J en J weer op het podium

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Pinksterzondag
Vandaag gingen we naar Ardning voor de loopwedstrijd. Het was nog steeds erg koud en ze hadden voor vandaag weinig verandering opgegeven. Dus dikke jassen, handschoenen en mutsen mee. Onderweg klaarde het op en bij Ardning scheen zelfs de zon. Ardning ligt ook laag en meestal is het daar warmer dan in de bergen. Maar het werd zelfs warm tegen alle weersverwachtingen in. Dus Jannick die lange pijpen en mouwen had heeft zijn broek opgestroopt en in zijn hemdje gelopen. Jan had wel kort bij zich. Het was dus zelfs weer erg warm om te lopen. Het was heerlijk en gezellig. Jannick liep nog onder de 50 minuten, het was 9,9 km. Jan en Jannick allebei weer de 3e plaats dus weer mooie manden met levensmiddelen. Deze keer geen vers wat wel fijn is want zoals vorige week dat we alle drie een mand hadden had ik ook gelijk 9 stukken spek, 3 broden en allemaal vers artikelen erin. Moet je even dooreten. Op de foto’s zie je een man met nr. 25 voor Jannick lopen. Dat is onze buurman van 71 jaar. Die heeft ook elke week een mand. En heel vaak omdat hij de oudste deelnemer is nog extra prijzen. Felix Waldhuber was weer 2e. Ulla Waldhuber was ook weer 2e. Die hebben thuis ook elke week weer te eten.
Na de wedstrijd kwamen Haje en Carolien pas met Einar. Ze hadden ook gedacht dat het heel koud en slecht weer zou zijn. Ze hadden ook dikke kleding aan. Ze hadden Einar beloofd dat hij mocht lopen dus waren ze later gekomen want die moest pas om 14 uur starten.
We zijn nog even gebleven om Einar aan te moedigen , voor de kinderen waren er vandaag alleen sprintwedstrijden. De lopers hadden ook allemaal een bon gekregen voor een stuk taart, Lekker grote stukken zelfgemaakte taart. Jannick wil nooit iets na het lopen dus ik heb me er tegoed aangedaan. Moet nu weer extra hard trainen. Ook konden de lopers terplekke naar de kapper . Geen gebruik van gemaakt. Voor de kinderen was er ook weer een knutseltent, heel gezellig.
Naar huis gegaan en bij McDonald in Liezen een ijsje gegeten. Jannick hoorde van Bettina dat ze met de rode kruis jeugd ook onderweg waren naar McD. Dus zijn we blijven wachten tot zij daar waren en is Jannick met hen meegereden.
Volgende week is de loop op zaterdag en weer om 16 uur in Hohentauern. Beetje laat want wij willen naar het frühlingsfest in Ramsau. Dan doet Einar ook met school een volksdansje daar. Carolien is hard aan zijn kousen aan het breien. Voor onder zijn lederhose. Dat volksdansen is om 18.30 al. En wij moeten wachten als er weer in de prijzen gelopen word tot de uitreiking en dan nog van Hohentauern naar Ramsau. Ja we hebben een druk sociaal leven. Vrijdag,zaterdag en zondag is dus bij ons het Frühlingsfest. Zondag is er een bloemenoptocht in het teken van 100 jaar Steinerweg. Gelukkig is mijn Dirndl vrijdag klaar.
We hebben de afgelopen week beestenproblemen in de keuken. Zag ik ineens muizenkeutels liggen. Jan klem neergezet. Kaas weg, klem dicht maar geen muis. Maar niets meer gezien. Kom ik vanavond in de keuken is het zwart van de mieren. Komen uit een kier waarschijnlijk bij de leidingen die uit de grond komen. Maar gif erbij gelegd. Kijken wat er nog meer komt. Vast doordat het ineens zo extreem koud was met sneeuw dat ze naar binnen komen. Nooit eerder last gehad.
Dan hebben we donderdag 11 juni tot zondag 14 juni de Nordic walking en wandel dagen en de Ramsau Berglauf hier in Ramsau. Donderdags is het hier al vrij omdat het Fronleichnam is. Er is dan een een processie en een kerkdienst in Pichl, daarna een bezinningswandeling, ‘s middags is er een hüttenwandeling .Vrijdag zijn er lezingen en om 7.30 beginnen ze al met een fitnesstest over 2 km en een voordracht in de avond van Herbert Raffalt , zaterdag de prestatienordic walking loop over 42 of 21 km , 10 of 6 km. Zondag is er dan de bergloop over 12 km die begint in Pichl bij de Badesee en dan bij Pichl omhoog naar Ramsau en in Ramsau omhoog de Ritisberg op. Dus dan is dus 12 km alleen omhoog dit is een hardloop of een nordic walking wedstrijd. Ik denk over de 21 km van zaterdag of de bergloop nordic walking na. Beide een bikkelafstand. Ik wil in ieder geval een keer proef lopen van Pichl naar boven de Ritis op. De Ritis op heb ik vaak genoeg gelopen maar nooit helemaal vanaf Pichl. Verder is er op zondag ook wandeldag met wandeltochten. Informatie onder www.nordicwalkingday.at en www.dachstein-berglauf.at Er is in de Alpen en groot net van nordic walking routes onder www.nordicwalkingschaukel.at kan je de info vinden erover.
Het probleem is dat Jannick op zaterdag in Aigen de Jedermann triathlon heeft. Dus we moeten nog even kijken hoe we het een en ander doen. In dat weekend is ook nog de Apfellandtriathlon die had Jannick graag willen doen maar ja de Jedermann is een serie van 3. Er volgt er nog een in Aich en Ramsau.
Onze vriendin Hansi was weer eens langs geweest, hoe we het weten? Jan is al de hele week de biohoop aan het leegmaken en de aarde die onderop ligt aan het verdelen in de gaten en bij de bomen. Komen we thuis heeft ze hem weer in elkaar gezet en een berg afgeknipte bloemen en takken erin gegooid. Ze is echt achtelijk, je kan toch zien dat er aan gewerkt wordt. Verder is het weer een rare actie om alle bloemen uit de planten te knippen, ze komen vanzelf weer goed als het een paar dagen beter weer wordt want van de sneeuw hebben ze even een knauw gehad. Dus we hebben nu een tuin waar alle planten zonder bloemen zijn. We zullen wel commentaar krijgen want we verplaatsen de hoop naar achter in de tuin in plaats van in de voortuin. Maar we mogen van Alfred van de tuin maken wat we willen. Hij vroeg laatst al waarom ik niets met de bakken in de voortuin deed. Maar als ik er wat mee doe haalt Hansi het weer weg dus ik begin er niet eens meer aan.

Pinkstermaandag
Het is weer zwaar bewolkt en een stuk koeler dan gisteren. Niet zo koud als het geweest is van de week , het is 15 graden. Het weer is echt van slag van heet naar koud van hittegolf naar winter. We hebben gisteren weer enorm geboft.
Jannick is vanmorgen naar Bettina gegaan. Hij had eigenlijk willen zwemmen in Aich maar het is echt veel te koud. Ben nieuwsgierig hoe het over 14 dagen met de triatlon in Aigen is.
Ik had totaal geen zin in iets. Heb de badkamer gedaan en Jan aan het stofzuigen gezet. De was gedaan en de slaapkamer opgeruimd. We hebben in de keuken alles van zijn plaats geschoven om te kijken waar de mieren vandaan komen en gelijk alles schoongemaakt. Dan kan ik als het mooi weer is wat anders gaan doen.

Later op de middag werd het alsnog heerlijk zonnig en warm weer. Tot de zon wegging tegen 20 uur buiten gezeten. op het bankje voor de deur was het zelfs 's avonds in de zon nog 30 graden.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

2 juni 2009 10:19 | Door: Jeannette in Tirol Gefeliciteerd ! Leuk ! Ook zo koud bij jullie ? Al enig idee op welke dag jullie naar NL gaan ? JeannetteB@aon.at

molenaar.ruesink 2017-09-21 18:51:45

2 juni 2009 13:35 | Door: ineke wat een leuke en handige prijzen!!! Mijn zoon won laatst 40 euro aan benzine, ook zo handig (met golfen, longest drive. Beter dan zo'n vaak lullig bekertje! En inderdaad koud, hopelijk wordt het snel weer lekker!!! gr Ineke

molenaar.ruesink 2017-09-21 18:51:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.