Dag 1

Oostenrijk, gröbming

Dag 1
Vanmorgen vroeg wakker na een slechte nacht. Na het opstaan merkte ik al dat ik last van mijn darmen had. We waren snel klaar geen eten of drinken dus we gingen om 6.15 rijden. We waren half 8 in Schwarzach en konden de auto buiten het ziekenhuis kwijt wat ons 25 euro per dag bespaard.
Eerst naar de opname dan naar de afdeling van Jan die ligt op de Interne A2. Ik lig op de Oncologie A3 .Ik heb al een druk programma vandaag begin zo met een Ultraschal en een bloedonderzoek. Dan een MRI en vanmiddag een Gastrocopie en dan maken ze ook een inwendige Ultraschal van de Pancreas. Dan hoor ik daarna of ze iets verwijderd hebben of gevonden hebben. Dan mag ik nuchter blijven want gelijk daarna beginnen de voorbereidingen voor morgen dan heb ik de Darmspiegelung om de Poliepen te verwijderen en te zien of er geen darmkanker is ontstaan. Als het allemaal goed gaat hoop ik vrijdag of zaterdag naar huis te mogen. Jan heeft alleen diagnostische Darmcoloscopie en Gastrocopie.
Ik liep ondertussen alweer leeg en stik van de dorst . Er moest een toegang worden gelegd en dat ging niet dus nu 2 pijnlijke blauwe armen en uiteindelijk ook een toegang.
Geen internet heb ik dus ik moet even op zoek waar dat wel is. Ook geen eigen tv dat is het klasse verschil.
Net kwamen ze vragen wat ik morgen wil eten maar ik mag niet eten maar moet wel bestellen voor het geval er iets veranderd.
Ik lig op een kamer van 3 met 2 oude dames met longkanker geen prettig gezicht en ik krijg het spaans benauwd als ze hoesten. Ze hebben allebei zuurstof. Ik zie op tegen de nacht want al dat gepruttel hoor ik ook al ben ik doof.
We hebben ook een balkon maar het hoost dus daar hebben we weinig aan.
Diane ik heb de afgelopen dagen veel aan jullie gedacht. Toen zeiden ze tegen jou Jan dat het niet zo erg was en ik stond er slecht voor. Ik ben er nog en Jan haalde het niet. Nu sta ik er weer voor en ga van het beste uit.
Ik werd al vroeg gehaald voor een artsgesprek aansluitend een andere arts die me dan verklaarde hoe het in zijn werk zou gaan. Alle papieren tekenen en klaar. Bij het naar de kamer terug gaan werd ik al opgehaald voor een ultraschal dan weer terug- Nog niet terug of ik moest voor de MRT en dat ging helemaal mis. Normaal kan ik mij controleren op mijn ademhaling maar nu m oets ik juist steeds dingen doen met mijn ademhaling en kreeg een angstaanval. De arts heeft me eruit gehaald en mij gezegd dat er ook nog wel andere manieren zouden zijn om te weten te komen wat ze willen weten. Ik was helemaal de kluts kwijt voel me slap en gestresst. Dan wered ik gelijk door gebracht naar de scopie afdeling maar ik was nog helemaal niet aan de beurt dus weer terug. Om 2 uur was het zo ver eerst opnieuw een ultraschal en daarna onderzeil. Er zou eerst een normale gastrocopie worden gedaan en daarna een inwendige ultraschal. Ik werd om half 5 wakker en was alles achter de rug. Nog steeds geen eten want nu begonnen ze met de voorbereiding voor morgen een glas vol met een prut waar ik misselijk van werd daarna 2 kannen vol water drinken en ondertussen liep het me gat al uit daarna de zelfde procedure nog een keer en ondertussen was ik al een 20 keer geweest. Voor de 2e procedure eerst even bij Jan gaan kijken. Die was ook aan hetzelfde bezig maar had tenminste steeds soep gekregen, Hij had verder geen onderzoeken gehad en morgen de beide scopien in een keer.
Ondertussen nu 21 uur en het licht ging uit. Nog even volhouden.
De foos het uitzicht uit mijn bed.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Sterkte met alle onderzoeken!

Annemarieke 2019-04-12 14:41:12
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.