Winter begonnen

Oostenrijk, Gröbming

Montag 7.November
Was een koude nacht en vlak boven ons is het wit. Ramsau is op een 1000 tot 1100m en behoorlijk wit. Vanmorgen begon ineens de sneeuwgrens te zakken en sneeuwde het ook bij ons maar met een 4 tot 6 graden veel te warm. Maar begin van de middag zakte de temperatuur naar 2 graden en nu blijft de sneeuw liggen.
We hadden om 11 uur een afspraak bij de bank en alles is geregeld. Mijn gehoorapparaten kan ik nu kopen. Heel eerlijk had ik het verschrikkelijk gevonden als ik mijn gehoor weer had moeten afgeven.
Ingrid was al vroeg naar Rottenmann voor controle en moet nu volgende maandag weer. Het begint steeds spannender te worden.
Thuis gekomen heeft Jan de duplo op de zolder opgeruimd en de dozen met gewonen lego naar beneden gehaald. Ik heb er wat grotere legostukjes, dieren en fabulant , bomen, verkeersbordjes en veel grondplaten in de la gedaan. Kan ze in ieder geval beginnen met lego spelen. Ik wil eigenlijk de treinen helemaal in elkaar zetten want Jannick heeft geen steen op de andere gelaten. Maar dat wordt best een klus. Ik ben ooit aan een trein begonnen maar door de verhuizing is alles op de zolder in dozen terecht gekomen. Dus vervelen hoef ik me niet.
Als het goed is zijn vandaag de uitnodigingen op de bus gegaan die ik gemaakt heb. En ik ga wachten op mijn pakket uit Nederland die Annemarieke weer voor me gedaan heeft.
Ik moet steeds lachen om Theresa , komt ze voorbij en vraagt Oma heb jij nog tumtum? Ingrid huuuuuuuu? Theresa weet wel wat lekker is en tumtum vindt ze helemaal het einde. Kennen ze hier niet. Het was gelukkig een grote zak.
Jan is toch maar weer aan de ombouw van de radiator begonnen hoop dat het een keer klaar komt want nu zit ik maar in de rommel. Ook wil ik dat hij eindelijk gaat bekijken of we nog iets kunnen met de videobandjes die op een andere snelheid zijn , dat beloofd hij al sinds 5 jaar . Aan de ene kant als het gaat dan ben ik blij want alle filmpjes van toen Jannick klein was zijn zo, ook een heleboel van Jan zelf. Kan het niet kunnen we gewoon alles weggooien scheelt weer en kan het wel dan kunnen we er veel op een harde schijf zetten en bewaren . Kunnen ze alsnog weg daarna.
Het bedrijf dat de aarde zou verschuiven laat ons hier lekker zitten en zijn vorige week niet komen opdagen, ze zouden ook het grote werk volgend jaar doen. Weinig vertrouwen erin.



Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Komt het pakje vandaag, Nicolette? (dat van de tumtum zal ik onthouden. ;-) )

Annemarieke 2016-11-08 14:48:28

Bij ons is de uitnodiging aan gekomen, hele leuke kaart.

Anja 2016-11-08 16:57:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.