 dan baal ik wel , Ingrid was blijven kletsen of met Sandra meegegaan. Allemaal goed en wel maar even een belletje om te vragen of het kan is dan wel op zijn plaats.
Nu het kacheltje aan en de restantjes eten .
Ik had Ingrid gevraagd of ze de griepinjectie gaat voorbestellen en ze zegt er is niets we krijgen niets alles blijft in Wenen. De ouderen bij hen in huis worden niet ingeent want ze krijgen niets. Ik was vorig jaar al te laat maar nu dus niet. Morgen maar eens bij de huisarts en apotheek navragen.
Ik ben bang dat Jannick het einde van zijn huwelijk heeft aangezet. Dat daarom Ingrid is gaan praten met Sandra. Maar voor ons verzwijgt ze het maar ik ben niet gek.





Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Dank je wel Nicolette. Het was ook heel fijn om jullie allemaal weer te zien. Groetjes aan iedereen. 😘😘

Nance 2020-09-07 19:48:19

Fijn dat jullie niet langer in quarantaine hoeven!

Annemarieke 2020-09-08 07:42:09

beetje laat Nance, maar toch nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, hoop ook dat jullie er een goede terugreis hebben gehad, en welkom weer thuis

Christina 2020-09-11 04:02:36
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.