Maandaggggggggggggggggggg

Oostenrijk, Schladming

Vroegggggggggggggggggggggggggg 5 uur ging de wekker en even later kwam Ingrid met de babyfoon. Sabrina en Theresa sliepen gelukkig nog. Zelf gewoon aan de wastafel want douchen is zo vroeg geen optie dan moet ik met natte haren de deur uit en föhnen is niet zo goed voor mijn hoofdhuid. Ontbijten mochten we niet en ook geen koffie dus. Tas ingepakt, pilletjes mee, papieren mee en toen Ingrid terug kwam van Jannick naar zijn werk brengen was het tijd voor ons om te gaan. Gelukkig genoeg tijd ingepland voor het geval er sneeuw zou zijn en ja dat was er. We moesten de auto sneeuwvrij maken en ook sneeuwde het behoorlijk door. De wegen waren goed begaanbaar maar het was akelig koud .
Op het ziekenhuis verzamelde de mensen zich in de wachtruimte en nadat om klokslag 7 uur de receptioniste begon konden we 1 voor 1 aanmelden en naar het Lab. Ik begrijp niet dat als mensen bloedtesten kunnen overleggen zoals Jan en ik we het toch opnieuw moeten laten doen. Ook moesten we plasje inleveren maar als ik van huis weg ga ga ik eerst naar de toilet en dan nuchter dan kan je het even vergeten. Kreeg bekertje mee kon ik tijdens de cursus nog weg brengen.
De arts wilde in mijn hand prikken , ik zei haar liever ergens anders het mag overal maar niet op mijn handen. Nee het moest op mijn hand dus nu weer een hele dikke hand een grote blauwe plek en het doet mij flink pijn. Het blijft onderhuids ook bloeden dat zie je aan de kleur en de verdikking.
We moesten naar de cafetaria waar we ontbijt zouden krijgen. Alles donker en dicht en geen eten. Is iemand terug gegaan om te vragen en zijn ze gaan bellen en ja hoor even later bladen met eten. Er stonden koffie en theekannen maar dat is aan mij niet besteed. Ik had er al opgerekend en eigen water meegenomen. Er was een Mehrkornbroodje wel lekker, 2 kleine plakjes heel donker soort roggebrood die totaal uitgedroogd waren, een schaaltje met wat winterwortel, courgette en doorgesneden tomaatjes ook totaal uitgedroogd, een appeltje, een dingetje boter en een paar plakjes kaas die doordat er worst opgelegd was van die witte natte plekken had en dus worst en een dingetje marmelade. Dus een broodje met de worst gegeten en een glaasje eigen water erbij. Jan heeft alles naar binnen gewerkt inclusief mijn kaas.
We hadden allemaal een zakje suiker erbij gekregen die Jan al triomfantelijk omhoog hield. Vandaag was het cursus van de dietiste. Die dan verteld dat je Volkorn moet eten en dat Mehrkorn geen Volkorn is (zie ontbijt) Koffie komt helemaal niet voor. Ze vertelde dat je dus alcohol mag drinken en dat dus elke dag een groot bier voor de mannen en een klein bier voor de vrouwen ( ik denk dan aan een klein mannetje en een hele grote vrouw wat ook voor komt) Dat bier de eetlust opwekt en ik had daarvoor en ook een andere man aangegeven dat Jan alleen maar honger heeft en dat hij nu dus meer koolhydraten mag eten omdat hij anders te mager wordt. Daar had die man ook last van en dan heb je echt geen bier nodig om eetlust op te wekken en ze vond het totaal raar dat wij niet echt alcohol gebruiken. Zelfs niet elke week laat staan elke dag. Ze vertouwde mij schijnbaar niet want ze moest het nog extra aan Jan vragen ter bevestiging. Ik heb haar ook gezegd dat wij dat vanuit Nederland niet gewend zijn. Hier drinken ze ook vroeg op de dag Dan wat je standaard moet eten zoals 3x daags fruit (ik ken geen gezin die dat elke dag doet )De kosten van fruit is niet weinig. Ook dat het niet vloeibaar mag zijn dus sappen omdat daar geen ballaststoffen inzitten. , ik denk dan ik doe het fruit in de blender water erbij wat is daar mis mee. Alle stoffen zitten er nog steeds in en het is zelfs niet fijn. Ik denk dat wij meer verse groente eten dan wie dan ook en zij zegt onbeperkt alle groenten rauw of gekookt. Ik heb altijd geleerd dat je toch moet oppassen met bonen en erwten.
Ik zei op een bepaald moment ergens op dat er ook wel naar de mensen meer geluisterd moet worden. Toen werd ze kwaad en liet me niet uitleggen wat ik bedoelde en begon met ja je had al veel eerder cursus moeten en mogen doen maar je wilde niet ( 3 a 4 jaar geleden was ik aangemeld maar door ziekenhuis opnames en artsafspraken kon ik niet ook niet op de volgende cursus en netjes afgemeld met reden) Op dat moment explodeerde ik en heb haar haar vet gegeven en dat ik het ondertussen spuugzat was om zo behandeld te worden en ze had het over mijn Schwiegertochter Ingrid dat het daar tegen gezegd was maar ook die heeft steeds gezegd ze zal er wel een goede reden voor gehad hebben om niet te komen. Ik wilde eigenlijk op stappen want ik ben het nu wel zat om steeds weer geschofferd te worden en ook nog waar vreemde mensen bij zijn. Ze bond in en haalde me over om te blijven . Na afloop haar ook gezegd dat het gewoon een onwaarheid is en dat iedereen dat maar klakkeloos overneemt en mij steeds weer beschuldigen. Dat ik er tegen op zie om morgen weer te gaan daar morgen Jutta daar is die de aanstichtster van al het kwaad is. Verder werkt zij dus in het ziekenhuis en heeft ook met de keuken te maken. Dan denk ik als ze al deze regeltjes in acht nemen dan mogen ze eerst wel eens in het ziekenhuis het eten aanpassen. Groente zie je nauwelijks en fruit ook niet , het volkorendeel laat ook te wensen over en ook zoals nu ligt er dus een zakje suiker en hebben we nog nooit zoetjes erbij gezien.
Blij dat we al om 10 uur weg mochten omdat ze de ruimte om 10 uur vrij moeten maken. Dus we moeten alle andere dagen ipv 8 uur om half 8 daar zijn. Fijn als je van ver komt er is ook iemand uit St Nikolai.
Er zitten wel 2 lolbroeken bij en iemand vroeg aan hem in de wachtruimte waarom ben je hier? En hij voor het suikerfeest. De man uit St Nikolai laat me ook steeds lachen. Jan is aanwezig en meer niet.
Daarna ging Jan werken en ik in de kou rondjes lopen en uiteindelijk een koffie gaan halen waarna het me veel beter ging. Met Jan samen naar huis en middageten maken. Gado gado een beetje rijst en heel veel groente eigen gemaakte gadogadosaus en Tofu met ei geprakt en gebakken . Zo veel gemaakt dat we het morgen nog een keer eten. I
Dan kwam Ingrid helemaal witheet van woede, ze heeft allerlei aanvragen voor Sabrina gedaan en er lopen er die ze bij de BH aangevraagd heeft begin September. Meermaals heeft ze nagevraagd en nu blijkt dat er dingen al klaar waren op 16 Oktober dan moet het schijnbaar naar de kinderarts en dan weer terug maar dat ze alles hebben laten liggen. Zo lang ze de papieren niet heeft moet ze de fysio zelf betalen voor Sabrina en je krijgt niet met terugwerkende kracht en juist zo´n klein kind dat een grote ontwikkeling door maakt moet juist zo veel mogelijk daarbij geholpen worden. Verder was ze boos omdat ze de garage had gebeld en die zeiden dat de auto van Jannick pas tegen vijven klaar zou zijn zegt ze moest ik daarom de auto gisteren al neerzetten. Ze heeft gelijk gezegd klaar of een leenauto want ze heeft geen zin om morgen weer om 5 uur Jannick weg te brengen. Gelukkig kon Jannick met een collega mee naar huis rijden en zijn ze nu op weg naar Liezen want de auto kon dus wel op tijd klaar zijn. Theresa zit lekker in bed een dvd te kijken. Daar is het echt weer voor donker hevige sneeuwval en koud.
We hebben er weer een maandag op zitten

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.