Zo veel sneeuw in geen jaren gehad

Oostenrijk, Liezen

Vanmorgen op tijd eruit en Dominik was er om half 8. Jan stond om 8 uur op en nadat hij klaar was ben ik nog even gaan douchen. De sneeuwschuiver was er nadat ik wakker was dus dat viel mee maar wel heel slecht geslapen. Het sneeuwen hield op en zelfs een klein stukje blauw dus inpakken en weg wezen op naar Liezen om inkopen te doen. Het begon toch weer te sneeuwen en hoeeeeeeeeeeeeeeeeeeee. Toen we terug gingen konden we alleen nog heel rustig rijden met gepaste afstand wantde B320 was vol besneeuwd. Veel autos moesten stoppen om vensters of lichten schoon te maken en de vrachtwagens hadden het zwaar omdat er van die mensen zijn die denken dat je met 30km per uur ook thuis komt. Wat zelfs bij ons moordneigingen opriep. Zo lang het verkeer in het spoor blijft doorrijden weinig problemen. Het tegenverkeer was tussen Liezen en Gröbming een grote rij autos en pas bij Gröbming kwamen we de sneeuwschuivers tegen. Ik wilde nog even bij de Billa wat halen dus daar naar beneden en met de bocht omgaan naar het parkeer terrein gingen we glijdend de hoek om . Dat is niet erg maar wel als iemand op zo´n groot parkeerterrein zijn grote auto juist niet in een parkeervak zet maar voor de deur van de winkel. Dat is eigenlijk vragen om problemen want er komen steeds autos daar naar beneden en dan naar het park terrein.
Thuis even koffie bij Ingrid gedronken en die vroeg maar waarom waren jullie dan gisteren geen boodschappen gaan doen? en ik we vonden het te slecht weer en toen bleef ze er zo wat in.
We waren blij om thuis te zijn en het is de hele dag erg slecht weer gebleven en heel veel sneeuwval met heel erg veel wind. Het was tussen 0 en -3. Het gaat nu weer heel erg koud worden beginnend bij vannacht en steeds kouder de komende dagen en ook overdag wat meer minustemperaturen.
Wat middageten en daar kwam Theresa en de rust was gedaan want als die 2 samen zijn maken ze herrie. Dus ik heb haar om half 5 naar beneden gestuurd want toen was ik het zat. Dominik ging om half 6 .
Kreeg ik een berichtje van Annemarieke dat de kaas voor de deur stond maar niet bij ons maar ik dacht een Nederlandse auto net over de brug te zien gaan. Dus aan Annemarieke gevraagd bij jullie voor de deur?? Maar nee bij ons. Bleek dat ze wel aan de deur waren geweest en ondanks dat Ingrid thuis was en wij thuis waren niemand een bel gehoord. Dus hij zou later nog een keer voorbij komen. En ja hoor daar waren de kazen 2 stuks 24 kg. Jannick had alvast een halve voor me afgesneden en het was exact 6 kg. Dus al geproefd en zo lekker. WE hebben best lekkere kaas af en toe hier maar het is gewoon geen Nederlandse kaas , Die heeft toch een eigen smaak. We hebben nu belegen Beemster.
Jan en ik hadden kaasfondue op het menu staan dus lekker en rustig samen eten.

Marjanne gelukkig maar een paar berichtjes ik heb er dik 800 verslagen over gezet dus het valt inderdaad mee. Maar bij elk bericht dat geplaatst wordt moet het vinkje uitgezet worden.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Fijn dat de kazen er zijn. Geniet ervan!!! XXX

Annemarieke 2017-01-15 10:59:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.