Seizoen bijna gelopen

Oostenrijk, Kleinsölk


maandag 7 maart
Vorig weekend met Jannick meegegaan naar Rosenau, helaas werd Jannick vlak voor het weggaan niet lekker maar toch weg gegaan. In de wedstrijd werd hij pas echt goed ziek en moest uitstappen. Helaas want hij was anders 2e in het Steirische Kampioenschap en 3e in de Austria geworden. Normaal gaat Jan nooit mee maar deze keer wel en die kon dus terug rijden.
We hebben niets meegekregen van de ernstige problemen tussen de vice president van het Steirische skiverband en chef van de nordiche sporten Hans Hörzer en Wolfgang Waldhuber. Waldhuber is met onmiddelijke ingang geschorst als biathlon referent en als manschaftsführer. Het schijnt al lang hommeles te zijn. Wij kunnen niet begrijpen dat een man als Wolfgang die werkelijk de biathlon op de kaart heeft gezetr in Oostenrijk en ongelooflijk aan de weg timmerd gewoon eruit gegooid wordt ipv naar hem te luisteren.
Volgens mij trekt Wolfgang zich weinig aan want die zit met het Oostenrijkse team in Chanty-Mansijsk in Rusland. Helaas presteren de Oostenrijkse biathleten momenteel totaal niet.

We houden maar prachtig zonnig weer wel vriest het ´s nachts nog. De sneeuw valt alleen maar in het zuiden. Het lijkt erop dat het bij ons gewoon afgelopen is want ze geven nu nog warmere dagen op .
Jannick heeft nu alleen de Oostenrijkse Kampioenschappen in Obertilliach begin april staan en hij heeft zich ingeschreven voor de Skadi marathon in Bodenmais. Voor de rest is het gewoon over.

Op dit moment zijn de wereld en europese kampioenschappen langlauf onder de 18 in Ramsau. Dus er kan nog gelanglauft worden. Maar het lijkt erop dat als het nog warmer gaat worden dat het daar ook toch op zijn einde gaat lopen. Skien kan nog steeds overal maar de pistes zijn kei en keihard omdat er gewoon geen verse sneeuw is gevallen. Er zijn veel ongelukken daardoor en veel doden. Tot nu toe geloof ik al 38.

De boeren balen en kijken het gras weer de grond in schijnt niet goed te zijn dat er nu al zo veel boven de grond staat.

We hebben een groot kattennet gekocht om het balkon helemaal af te schermen zodat de katten buiten kunnen. Nu proberen ze steeds op het dak te komen en ik ben bang dat ze naar beneden springen of vallen. Kunnen we de ramen en deuren open laten. We zijn weer een beetje met klussen begonnen in huis. Lagen her en der nog wel wat karweitjes. De jaloezienvan het vorige huis komen bij Jannick achter zijn gordijnen in de keuken. Er moest nog een klok opgehangen worden bij Jannick. Heel veel plankjes voor in de kasten gemaakt worden. (die heeft Jan al klaar) Ook staan er nog steeds dozen in de garage en moet er nog veel gewoon uitgezocht worden. Ik mis nog van alles en het moet toch ergens gebleven zijn.

Jannick had van de week een lampje van de auto stuk, met Jan samen vervangen. Het was al de 2e en gisteravond belde hij dat hij door de politie was aangehouden omdat er weer een lampje stuk bleek te zijn . Hij moest zijn auto bij het politiebureau in Schladming neer zetten en kon dus niet naar huis komen. Frans de vader van Christina heeft hem gehaald en daar heeft hij geslapen. Normaal komt hij over Rössing naar huis vanaf Ramsau. Want daar was hij voor de zwemtraining. Dat was nog laat geworden ook omdat hij ook nog moest wachten tot er geen mensen meer in het zwembad waren en ze dan nog proeven moesten afleggen.
Dan bracht hij iemand in Schladming naar huis die normaal met iemand anders meerijd. Dus het was echt stompzinnig. Vandaag moet hij lang werken bij Reini dus we zien hem pas hopelijk vanavond weer. Geloof dat we hem dan een week niet gezien hebben.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

7 maart 2011 13:56 | Door: Annemarieke Hoi !!! Alles goed verder? Ik had je al gemist!

molenaar.ruesink 2017-05-05 19:10:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.