Aardbeving

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen dacht ik dat het aan mij lag want ik was de hele nacht al niet lekker en ik gaf de schuld aan mijn evenwichtstoringen die ik wel vaker heb. Maar we hadden dus een echte aardbeving en best behoorlijk met 4.5 Mijn bed ving veel op en omdat we verduisteringsgordijnen hebben was het aardedonker. Dus ik heb de muren niet zien bewegen. Het middelpunt was Admont dus het zal bij Jannick in Singsdorf nog erger geweest zijn. Dus even gevraagd of Meli thuis was en ja die was thuis wel gevoeld en alles gecontroleerd en alles is heel gebleven, het eerste was ze de konijnenhokken controleren. We bouwen hier denk wel beter dan bv Italie en zo.Geen idee of we meer moeten verwachten.
Verder laat opgestaan en tv gekeken, Theresa kwam net vragen of we een ei/hambunch of iets dergelijks willen . Die gaat ze uit een zo´n kinderplakplaatjesboek maken. We hebben maar ja gezegd en zien wel wat we krijgen.
Nog een poosje met Jannick gesproken en soms moeten we wel lachen. Ik vroeg gisteren aan Ingrid hoe het dan verder gaat met Gaby en Silke. Gaby is de therapeut die aan huis komt en Silke is gezinsontlasting. Dus ze zegt eigenlijk is de maandag de vaste dag van Gaby (op het moment door de corona soms anders) , dus ok daar kunnen we rekening mee houden en inplannen want als Jannick en Meli werken dan komt ze bij mij. Daarna vraag ik en Silke? WOHOOOO daar brak een boze bui uit wat dachten we wel dat is voor de hoofdaanvrager gedacht en dat is Ingrid. En Jannick werkt de hele week dus heeft het niet nodig uhhhh maar Sabrina is wel 2 weken hier en 2 weken bij jou en Jannick werkt het dubbele van jou . Dan zegt ze o ja misschien om jullie te ontlasten want dan hebben wij in die 2 weken van Jannick de kinderen als ze werken en heb ik de kinderen in de 2 weken van Ingrid als ze werkt en de weinige tijd dat ze dan bij Ingrid zijn wil zij ontlasting. Dan zakt mijn broek af. Ik heb aan Jannick voor haar gevraagd of de gordijnen en zo en al het timmermanvakwerk aan haar willen geven als ze het er uit gaan halen. Ingrid kon alleen maar schimpfen toen ze hoorde dat het er waarschijnlijk uit zal gaan. maar het is allemaal zeer robuust en het neemt heel veel plaats in het is al een probleem om een zithoek neer te zetten en het eetgedeelte is ook reusachtig en je kan niets van zijn plaats halen en bent verplicht om alles zo te houden zo het aangebracht is. Tel daarbij dat het heel donker maakt. Meli houdt er totaal niet van en dat kan ik begrijpen. Bij mij was het ook al vind ik het niet echt lelijk maar toch niet mijn smaak het grootste deel al weg geweest zeker met 2 kinderen . Je kan nooit even wat plek maken waar ze kunnen spelen. De huis en eetkamer zijn ook zeer smal. Wanden heb je niet echt want de lange buitenwand zit een groot raam aan de huiskamer en een groot raam aan de eetkamerkant, voor en achter zijn raamen deur naar tuin of balkon en de overige binnenwand is klein omdat er een open doorgang naar de keuken en een grote open doorgang naar de slaapkamer is. Een tv kan je nergens kwijt op het hoekje na waar die nu schuin hangt . Dus ja ze willen wel het een en ander gaan veranderen.
Van Jannick mag ze alles meenemen maar de wasmachine wil hij graag zelf houden heeft hij ook gekocht. Maar omdat die binnen het jaar 2x stuk was is die omgeruild in de garantie voor een nieuwe. Nu vindt Ingrid omdat zij het heeft geregeld van de garantie dat het haar machine is. Haar oude staat nog beneden dus ik geloof dat ze nu die mee wil nemen. Hun bed was bijna 4000 Euro en die neemt ze toch mee ruimte of geen ruimte en de koffie machine die Jannick gekocht heeft 900 Euro neemt ze ook mee. Vindt Jannick allemaal niet erg maar iets moet ze hem wel laten. Ook al is dat dan alleen de wasmachine. Meli en Jannick wassen nu bij Heinz. Jannick wil dan ook gelijk het weekend hun bed meenemen zodat ze kunnen slapen.
Der Erdbebendienst der ZAMG meldet:
Am Mittwoch, den 20. Jänner 2021 ereignete sich um 08:30 Uhr MEZ etwa 6 km westlich von Admont/STMK ein kräftiges Erdbeben der Magnitude 4,5.
Das Erdbeben wurde im Bereich des Epizentrums stark verspürt, und konnte in weiten Teilen Österreichs wahrgenommen werden. Es sind im Bereich des Epizentrums leichte Gebäudeschäden möglich.

In aanmerking genomen dat het in kroatie een 5 was en bij ons een 4.5 hebben we bijna geen schade in tegenstelling tot Kroatie. Maar bij ons was het wel een korte heftige schok en misschien als het langer had geduurd dan ook meer schade. Ik heb Admont op het kaartje gezet zodat je kan zien hoed dichtbij het was. Singsdorf nog dichter bij. Donkere lijnen.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Weer een aardbeving. Gebeurt wel steeds vaker , heb ik het idee. Gelukkig verder geen schade. 😘

Annemarieke 2021-01-20 19:12:41
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.