Heel veel veranderd

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Ik heb lang niets laten horen, zat niet zo goed in mijn vel. Veel tegenslag gehad en over veel dingen nagedacht.
De eerste langlaufwedstrijdn gingen totaal niet, na een goed begin kreeg ik buikpijn en moest overgeven. Dit overkwam mij inalle langlaufwedstrijden.
De arts zei me dat het psychisch tussen mijn oren zit en dat het vooral ligt aan mijn langlauftrainer.
Toen kwamen de Nederlandse wedstrijden.
Ik begon goed in de eerste wedstrijd klassiek maar in de derde ronde ging het ook mis. Overgeven en buikpijn en ik werd 2e. De proloog van die dag erna ging helemaal niet.
De enige wedstrijden dat ik niet ziek was waren de 2 biatlonwedstrijden die ik heb gelopen.
Op woensdag had ik een gesprek met Erik en Wolfgang en ik besloot ter plekke mijn levenom te gooien. Ik ga weer helemaal voor de biatlon ook al brengt het met zich mee dat ik dan mijn plaats in de trainingsgroep op school kwijt raak.School kan ik gewoon afmaken.
IK kan trainen met Mark Waldhuber voor de biathlon.
Ik heb mij gelijk door Wolfgang laten aanmelden voor de wedstrijden in het volgende weekend in Rosenau.
Dat brengt automatisch met zich mee dat ik niet op de Steirische meisterschaften langlauf start in dit zelfde weekend.
De wedstrijd die ik gelijk hierna liep in het NK skate ging al gelijk veel beter ik werd niet ziek en werd weer 2e.
Donderdag startte ik niet op het NK combi. Voorheen was het combi sprint maar nu was het ook een lange wedstrijd en met 2 wedstrijden in het weekend in het vooruitzicht te veel.Veel mensen deden doordat het een lange wedstrijd was geworden niet mee. de afstanden zijn in het NK voor de jeugd al heel veel langer dan in het normale wedstridcircuit. Ik loop dit jaar voor het eerst 10 km wedstrijden skate en in het NK was het vorig jaar al 15km voor de jeugd.Toen liep ik nog 7 1/2 km wedstrijden.Dan met 4 wedstrijden in 1 week is dat een overvol programma. Dat maakt niet uit voorde mensen die meedoen die alleen deze wedstrijden lopen maar vor de wedstrijdsporters die en heel seizoencircuit lopen wel.
Ik deed ook niet mee aan de funwedstrijd 's avonds.
Vrijdag ging ik naar Rosenau om te trainen en dat ging goed. Zaterdag weer naar Rosenau voor de wedstrijd en die ging niet echt goed , het lopen wel maar het schiete niet. Ik heb de afgelopen 2 jaar geen biathlontraining gehad en dat wreekt zich.Het viel me erg tegen.
De beide Waldhubers waren zeer tevreden en ze zeiden dat ze het niet anders verwacht hadden maar dat het wel weer goed komt.Zondag weer naar Rosenau voor de 2e wedstrijd en die ging vel beter dan de vorige wedstrijd, werd ik gisteren ergens achteraan , vandaag schoot ik 2x2 missers en werd ik 15e.
Dewaldhubers hadden dit niet verwacht en waren dus meer dan tevreden vooral omdat ik een goede eindsprint gelopen heb.
Ik ben beide wedstrijden niet ziek geworden.
Mijn langlauftrainer is uit zijn dak gegaan toen hij het horde dat ik niet zou starten in de Steirische. En de andere uit mijn groep hadden duidelijk instructies gekregen m niet met mi te praten of me informatie te geven.
Officieel is er nog geen besluit gevallen over het wel of niet in de trainingsgroep blijven en tot dan kan ik mee trainen.
Ik had afgelopen weekend eigelijk ok langlaufrennen , ik zou gewoon meelopen omdat ik geen biatlonwedstrijden had.
Werd me gezegd dat mijn startbewijs aan ee andere atleet gegeven was omdat ik nu biatleet was.En wie kreeg mijn startbewijs????? een andere biatleet!!!
Daar zakt je broek vanaf.
Deze week zijn de schoolkampioenschappen langlauf. Vorig jaar was ik te jong en ik zou dit jaar deelnemen in het team.
Kreeg ik te horen dat ik niet zou starten. Maakt mij niet uit maar het is sneu voor de andere in de groep want nu loopt er een biatleet die niet kan klassieken en het is een combiwedstrijd.
Nu geef ik ze wenig kans want Eisenertz heeft gewoon de beste atleten nu.
Ze zijn 6e geworden en hebben voor het eerst in jaren niet gewonnen en gaan dus niet naar de Europese wedstrijden.
Andere schooltrainers vroegen mij waarom ik niet gestart was en die wezen op hun voorhoofd dat ik zei dat ik eruit gehaald was voor een ander.
Zoals het er nu uitziet gaat het langlaufen op school op zijn gat en dat komt niet uit de lucht vallen. Ze hebben de afgelopen jaren dat ik op school zit veel goede atleten weg gepest.
Verder is het alom bekend dat ze geen Steirische biathleten hebben opgenomen alleen uit Salzburg, waarschijnlijk een centenkwestie.
Afgelopen jaar zijn ze in Eisenertz met een Noordsopleidingscentrum aan de school in Eisenertz begonnen. Alle goede atleten zijn daar heen gegaan. Ik hoop daar ook een plaats te krijgen ga het in ieder geval proberen. Maar ja ik ben geen Oostenrijker.
Dit weekend start ik op een wedstrijd in Trofaich , een langlaufwedstrijd.Ik heb me daavoor kunnen aanmelden via de WSV Ramsau.
Ik heb de afgelopen weken steeds tussendoor als langlaufleraar gewerkt en heb een vast contract bij de sportschool gekregen.Ook hebben ze me als toerleider op Tauplitz ingedeeld.Ik vind het erg leuk en mijn leerlingen zijn tevreden.
Ook mijn baas is zeer tevreden.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.