Het loopt weer eens anders dan we dachten.

Oostenrijk, Gröbming

Gisteravond pas laat in slaap gevallen , ik heb kwart over 1 nog meegekregen. Dan vanmorgen kwart over 5 wakker en dommelen tot de wekker afging om kwart over 6. Jannick had gevraagd of we vanmorgen de ochtend ronde samen met Meli wilden doen en dan Jan mee met Sabrina wegbrengen zodat ze weten dat Meli komt halen of brengen want ze kennen haar daar nog niet. Ik zag pas gisteravond dat Ingrid mij een bericht had gestuurd of ze mijn telefoonnr. aan Gabi mocht geven dus terug gestuurd is goed. Theresa kan haar telefoon dus thuis niet gebruiken want Ingrid krijgt haar telefoon niet op het internet zei Theresa. Ach ja waar geen wil is is ook geen weg. Ingrid belt meestal 1x per dag naar Theresa als ze hier is maar andersom kunnen we dat dus niet. Ik heb haar nu gezegd dat ze haar telefoon aan moet laten staan en op tijd moet opladen en dat als wij haar bellen het niets kost. Dan kan ze wel berichtjes lezen als we ze niet via whats app sturen.
Dus vanmorgen toen Meli en Jan weg waren gegaan ben ik gaan douchen en ontbijten . Daarna een afspraak gemaakt bij de huisarts voor volgende week. Geprobeerd om contact te krijgen met de belastingdienst hier. Ze hebben een centraal nummer en daar wordt niet aangenomen maar gelijk afgebroken. In Liezen was er geen partijenverkeer maar ik word wel bestookt met papieren en kan er niets mee. Alles onder de naam /uitvlucht Corona. Dat geldt voor hen maar niet voor mij. Jannick gebeld over het aanbod van de dealer voor en Wartungs contract voor de auto. Hij kijkt het vanmiddag even door.
Je betaald dan per maand een bedrag maar hebt daarvoor dan 4 jaar lang geen dure service beurten , ik heb berekend dat het dan op jaarbasis 35 euro meer kost en ik heb nog een tegoed bij de daler van iets van 300 of 350 euro waarmee ik reparaties kan betalen, Ik moet toch ook de kilometerstand even nagaan want door de corona rijden we veel minder .
Ik heb weinig verstand van dit soort dingen omdat Jan dat altijd regelde dus ja is het handig? geen idee .
Dan krijg ik een herinnering op mijn telefoon en oeps afspraak voor mezelf vergeten. Dus gelijk gebeld en het zou worden doorgegeven en ja ik werd al snel terug gebeld en morgen herkansing. Dus hopelijk vergeet ik het niet. Dan middageten gemaakt Rucolastamppot met gehaktballen. Morgen restanten .
Dan belde Jannick of Theresa even door ons opgevangen kon worden dus ik zei hem Pa is al onderweg dus hij vraagt hoe laat komt ze uit dan en ik half 12 en ja oeps hij dacht 12 uur. Dus toen Meli thuis kwam en haar kwam halen heeft ze gelijk een foto gemaakt van mijn weekplan van Theresa en ik uitleg erbij gegeven. Het is af en toe best lastig want de ene week maandag lang en de andere week maandag kort en af en toe weet je het gewoon niet meer vooral als het dan weer om iets veranderd. Ze ging zelf Sabrina halen die om 13 uur uitkomt. Haar gezegd dat Theresa haar tas moet leegmaken en dat ze gelijk na het middageten haar huiswerk moet maken. Vanmiddag toch al weinig tijd omdat ze weer naar de ortho moet.
De komende dagen moeten wij weer vol aan de bak omdat Meli en Jannick werken maar het is gewoon duidelijk hier in huis wie wat doet en overleggen doen we altijd. Theresa kwam gisteren weer met Mama wil het broodtrommeltje van Sabrina want die heeft zij gekocht. Het broodtrommeltje die Meli had gekocht zat er toen nog in en die heeft Ingrid al laten vallen en kapot. Regel dit soort dingen onder volwassenen en laat een kind eruit. En elke keer dat heeft Mama betaald Tja die ving ook de kinderbijslag dus dan is dat logisch dat ze dat soort dingen koopt. Dat is zo denigrerend en nergens voor nodig. We sturen Theresa ook niet met kan je dit betalen want daar krijg je geld voor. Afgezien er zat een broodtrommeltje in de tas alleen een ander. Het was vanmorgen best mooi weer en veel zon maar niet warm . Na het middageten de deur dicht gedaan want het was gewoon koud geworden en koude wind. Vannacht was het nog minus 5. Er is wel weer sneeuw voorspeld maar ik geloof niet dat het nog wat gaat worden. Maar zeker weten doen we het niet.
Ik hoorde Meli met Sabrina thuiskomen om kwart over 1, en gelijk er achter aan Jannick . Jannick kwam even boven en zei het was maar goed dat we thuis kwamen want Ingrid stond voor de deur. Dus ik huhhh? Ze heeft met Theresa een afspraak om 16 uur in Liezen. We waren er allemaal vanuit gegaan dan wordt Theresa om 15 uur gehaald. Nou nee dus. Theresa had dus nog niet gegeten, heeft nu geen tijd om haar huiswerk te maken . Jannick heeft Ingrid gezegd dat ze niet gegeten heeft en ik denk dat ze niets te eten krijgt tot ze vanavond terug is anders had ze tandenborstel enz. mee moeten nemen. Geen idee waarom dit nou weer zo moest. Net even met Jannick overlegd en we waren het eigenlijk gelijk eens dat als Theresa thuis komt dat ze dan geen fut meer heeft voor huiswerk en Jannick haar morgen een briefje mee geeft waarom ze geen huiswerk heeft gemaakt. Maar al doende leren we allemaal bij dat er duidelijke afspraken over halen en brengen moeten worden gemaakt. En niet afspraak om 16 uur en om kwart over 1 voor de deur staan. Ingrid weet dat Sabrina om kwart over 1 thuis komt , Theresa was vandaag na 12 thuis en iedereen was dus pas compleet om kwart over 1 en ze zouden dan samen eten. Straks komt Sabrina nog even bij ons want Meli moet naar de chiropraktiker en Jannick gaat mee want ze weet niet of ze daarna rijden kan. Ze willen bij de Mediamarkt dan toch voor een droger kijken. Wij maken het wel gezellig met Sabrina . Jannick heeft gisteravond al zijn verplichte psychologische afspraak gehad. En dat was eigenlijk goed verlopen. Toen Ingrid voor de deur stond wilde Sabrina niet naar Mama en haar zelfs niet aankijken. En ze bleef maar zeggen papapa en de kreet waarmee ze Meli bedoeld. Zo van ik wil bij Papa en Meli zijn. Ik heb wel medelijden met Theresa die weet gewoon niet waar ze aan toe is. Dus maar weer afwachten wat Ingrid dan weer verzint.

Geen idee wat maar sinds Ingrid Theresa thuis heeft gebracht is Jannick helemaal over de rooie . We weten allen niet wat er is gebeurd maar hij is nu al heel lang aan het telefoneren en ook geen idee met wie. Theresa helemaal verdrietig want die zei Papa gaat er aan kapot dat ze aan het scheiden zijn. Een kind van 8 die dat zegt. Ik had net ook aan Theresa gevraagd wat ze dan waren gaan doen vanmiddag dat was dus winkelen. Ingrid was gaan winkelen dus ik heb Theresa gevraagd heb je dan wel wat gegeten ja een broodje en toen moest Mama ook tandpasta en een tandenborstel kopen. Ze kwam om 5 uur terug en sinds dat moment hommeles. In december begint de regulering van haar gebit en het kan zijn dat er dan nog 1 of 2 kiezen uitmoeten. Dus voorlopig afwachten.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.