Fahrzeug Segnung HLF3

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen zeer vroeg wakker maar wel uitgerust. beetje tv en dan opgestaan, ontbijten en koffie drinken met Ingrid. Bed afgehaald, wassen gedaan en gedroogd. Eten koken en Theresa kwam spelen met de Tip Toi .
Daarna een dvd kijken , ik kende hem niet Verwünscht van Disney. Helaas niet afgekeken want we gaan naar de Fahrzeug Segnung die door het slechte weer verplaatst is naar de Kukturhalle.
We hadden de auto op het Sparparkeerterrein gezet en we hebben binnen gewacht tot de festiviteiten buiten begonnen. Het hoosde en het was koud. Was best wel afzien buiten voor alle officiele dingen voorbij waren en ze binnen verder gingen. De brandweerlieden konden allemaal onder het afdak staan van de NMS want anders stonden ze ook allemaal te verzuipen. Was hoge vertegenwoordiging zelfs Mag. Michael Schickhofer, Landeshauptmann-Stv was aanwezig. Uiteraard alle hoge brandweervertegenwoordigers en de mannen van de brandweren uit de omgeving. Het zag er mooi uit in de Kulturhalle , de muziek super van de Musikkapelle Gröbming. Er waren Ehrungen, de aanwezige brandweerkorpsen kregen een geschenk van een Ehredame voor elk korps was er een dame. Ik had Jannick gevraagd wat het inhield en die zei me een erebaantje dat geld kost , ze betalen de geschenken aan de korpsen en de eerste ronde. Zoiets als met het bruid stelen. Spanberger was er weer met zijn eten, Theresa wilde Grillhendl dus naar Jannick gestuurd die kelnerde op het feest. Ik ben uiteindelijk er ook voor gevallen en Jan wilde niet ook geen worst of zo.
Om 18 uur naar huis gegaan . Theresa wilde blijven slapen dus eerst aan Ingrid gevraagd of dat goed was en ja ze mocht. Het humeur van Ingrid is al de hele dag om te schieten en Theresa kwam na het vragen en zei we mogen doen en laten wat we willen. Jannick moest vanmorgen om 6 uur naar zijn werk daar kon hij ook niets aan doen. Hij was pas tegen 12 thuis en ja hij moest op tijd naar de brandweer maar dat staat al maanden vast. Ingrid wilde niet mee gaan en ik heb zelfs nog een berichtje gestuurd om te vragen of ik ook Grillhendl mee moest nemen maar ook dat wilde ze niet. Dan kunnen we er verder ook niets aan doen.Ik wilde Theresa slaapspullen
Theresa moest douchen dus dat eerst gedaan en dan mocht ze gelijk in bed en kon ze haar dvd kijken. We moesten eerst Fiep verjagen die zich onder een opgevouwen dekbed op bed had verstopt.
Dan staat ineens Jannick in de kamer die was niet lekker en zei dat hij teveel van iets gesnuifd heeft vanmorgen in zijn werk, iets van een reiniger of zo. En dat Ingrid ook niet lekker is. Dat ze te horen heeft gekregen uit Wenen dat het nu juni gaat worden voor de operatie van Sabrina en dat is iets wat haar sloopt. Het probleem blijft dat er maar 2 intensief bedden voor kinderen beschikbaar zijn.
Wij hebben de dodenherdenking gevolgd en de 2 minuten stilte in acht genomen. Vrijheid is geen vanzelf sprekendheid.
https://youtu.be/lsOsKjonrJY
https://youtu.be/c6vQnoie-18
https://youtu.be/4f8fUbbB7j4
https://youtu.be/MHoXMc6NqrY






Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

<3

Annemarieke 2019-05-06 23:49:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.