Ik klaag niet maar het is bloedheet

Oostenrijk, Gröbming

Jannick was gisteren pas rondom half 7 thuis, even warm gegeten en dan ging hij weer. Een beetje relaxen en dan slapen. Morgen moet hij er om 5 uur uit of vanuit de zaak weg rijden dat ben ik even kwijt. Hij moet een rit naar Wiener Neustadt doen , iets ophalen en weer terug. Maar aangezien het vrijdag is en het daar 12 uur sluit moet hij vroeg. Dus dat was geen voetbalavond voor hem.

Vanmorgen om kwart over 8 wakker, kwam door de warmte slecht in slaap. Het was bij het opstaan al 22 graden, blauwe lucht dus het wordt een hete dag. Uiteraard gisteren de wedstrijd gekeken en dat met gemengde gevoelens. De winst is voor Nederland maar ik had persoonlijk 1-1 wel op zijn plaats gevonden. (misschien woon ik al te lang hier)
Ik ben mijn white tiger garnalen gaan schoonmaken en dan bereiden. Een precies werkje. Jan en ik hebben ons even boos gemaakt op de keukenkasten en die zien er weer schoon uit. Dan heb ik de kibbeling gebakken en de friet. Jan en ik samen gegeten , ik de garnalen en hij de kibbeling. Ik heb voor Jannick ook kibbeling gebakken en ik heb 2 garnalen voor hem bewaard.
Hij zou vanmiddag vrij zijn na zijn rit naar Wiener Neustadt. Dan had hij een veegrit gekregen en later nog 3 erbij dus vroeg kunnen we vergeten. Hij belt als hij naar huis komt dan kan ik de frietjes voor hem doen. De veegritten zijn op wegwerkzaamheden en dan willen ze alles graag schoon hebben als ze klaar zijn. Maar ja dat is dus meestal op de vrijdag en dan mag Jannick het gaan doen. Ze zijn wel iemand nu aan het opleiden op de veegwagen zodat Jannick ontzien kan worden. Dat is iemand die 4 dagen in de week op de kieper rijdt en dan op de vrijdag kan gaan vegen. Jannick kan alles rijden dus die is de springer. Zoals Jannick zegt "ik kan het geld goed gebruiken" .
De kinderen komen pas om 18 uur , ik had ze ook niet vroeger verwacht, het liefst worden ze nog later door Ingrid gebracht. Gelukkig is het vrijdag en kunnen ze wat later naar bed en een beetje acclimatiseren.
Jan heeft gestofzuigd voor mij en net samen een ijsje gegeten. Het is ondertussen helemaal dicht getrokken of de bui hier gaat komen geen idee . Het is meestal zeer plaatselijk maar dan wel heftig.
Weekend staat voor de deur. Voor Felicia is het al begonnen die heeft het warm en ligt uitgebreid op de stoel te slapen.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Jullie hadden sowieso een winnaar net hoe het uit komt toch. Je weet toch, die Hollanders geven toch nooit wat cadeau.

Liduina 2021-06-18 16:15:00

hier net een bui gehad van 5 minuten, en onze straat stond blank, tot aan de bovenkant van de stoepranden aan toe, daarna was het weer windstil, en konden de riolering putten weer hun werk doen, een half uur later was de staat weer te zien. hier gelukkig geen verdere overstromingen, maar in Hillegom hadden ze wel last van zinkgaten

Christina 2021-06-19 01:45:09

Het is hier vrijdag noodweer geweest!!! Met hevige regenval. De hoeveelheid die normaal in een week valt viel nu in een uur of zo... Bizar!

Annemarieke 2021-06-22 22:25:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.