Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik om 9 uur wakker en zo waar Jan was eruit. Dat gebeurd eigenlijk nooit. Opgestaan en gekeken maar geen Jan dan maar gaan douchen en nog steeds geen Jan.
Gisteravond was ik om half 8 al in bed en Jan kwam met mijn telefoon maar dat was de waarschuwing dat we 2 minuten herdenken. Dus snel de telefoon op bvn gezet en de herdenking op de Dam gekeken. Vreemd om zo zonder mensen te zien. Ik ben ongelooflijk moe en de pijn is nog steeds erg. Dan naar Ingrid want ik dacht misschien is hij daar aan het oppassen maar nee geen Jan. Dan maar koffie bij Ingrid drinken en weer kijken waar hij was gebeven. Ingrid zei wel dat ze de gordelroos nu veel beter eruit vindt zien .
Na de koffie naar beneden en ja hoor dara was Jan en mijn mond viel open en ik wist niet of ik moest huilen schreeuwen boos worden of wat dan ook. Daar staat kant en klaar de plantenbak maar de bovenkant dichtgetimmerd en geen bodem. Dus totaal verkeerd in elkaar gezet. Ik word zo moedeloos van Jan , hij wil niet luisteren, hij wil niet horen, hij wil van alles en kan niets meer. Zijn eien ideeen brengt hij ten uitvoer en denkt dan dat het goed is. Ik vroeg hem waar zet je dan de planten in , zegt hij je zet er toch een bak op. 50 Euro hout totaal naar de .......geholpen. Want ik wil een plantenbak en geen tafel waar ik een plantenbak opzet. Ik heb de maten van het hout opgeschreven het hout gekocht en uitgerekend. We hebben ook balkjes gekocht om het hout netjes tegen aan te schroeven maar geen balkje gebruikt . Ik vroeg hem waarom hebben we balkjes gekocht en hij geen idee. Dan laat hij tekeningen zien en zegt kijk maar je wist dat het zo werd. Want dat zijn jouw maten. En ik ja de maten heb ik opgeschreven en hoeveel van elk gezaagd moesten worden ook. Maar de tekeningen heb je later gemaakt want er stond niets toen ik het opschreef en je moet ook tekeningen hebben die ik gemaakt heb en ja hoor een tekening van hem waar ik hem op laten zien dat het niet zo moest maar anders en dat ook erop verbeterd. Maar dan heeft hij zelf weer een idee en dat gaat altijd mis. Ik heb hem nu gezegd alles uit elkaar te halen en boven te brengen dan gaan we samen kijken wat nog te gebruiken is . En of ik er iets uit kan fabriceren of we nieuw hout moeten gaan kopen. Na een week eraan werken was dus al het werk voor niets. Hij wordt woedend als ik beneden kom kijken en ik hem dingen vraag dan krijg ik vage antwoorden waar ik niets mee kan. Jan is geen 10 procent meer van wat hij was en eigenlijk wil hij ook niets meer. Als ik hem laat zitten dan ben ik snel van hem af. Maar langzamerhand gaat het mij ook te veel energie kosten en kan ik niet meer.
Nu eerst maar een poosje brullen.
Dan kwam Jan met al het losgemaakte hout in delen boven , het eerste wat me opviel was dat een bodem van 3 planken naast elkaar bij Jan 3 1/2 planken waren. Dus ik vraag hem als er 3 staan op de lijst waarom heb je er dan 3 1/2 , antwoord anders past het niet. Dus ik zei hem dan klopt er toch iets niet dan had je het even kunnen vragen ipv weer zelf iets verzinnen. Dus nu in ieder geval 1 plank te weinig want die heeft hij verzaagd. Du de halve eraf laten halen en hem gevraagd 2 balkjes onder de bodem te maken ,
Eerst maar eens eten en dan weer verder. Als hij nou gewoon stap voor stap doet nee dan wil hij verder denken en ja hoor dan gaat het weeer verkeerd. Dus ik zo langzamerhand op mijn kniene ne smeek hem om de 2 balkjes eerst eronder te maken en als hij denkt dat de bodem te zwaar is nog een 3e in het midden. Hij had 2 langere balken gezaagd die wilde hij er ook onder zetten maar ik zei hem nee Jan die komen er boven. Maar dan kan de zijwand daar niet op vast nee de zijwand komt hoger wel op de balkjes maar op de bodem. 3 uur verder heeft hij hoekbalkjes gezaagd en zijn mijn 2 lange balkjes weg. Ik vraag hem waar zijn die 2 balkjes gebleven. Je raadt het vast al die heeft hij weer verzaagd voor de hoek balkjes. Hij kan gewoon niet luisteren en iets stap voor stap doen. Dus nu zien of het gaat lukken en we nog balkjes hebben die lang genoeg zijn anders eerst hout gaan kopen. Vandaag hebben we de bodem in elkaar dat zijn 3 planken die al op maat waren dat kostte dus 1 dag.
Een vrolijk lichtpuntje vandaag post van Bianca, Peter, Nina en Bo.



Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

😘

Annemarieke 2020-05-05 20:54:42

Jan is wel lekker bezig geweest al een week lang😀 en dat voor 50€ .

Erna 2020-05-06 08:24:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.