Balen en zit je met Jannick in het ziekenhuis.

Oostenrijk, Salzburg

Freitag 3.Mai
Was mistig vanmorgen en lang zwaar bewolkt maar niet koud en toen de zon doorkwam heel broeierig warm. Elke keer buitjes maar te warm om iets aan te trekken. Eind van de dag weer helemaal dicht maar dan toch niog steeds 19 graden.
Jan was weer aan het tegelzetten en ik eten gekookt maar dit keer voor vanavond. Ik moest om 13 uur in het ziekenhuis zijn . Dus een broodje daarvoor. De wond was mooi , de hechtingen zijn eruit maar balen in het gips. De duim kregen ze met brace niet in de goede stand , dus gezet en in kunststof gips.Dat deed erg pijn en dat doet het nu ondanks pijntillers nog. Doordat het zo warm werd ging het zwellen en heb ik het gevoel dat het knelt , Ingrid heeft gekeken en zegt dat het te hoog naar mijn vingers is gegipst en mijn vingers worden dik dus knelt dat. Even afwachten dan maar.
Jan daarna mij thuisgebracht maar moest alweer snel terug naar Schladming om te werken. Zijn tussenpersoon had hem gevraagd of hij voor iemand wil invallen in Schladming volgende maand en dan doet zij het voor Jan en omdat het te veel uren worden compenseren met een maand vrij ipv 2 weken. Tja dat wilde Jan wel maar ze willen op het Bezirk eerst weten wie ze wil sturen want ze willen daar niet iedereen en zeker niet buiten de werktijden. Heel veel vertrouwelijk en Jan kan overal komen en werkt na werktijd en heeft sleutels. Hadden ze dus geen overleg met het Bezirk gedaan. Dus even afwachten.
Theresa kwam gezellig en toen Jan naar zijn werk ging mij afgezet bij de Mez met haar en ik even langs de kapper want mijn haar wil niet zitten en ze heeft het te lang gelaten. Knipt ze alleen het voorste plukje en de rest niet. Als je 35 euro voor knippen betaald mag het toch wel zitten? Met Theresa even de NKD binnen en ze zag een zwembril die wilde ze . kwamen we ook Jannick tegen die daar een wit rompertje aan het kopen was omdat een collega vandaag een zoontje gekregen heeft. Die wordt bedrukt met dezefde tekst als ze bij de brandweer op hun trainingspak hebben en de naam van de baby. Wijs ik op een rek met leuke jongensbaby zaken en zeg kijk wat leuk voor een broertje, lopt Theresa naar een ander rek en zegt kijk voor mijn zusje..


Tja en dan staat ineens om 9 uur ´s avonds Jannick bij ons , die zag er niet uit kermde van de pijn of we hem naar het ziekenhuis in Schladming wilde gaan. Hij had een 2 uur daarvoor ineens kiespijn en niet meer te houden maar nergens een tandarts die dienst heeft. Had hij Salzburg gebeld die hebben een Mond und Kiefer maar die zeiden we kunnen hier ook niets behalve pijnstilling en dat kan dan ook in Schladming. Maar die zeiden we hebben hier geen tandheelkunde en hij kreeg een drankje en ze hadden met Salzburg gebeld en we konden door naar Salzburg. We waren nog geen kilometer verder en Jan ging tanken en Jannick kotsen. Hem nog gevraagd zal ik de Retung bellen maar dat wilde hij niet. De hele weg kermen. Vreselijk slecht weer onderweg en daar aangekomen kon hij de behandelkamer in we hoorden Jannick schreeuwen en het werd stil, heeft de arts het gaatje in zijn kies doorgeprikt, pijnstiller erin en hopen dat het tot morgen helpt. Dan moet hij helemaal naar Bad Aussee waar een tandarts dan dienst heeft.
Ik heb gelijk een stuk van mijn gips aflaten halen in Schladming maar het is niet voldoende. In Salzburg zei de verpleging gelijk dat is niet goed maar om ´s nachts op de terugweg om 1 uur nog een keer te gaan zag ik niet meer zitten .Nu even acclimatiseren en dan bed.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.