Dagje werk verzetten

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen rondom 8 wakker wat tv tot 9 en dan opgestaan. Ik sliep gisteren al vroeg dus had een lange nacht en voel me vandaag voor het eerst een stuk fitter. De thee van Meli hielp mij goed tegen de maagpijn. Nu is Meli sinds gisteren ziek. Toch misschien iets wat rondgaat.
Na het ontbijt en een kop koffie Jan gevraagd die ook ondertussen klaar was om te helpen met de kast. Hij heeft de laden eruit gehaald en de deuren, de planken enz. Dan moesten de kattenspullen eraf en dan doet hij moeilijk . Het is gelijmd en het gaat niet. De onderste plank aan de buitenkant ging met enig gewicht erop eraf. Dan viel gelijk de buis die met touw omwikkeld was eraf. Een paar schroeven los van binnenuit en de hele bovenkant kon eraf getild worden. Maar de kast bleef te zwaar voor mij, dus Jannick gevraagd en die heeft hem met Jan naar beneden gebracht- Ik ondertussen de wand en de bodem stofzuigen. Weer een stap verder. Dan naar beneden om te kijken of ik Jan kon helpen. Maar nee hij had alles op elkaar gestapeld. Dus ik vraag hem we kunnen toch beter de kast rechtop zetten? Nee dat past niet. Dus ik gekeken bij de kast die er al stond en zeg hem ja daar is ook de onderkant vanaf dus dat doen we dan met deze ook. Dat was een hele dikke sokkellijst. Dan zegt hij dan gaat het nog niet. dus de kast overeind en gekeken en ik zeg ja dan gaat het makkelijk. Met frisse tegenzin heeft hij de sokkels eraf gehaald . Hij wilde de kast doorzagen en dan op elkaar zetten. Dan de kasten die naar boven moeten leeggemaakt door de volle laden eruit te nemen. Kasten weg gehaald en proberen de kast er neer ze zetten. Het was nogal scheef dus ik vraag Jan meet even met een waterpas hoeveel het balkje moet zijn die eronder moet. Hoe wil je dat zien? ik en geloof me meetkunde was altijd een zwak punt van mij leg de waterpas erop en maak dan dat die recht aangeeft dan meet ik de ruimte er tussen op. En ja dat klopte heb ik toch in de loop van de jaren nog wat bijgeleerd. Dat was bijna 3 cm dus echt heel veel. Zoeken tot we iets gevonden had wat dik genoeg was en zie perfect. Hij moet alleen een stukje van het balkje afzagen maar tussen de middag mag dat hier niet dan mag je tussen 12 en 2 geen herrie buiten maken. Dus ik zeg hem kom gaan we eten. Ik heb snel salade gemaakt frieten in de airfryer en even biefstukjes gebakken. Daar was niets mis mee en lekker snel. Nu ondertussen half 3 dus we kunnen weer.
Dan tot 4 uur bezig gmaar dan stond de grote kast waar hij moest staan en helemaal in elkaar en ingeruimd. Wat ons de nek brak in tijd was dat we beide dachten dat de laden gelijk waren. Maar dat was niet zo en pasten niet dus net zo lang veranderd tot het paste.Dan veel opruimen en we waren het zat naar boven gegaan. De kasten al naar boven gesleept maar nog niet alle laden. Gewoon steeds wat meenemen. Ik ben tevreden ook al zie je niets van het werk dat we verzet hebben. Behalve in de kelder. Jan heeft zelfs meer opbergruimte dan hij had. Ik heb gezien dat mijn nieuwe koelkast al naar de exporteur is. Het weer was vandaag bijzonder mooi en ook vrij warm. Dus in de kelder met de deur open gewerkt en boven was de deur ook open. De buurman was de hele dag met zijn hoogbedden in de tuin bezig. De andere buren zijn al dagen lang met de appelbomen bezig. Het gevoel van lente in zicht komt eraan.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

En? Heeft ze voldoende punten gehaald met haar examen?

Annemarieke 2022-03-13 10:10:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.