Maar goed dat ik kan rekenen.

Oostenrijk, Gröbming

Montag 21.März
 

Mooi weer maar in de morgen wat heiig en dus de zon minder sterk in de middag weer flinke koude wind maar nog steeds super weer.

Eerst het huis weer eens door na 2 dagen Theresa. Ziet er weer ordentelijk uit. Dan aan mijn minst favoriete klus de administratie. Ik heb de berekeningen door gewerkt van 2010,2011, en 2012 waar ik geld op terug krijg. De oude aanslag berekeningen naast de nieuwe gelegd en wat blijkt volgens mij krijg ik nog heel veel geld. Ze hebben voor het gemak de heffingen ook maar ingehouden van wat ik aan nominale premie van Jannick terug krijg dat leverde alleen al op het jaar 2012 waar ik alle nominale premie terug krijg een verschil op van rond de 400 euro. Dan de andere 2 ook gelijk doorberekend en ja hoor ook daar hebben ze het zelfde gedaan. Dus nu 3 bezwaarschriften geschreven en ook de mogelijkheid om meer tijd te krijgen omdat ik niet weet of het rechtsgeldig is dat ze nominale premie ingehouden hebben van Jannick want ik krijg nu alleen terug over de periodes dat hij werkte. Ik heb net de mapen doorgekeken met alle adminstratie en bijna elke keer als we bezwaar hebben ingediend is het afgewezen maar uiteindelijk heeft het me toch de winst gegeven en was het dus onterecht. Ik neem geen genoegen met bezwaar wordt niet aangenomen. Jan moest me helpen met alle papieren door werken doordat ik het overzicht niet meer kan vasthouden. Voor mijn ongeluk deed ik dit soort dingen in een poep en een zucht maar nu moet ik vele keren lezen en als het dan ook nog mappen vol bij komen kijken heb ik iemand nodig die het overzicht bewaard van wat hoort bij wat . Dat vond hij niet leuk en hij was er al tussen uit geknepen maar hem gaan halen. Dan is het de bedoeling dat hij precies doet wat ik vraag maar nee dan gaat hij eigen initiatief tonen en zit ik met papieren die ik niet nodig heb. Dus dat was net hier rode lappen en stieren. Maar alle bezwaren zitten in de envelop klaar voor verzending.
Jannick was al voor 5 uur weg vanmorgen weer naar Lebring naar de Feuerwehrschule. Nu voor zijn Kran und Staplerkurs wordt hard werken voor hem 4 dagen en veel theorie. Maar het maakt dat hij in zijn nieuwe baan kan beginnen. De eerste dag is het ergste als je voor 5 uur in de auto zit en dan van 8 tot 17 uur school dan heb je het wel even gehad.
Ingrid en Theresa kwamen vanmorgen al vroeg koffie drinken. Maar dan was daar toch het vervelende werk. Jan was eerst even de kachel gaan aansteken bij Annemarieke. Hij heeft de kachel eerst even schoongemaakt want er lag veel in ondertussen de pomp aangezet en zo waar toen het schoon was deed de kachel het in een keer. Dus geen zwarte piet vandaag. Kwestie van aldoende leert men.
Net gegeten maar veel trek had ik niet maar in de magnetron gezet voor misschien later.
Dan gingen de Feuerwehr alarmen geen idee wat er aan de hand is want Jannick kan ik het niet vragen.
De bel ging bij ons en het was Maria met Teresa en Valentina dus Theresa is ook helemaal weer blij kan ze weer spelen. Theresa heeft deze week Osternferien. Dus Ingrid geroepen want die was in de tuin met Theresa. Maria en Wilfried gaan in Juni trouwen. Wel grappig eerst Jannick en Ingrid omdat ze Theresa hebben. Toen ging Julia en Herbert trouwen want die hebben Lena en David of Daniel dan ben ik even kwijt. En nu dus Maria en Wilfried en die hebben Teresa en Valentina. Waren in de Sölk onze buren. Toen had Maria eerst een Teresa, Julia een Lena en Ingrid een Theresa Lena. En nu achter elkaar trouwen.Dan zijn Herbert en Wilfried ook nog broers. Ja echt dorps en wat een enorme bevolkingsgroei in Reith waar we eigenlijk woonden. Maar het wordt nooit wat want wij gingen weg omdat er geen woonruimte is dus was weer minus 4. Zij wonen allemaal in huizen op grond van de familie of op de boerderij van de familie. Daar wordt dan gewoon aan gebouwd , bijgebouwd enz. Dus meer dan die families is de uitbreiding in zo´n dorp niet en helaas gaan de ouderen ook weer dood.
Jan is ondertussen gaan werken en ik ben het allemaal even heel erg zat. Vanmorgen werd ik wakker en kreeg mijn ogen niet open, helemaal dicht geplakt. Na gisteravond in de infrarood gaat het met de verkoudheid veel beter. Wel heel slecht geslapen omdat mijn geest niet wilde slapen.
Kreeg ik gisteravond alweer een lief appje van Randy dat hij ons wel terug naar Leiden wilde brengen als we bij hen op visite zijn. Maar we mogen de auto van Bert gebruiken dus niet nodig maar wel heel lief.Geen week meer voor we weg gaan gaat ineens zo snel en moet nog zo veel doen.
Kan maar minimaal meenemen in de handbagage dus even nadenken. Koffertje staat al klaar en er kan nog wat in.Rekening houden dat de handtas er ook in moet. Laptop mag apart. Morgen alle papieren voor paspoort bij elkaar zoeken en de vlucht enz. Niet vergeten een oplader voor de mobiel mee te nemen.

Het brandweer alarm was oliespoor ruimen, heb ik van Jannick want hij krijgt het wel door en na schooltijd kon ik het hem vragen. Want ik ben niet nieuwsgierig maar weet graag alles.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.