3. Skitag

Oostenrijk, Steiermark

Ik ben voor de wekker al wakker maar het blijft vroeg. Dominik kwam maar niet dus ik even bellen en toen kwamen ze er net aan. Schuld was het ijskrabben . Theresa kwam ook wat eerder want Mama moest met Sabrina naar Leoben. Om 9.15 reden we weg en bij ons was de zon al doorgekomen met min 8 wel een must.
Maar in Haus dikke nevel, dikke minus temperaturen en de sneeuwkannonnen op volle toeren en die nevel is zo koud en je zit helemaal onder de fijne sneeuw.(minus 11/12)
Omdat het zo koud was had ik Theresa en Dominik gezegd dat ze alvast maar wat moesten gaan skien dan blijf je warm. Michi kwam en die zei dat hij Theresa en Dominik mee zou nemen naar de nieuwe groep en dan bij de lift ging lessen. Ok dat weten we dan. Jan en ik zijn weg gegaan want ik moest bij Rapl in Gröbming wat ophalen en naar het gemeentehuis voor de papieren dat we echt in een 2 woningenhuis wonen. Hij had het nog niet klaar maar heeft het gelijk gemaakt . Dan naar het huis van Annemarieke want er komen 2 gasten meer dus moesten we ook 2 bedden meer opmaken en meer handdoeken en zo . Jan heeft buiten sneeuwvrij gemaakt en de trap en boven want de sneeuwschuiver schuift het op een hoop langs de zijkant en als het dan in de zon ontdooit en weer aanvriest is het spiegelglad. De vuilnisbakken weer boven gezet want we zijn er niet voor de gasten van de buren. De post die bij de buren verkeerd bezorgd was even aan de achterkant gebracht en zag dat dat huis nu te koop staat. (we houden het huis van de buren naast Annemarieke ook in de gaten) Die komen ook met kerst weer. Dan even de spullen thuis gebracht want alle schoonmaakdingen neemt Jan van thuis mee en ook het papier en de andere dingen thuis gebracht. Gelijk even plasssen en dan weer naar de skischool. Tot mijn verbazing zit Theresa bij de kleintjes en Dominik in de nieuwe groep. Dus ik vraag Michi en die zei me ga maar naar Toni die heeft dat zo ingedeeld. Dus naar Toni en hem gevraagd waarom Theresa nu in de groep met kleintjes zit en hij gaf mij niet echt afdoende antwoord en dat zei ik hem ook en ook dat ik haar op les had gedaan en gevraagd had om haar het bremsen bij te brengen want de rest is geen probleem en naar mijn gevoel kan ze het best en wat ik nu zag was ze de enige in de groep die kon remmen. Ik zei hem Domink is wel naar de andere groep zegt hij die is groter , ja inderdaad maar ze zijn net zo oud.
Toevallig kwam Willi het skischoolhoofd en even staan praten maar niet over de lessen. Even later komt hij met Theresa onder zijn arm en skied naar de andere groep en mocht Theresa het daar gaan doen wat eigenlijk wel leuk is maar ook niet want de andere hadden al geleerd om met de lift te gaan en naar beneden heen en weer te skien. Maar ze bracht het er beter van af dan de allergrootste jongen die echt heel veel ouder is en al in de beginnersgroep alles verstoorde en het nu in deze groep doet en niet zonder op de grond zich te laten slepen en hij komt geen 3 meter ver op zijn skies gewoon een .............jong. Michi zweette zich echt te pletter want die moet steeds naar boven lopen om dat joch overeind te helpen of uit de lift te halen. Een andere Oma nam boven plaats en plukte de kinderen uit de lift omdat ze niet helemaal naar boven gaan ik zette de pionnen overeind of de kinderen en Michi probeerde les te geven. Hij bedankte want hij zei het is zo stressig en als je dan alleen voor een groep staat waar een alles bepaald voor de rest die het wel willen leren. Dominik gaat hardstikke goed heel erg braaf en duidelijk meer uitdaging. Gelukkig was de zon daar ook wat doorgekomen en was het veel minder koud geworden.
Dan thuis eten en Theresa eet echt goed die heeft gewoon honger van het buiten en bezig zijn. Dominik eet zijn vlees schuift dan zijn bord en zegt meer vlees en ik eet de rest eerst maar op. Maar dat hoeft hij dan niet. Theresa had gevraagd krijgen we dan ijs Oma en ik dat is goed maar een beetje later. Komt Dominik naar mij toe en vraagt je hebt geen ijs meegenomen en ik nee want dat krijg je later.
Ondertussen half 4, Jan aan het werk, even Jannick gesproken die was onderweg vanaf Salzburg en Ingrid is nog steeds niet thuis. Wel weet ik van Jannick dat Sabrina het goed doet en alles goed was. ook het eeg was goed dus ze reageert goed op de medicijnen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.