Somber weer

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 9 wakker en wat tv tot half 10. Dan douchen en het water is nu kokend heet. Ik had al een paar maal tegen Jan gezegd dat de droger of dat bij de droger verschuiven waarschijnlijk een knop van de boiler verschoven was. Nee dat kon volgens hem niet en blablabla zoals hij sinds de Schlaganfallen kan doen. Hij wilde de droger niet helpen verschuiven zo dat ik er bij kon. Dus gisteren een stukje van zijn plaats geschoven en met mijn telefoon een foto van de knoppen gemaakt. Dan mijn hand ertussen en de knop verschoven zoals ik dacht dat die moest staan. Later ben ik eerst in de keuken het water gaan voelen en zie warm wat zelfs heet water. Dan even in de douche gaan voelen en ja heet water. Ik ben weer helemaal blij. Ik heb altijd te veel op Jan geleund met dit soort dingen en n u blijk ik zelf ook aardig handig te zijn. Soms is het ook ergens goed voor.
Ingrid was al vroeg met de kinderen , Belana en Sandra naar Liezen. We moeten zo veel mogelijk doenb want we denken dat vanaf maandag hier ook wel eens de lockdown kan ingaan. Daarom gaan wij zaterdag samen met Jannick en Melanie naar Graz om inkopen te doen . We hopen wat sint en kerst cadeautjes te kunnen vinden. Speelgoedzaken hebben we eigenlijk niet echt meer. Eerst verdween de Muckitoys en dan ineens was de speelgoedwinkel in de Arcade weg, Dus ik zei gisteren nog tegen Ingrid het wil niet erg lukken met iets voor Sabrina. Toen zei ze je kan nog bij de Muller kijken en ja daar had ik niet aan gedacht. Muller is net een soort kruidvat-
Jannick moet eerst zaterdagmorgen nog in Obertauern werken dan gaat Melanie gelijk met hem mee en komen ze na de werkzaamheden ons oppikken. Dan gaan we met 1 auto en wel die van Melli want zij heeft een tunnelabo erop zitten en wij hebben alleen een Vignet.
Melli is de dochter van Heinz waar Jannick woont. Nadat hij daar al enige tijd woonde is er een klik gekomen en ja ze zijn nu samen en hebben de 3 weken quarantaine samen overleeft . Jannick kende Heinz via het RK en de vriendin van Heinz kenden wij al dat is Carmen die hier boven het RK woont . Ik zie Jannick helemaal opbloeien , hij valt zelfs af.
Gelukkig zijn de kinderen ook dol op Melli en wij kennen haar nog niet echt goed maar onze indruk is ook zeer goed.
Ik mag niet oordelen want ik ben zelf 1x gescheiden en Jan ook. Beter uit elkaar en vrienden blijven dan bij elkaar in oorlog.

Malcolm stuurde mij een linkje en schreef daarbij een bekende naam. En ja Toon Molenaar is de zoon van mijn broer John.
https://www.ad.nl/ad-werkt/een-baan-bij-de-brandweer-waarom-er-de-komende-jaren-veel-vacatures-zijn~a5233ce8/?utmsource=facebook&utmmedium=social&utmcampaign=socialsharingweb&fbclid=IwAR2-nAlKmuSQAvf3aC-sSRk6OAQyDCpXOpk6qoqKevNqr22vtFbPXMh7YyM
Een stukje uit het bericht wat over Toon gaat. Tweede loopbaan
Tot 2006 hadden brandweerlieden te maken met het zogeheten functioneel leeftijdsontslag (flo). Dit is een soort vervroegd pensioen, voor functies die lichamelijk en psychisch te zwaar zijn om tot het pensioen vol te houden. Na 2006 is het flo veranderd in het ‘tweede loopbaanbeleid.’ Dat komt erop neer dat medewerkers na twintig jaar gedwongen op zoek moeten naar een andere functie. Binnen of buiten de brandweer.
De eerste groep die met het tweede loopbaanbeleid te maken heeft gekregen, hoeft pas vanaf 2026 de brandweer te verlaten. Sommigen wachten het einde van hun twintigjarig dienstverband echter niet af en bereiden zich momenteel al met de hulp van hun werkgever voor op een andere carrière of zijn (voorzichtig) al op zoek naar ander werk. Dat merkt de veiligheidsregio Hollands Midden, met daarin onder meer de brandweerkorpsen in Alphen en Gouda.
Ik vind het jammer dat ik weg moet. Het werk verveelt nooit. Geen uitruk is hetzelfde
Toon Molenaar
De afgelopen anderhalf jaar vertrokken er acht medewerkers. Een is een broodjeszaak begonnen, anderen stapten over naar de ambulancedienst en politie.
De 35-jarige Toon Molenaar moet voor 1 mei 2026 weg zijn, maar wil helemaal niet. ,,Ik vind het jammer dat ik weg moet. Ik wist dat toen ik hier kwam, maar had gehoopt dat het er wel vanaf zou gaan. Ik zit er nu bijna vijftien jaar. Je wordt steeds beter in het vak. Het werk verveelt nooit. Geen uitruk is hetzelfde.”
Molenaar, vader van twee kinderen, is nu al her en der om zich heen aan het kijken. Hij heeft december vorig jaar al een keer gesolliciteerd. Die poging was geen succes. ,,Veel collega’s stappen over naar de politie of de ambulancedienst. Bonnen uitschrijven en mensen heropvoeden is niks voor mij. Ik kan me geen leukere baan voorstellen dan brandweerman.”
Eigenlijk een gekke regeling iemand die zwaar werk doet in de bouw of stratenmaker hoeft ook niet weg na 20 jaar dan mag je zwoegen tot je niet meer overeind komt. 20 jaar in de zorg werken is ook geen kattepis en toch gewoon tot je 67.

Ik hoop dat de zon nog wil doorkomen vandaag gisteren lukte het rond het middaguur . We zitten nu nog in dikke mist en dat is zo troosteloos. Misschien kan ik Jan motiveren om aan de rail te beginnen moet ik hem wel heel lief aankijken.
Middageten gemaakt Gyros , broodjes , salade en knoflooksaus. Ik kon het proeven dus extra lekker.
We zaten gelijk begin van de middag al met het licht aan. We hebben beide niet veel gedaan gewoon lkker uitgerust.
Ik heb wel de normale huishouddingen gedaan en een was gedaan . De dag is om en het was wel goed zo.
Het weer werd vandaag niets meer het ging zelfs regenen en bleef regenen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Mocht je nog iets speciaals nodig hebben dan kan ik het ook opsturen.

Annemarieke 2020-10-30 11:41:03
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.