Onrustig drukke dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker gebeld door Jannick dat hij naar zijn werk was gegaan. Ik wil de babyfoon aanzetten en die deed het niet. Dus batterijen zoeken en ja dan deed hij het weer. Even terug in bed om warm te worden en om half 6 er weer uit. Ik heb zelf ook een afspraak om 8 dus als de kinderen klaar zijn en Sabrina de deur uit gaat met Jan moet ik ook weg.
Dat is allemaal gelukt dus op weg naar mijn gesprek. Het was koud door de wind en net boven nul. Gisteren was alles wit van de vorst en moest iedereen krabben aan zijn autoramen.
Sabrina moet een uur eerder gehaald worden want Gabi komt, dan moet ze ookeerder eten want Theresa komt pas tegen 2 thuis die heeft een lange dag. Dan komt Matthias mee die heeft ook een lange dag dus dat paste dan voor vandaag. terug flink doorgestapt want ik had het koud. Thuis eerst aan de koffie.
Gisteren ging het alarm en volgens Jannick rookmelder in de MEZ. Hij zei ik ga niet want ik heb de kinderen en dacht het zal wel niets zijn. Maar er bleek echt iets te zijn in de MEZ bij het restaurant. Het was al verholpen maar de rookontwikkeling was groot dus ze moesten in ieder geval het gebouw schoon blazen. Daar hebben ze ook niet iedereen voor nodig en was er echt iets groots geweest was Jannick alsnog gegaan.
Jan zei me dat toen hij zei tegen Sonja dat hij Sabrina om 12 uur komt halen ze zei dat kan niet. Maar ze zei niet waarom niet.
Jannick gebeld en die heeft Ingrid gebeld en die zei ze moet haar uren aanhouden. Dus dan moet Ingrid wat wijzigen want dit gaat structureel niet. Maar Ingrid vindt dat we hara dan met de auto moeten halen. Nou ne want een klein stukje hebben we meer werk aan de auto uitpakken en weer inpakken dan dat het tijdwinst opleverd. De auto van ons is altijd helemaal afgedekt.
Jan is bezig met de nieuwe toiletrolhouder. Ik heb er eentje die ook een bakje boven heeft voor nat papier. Ik heb nu een houder dat als je de rol naar boven trekt dan is het papier droog en als je naar beneden trekt zou het nat moeten zijn. Dat is vele malen beter voor de afvalverwerking dan het natte papier wat je koopt . Je vult het bakje dan met water .
Jan is om half 1 weggegaan om Sabrina te halen dan is hij wel wat eerder dus hij was even na 1 uur thuis met Sabrina , het eten was klaar. Ze kon gelijk aan tafel en wij hebben met haar gegeten. Dan was het al half 2 en Gabi was daar. Ik heb met Gabi gesproken en die liet zien dat ze vrijdag een smsje had gekregen met dat ze hier moest zijn want zo wil Jannick dat. Na haar gezegd te hebben dat het gewoon niet klopt qua tijd en dat Sabrina een rustpunt nodig heeft en wat moet eten. Bij het gesprek kwam naar voren dat ingrid heeft gezegd dat er geen scheiding komt omdat Jannick niet wil betalen. En nog veel meer, fijn dat de instanties en hulpverleners zo´n gewillig oor bij Ingrid hebben. Dus toen ik haar zei dat ze alleen wil scheiden als ze het alleen zorgrecht heeft keek ze wel raar.
Eten gemaakt voorMatthias en Theresa die thuis waren gekomen en ook voor Meli die wakker was geworden. Het was vandaag echt moeders in dit geval Oma´s patatkraam. Theresa heeft samen met Matthias huiswerk gemaakt, Theresa was al lang klaar dus ik had hem gevraagd of hij hulp nodig had maar nee. Ze gingen samen buiten spelen en kwamen om half 5 weer binnen. Dan samen met de lego spelen en dan belde zijn moeder dat ze niet wist waar ze moest zijn, Ik heb de telefoon aan Jannick gegeven en die hefet het uitgelegd. Dominik en Jessy waren gekomen en ik moest wel lachen om Sabrina want die noemt Dominik Domni. We hadden vanmiddag al om haar gelachen, ik heb haar nog nooit horen zingen. Ik had de echo gevraagd speel Andreas Gabalier. Dus die speelde wat nummers en ineens bij een nieuw lied en de eerste tonen roept ze heel hard Heidi en ik Uh nee. Maar ze had gelijk want hij heeft de titelsong voor Heidi opnieuw ingezongen en dat zong hij en zij heel hard meezingen Heidiiiiiiiiiii Heidiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii en dan heen en weer bewegen op de maat van de muziek., Gewoon geweldig. Ik stond met Jannick op de uitkijk of de moeder van Matthias aan kwam en er draaide een grote tractor met aanhanger de brug op. Dus Jannick kijkt mij aan ze komt toch niet met de tractor en ik geen idee. Ze hebben tenslotte een boerderij. Maar nee die kwam de rotzooi bij de buren halen en even later draaide een auto de brug op. En ja dat was zijn moeder. Afgesproken dat ze mij kan bellen en ik haar als ze willen spelen. Ik ben ben met mijn eigen netwerk op te bouwen. Theresa wil niet dat Matthias bij Mama komt spelen. Ik heb ondertussen een paar schaatsen voor Theresa op de kop getikt haal ik donderdag op als ik boodschappen ga doen in Liezen. Van de winter komt er een ijsbaan op het terrein van het zwembad in Schladming. Dan kunnen we wat vaker gaan schaatsen. Scheelt huur van de schaatsen. Nu weer tijd voor ons zelf. Het duurt weer 10 dagen voor we de kinderen zien.






Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.