Mooi weer , stilte voor de storm.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 6 wakker want de sneeuwschuiver kwam voorbij , een beetje dommelen maar om kwart over 6 kwam hij bij ons schoonmaken. Dan maar wat tv kijken en om half 8 opgestaan. Kom ik de douche uit was Jan er ook al uit.
Al snel kwam de zon door en we kijken tegen een blauwe lucht aan. Er is een aardig laagje nieuwe sneeuw gevallen dus alles weer mooi wit.
Ingrid kwam vragen of Sabrina bij ons mocht en later kwam Jannick om te gaan bellen om de papieren te krijgen . Hij werd weer in het rond gestuurd maar het schijnt dat het nu wel in orde gaat komen. Ze faxen het papier naar het RK en sturen het origineel naar ons dan kunnen we die met de originele rekening naar het RK sturen.
Ingrid is naar Liezen om weer van alles en nog wat te gaan regelen. De aanvraag voor Sabrina om begeleiding te krijgen voor haar Kindergarten bezoek is goedgekeurd. Tijdens haar bezoek aan de Kindergarten krijgt ze ook daar fysio, ergo en logopedie. die komen dan naar de Kindergarten toe. Eindelijk dan geen kosten meer daarvoor. Scheelt Ingrid ook veel heen en weer gereis en vooral omdat ze dan weer zou gaan werken. Wat ook bitter nodig is om de afgelopen 3 jaar weer aan kosten op een rij te krijgen .
Nu nog de begeleiding bij het centrum aanvragen die dat moeten geven. Er moet dan ook iemand zijn die dat kan. Dat moet Ingrid dus ook in Liezen doen.
ja we dachten dat het geregeld was tot Jannick door een verpleegkundige van de afdeling waar Jan lag gebeld werd. Ze vond het niet nodig om de papieren te tekenen want Jan daar is niets mis mee en zij vind hem in staat om alleen met het openbaar vervoer terug te reizen en alles moest hij maar zorgen dat hij opgehaald werd. Ik vind het knap dat je als verpleegkundige de vasstellingen van de speciaalartsen op dt gebied kan weerleggen. Maar ze zou Jannick terug bellen en het is ondertussen alweer 3 uur later en dat heeft ze tot nu toe niet.
Ingrid kwam om half 12 weer thuis en dus om 12 was ik kindvrij.
Ik had mijn handen vol om alle groente te bereiden want ik had nog veel liggen en daar moest wat mee. Eerst de paprikas gedaan in stukjes en in de vriezer. Dan al het vlees in porties verpakt en in de vriezer. De snijbonen gesneden en voorgekookt een deel in de vriezer en een deel afgemaakt om vandaag te eten. Ook had ik al runderschnitzel apart gehouden voor vandaag en een pepersaus gekookt. dan De aardappelen geschild , gelijk in een grote pan ook aardappelen in de bouillon, dan de wortelen erop en dan de groene kool. Koken tot het gaar is stampen , de worstjes gebraden die daar doorheen gesneden gaan en klaar voor morgen en een deel voor de vriezer. Ik ben een beetje zelf gaar want al die tijd staan is voor mij een verschrikking. Schoongemaakt en voorgesneden kennen ze hier niet . Dan samen met Jan gegeten en ja hoor de hele afwas gedaan en gedroogd ook en nu even neergezakt op de bank.
Ingrid kwam met Sabrina een bakkie doen en vertelde dat ze bij Mandl een mooie Jack en Jones hoody had gezien maar niet de grote voor Jannick. Aangezien Jan de papieren naar de bank ging brengen zei ik hem hier heb je geld kijk even bij Mandl of jij het wat vindt zo ja pas je en koop je het. Hij kwam thuis met de Hoody en inderdaad staat hem goed een soort donker oranje met tekst voorop. Voor 10 Euro weer wat erbij voor hem en nog mooie kwaliteit ook.
In Wenen lag al 10 dagen een man van in de 70 doodziek in het ziekenhuis. Nu hebben ze hem getest blijkt hij het virus te hebben. Gelijk 3 afdelingen ontruimd en hij is naar een speciaal kliniek vervoerd. Wie weet hoeveel mensen hij heeft aangestoken want hij lag met anderen op de kamer en die kregen ook bezoek, dan al dat personeel . De meeste mensen van Oostenrijk wonen in het Bundesland Wenen.
Ze hebben geen idee waar hij het heeft opgedaan.
Net even alles op de balkons gecontroleerd alle losse dingen weg gehaald en de vogelvoeder dingen op de grond gelegd. Er komt een orkaanstorm aan met extreme sneeuwval en dus orkaanwindstoten. Eerst zeiden ze begin vannacht 12 uur , later zei Jannick dat eht al om 21 uur binnen komt en nu schijnen we het al eerder te krijgen. We wachten maar af. De voetbalwedstrijd in Salzburg is afgezegd . Er is al wind , afwachten hoe snel het gaat komen. De kaarsen maar opzoeken en ik ga zo lekker de kachel aanmaken.
Vanmiddag kwamen ze aan de deur van de SPÖ en ze hadden volle bak want we waren allemaal thuis. We kregen een mok en ja de mensen kennen we al. We weten allen al waar we op gaan stemmen en we blijven ook heel trouw. Het gaat goed in Gröbming, ze doen het goed in Gröbming en we zijn geheel tevreden . Uiteraard is er altijd wel iets .
Theresa was vanmiddag eindelijk weer eens lekker gaan skien met de skiclub. Ze heeft weer allemaal uitnodigingen voor feestjes dus het gaat haar weer goed. Morgen gaat ze voor het eerst weer naar de karate.
Dan weer een overlijdensberichtje. Een deel van ons leven vroeger bij de LLV.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Hoop dat jullie niet zijn weggewaaid. 💋

Annemarieke 2020-02-28 17:20:04
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.