Jan is thuis gekomen.

Oostenrijk, Gröbming

Freitag 26.Jänner
Vannacht heeft Theresa bij mij geslapen. Maar moest er vroeg uit want ze gingen naar Salzburg omdat Theresa daar naar de oogarts in het ziekenhuis moet. Ze gaan ook afspreken wanneer de operatie gaat plaatsvinden om het oog goed te zetten ook al kan ze er niet mee zien. Het is een beter gezicht en dan kan ze er ook niet mee geplaagd worden.
Ze heeft sinds gisteren een nieuwe bril, dit keer rood, zelf uitgezocht en omdat deze duurder was dan de vorige moest Ingrid 44 Euro bij betalen maar de rest werd toch door de winkel over genomen. Ze heeft alleen maar problemen gehad met deze bril en ik vind dat het nog veel te lang heeft geduurd. De bril staat haar goed en ze is er erg blij mee.
Jannick de wiebeltand van Theresa eruit gewiebeld. Ze moest elke keer huilen dat haar tand zo pijn deed. Maar hij wiebelde wel maar naast die grote nieuwe tanden zat het tandje ook een beetje klem. Jannick heeft eerst gewiebeld en het ging niet. Later vroeg Theresa Papa nog een keer wiebelen en toen heeft hij een pincet erbij gepakt en hem met een beetje draai eruit gehaald, Theresa helemaal opgelucht en blij en het doet geen pijn meer. Ze heeft nu onder 2 nieuwe en 1 eruit en boven beginnen ze ook al. Tja best snel.
Dan sta ik klaar om naar de huisarts te gaan werd ik gebeld.
Jan komt vanmiddag met een ambulance naar huis en ze 72 uurs ECG kan hij thuis doen. Dan kan hij tenminste weer een beetje normaal eten en in zijn normale doen geraken voor zo ver het gaat. Ik ga dus nu snel naar de huisarts om de papieren te regelen dat Jan ook thuis niet gereanimeerd wordt en zo want de redding moet dat altijd doen behalve als er papieren zijn. Die dan ook door de ziekenhuizen moeten worden over genomen. Dus ineens ook nog hectisch en er ook nog alleen voor. Ook de huisarts moet dan de eventuele zorg voor Jan thuis doen.
Na de wandeling naar de huisarts weer thuis en in sneltempo Jan zijn hok beneden afgebroken en alles wat er nog was in dozen gedaan. Hij mag niet meer beneden zitten, ongezond wat hij nooit wilde horen. Nu is alles weg tot de plafondlamp aan toe.
Ik had bij Rapl een leuk notitieboek gevonden , een ideetje van Danuta om elke dag de datum en dag op een bladzijde te zetten en dan kan hij opschrijven wat hij niet wil vergeten. Kan hij nakijken en terug lezen. Dus dat er daar eentje lag kwam goed uit.
Dan snel wat te eten voor mezelf gemaakt want dat is de hele week er al bij in geschoten en ik was bijna klaar met eten toen Jan thuis kwam. Netjes afgeleverd door de Rettung. Hij wilde gelijk koffie en zat op zijn gemak in de keuken te genieten van het uitzicht en constateerde met een vraag is het koud geweest? Ja Jan het heeft gevroren dan zei hij zei de bomen zijn wit. Na de koffie zei ik hem om naar bed te gaan en hij zei dat het goed was en het gaat even niet meer. Hij denkt dat hij heel wat is zo ven kijken of hij slaapt. Dan kan ik zijn EKG lijst invullen. Hij heeft voor vandaag medicijnen dus morgen moet ik naar de huisarts om ook zijn recepten te halen en naar de apotheek. Dan zijn papieren voor geen reanimatie met haar doen en met haar doorspreken hoe hij maandag naar het ziekenhuis gaat want dan moet zij de Rettung aanvraag doen. Ik kan hem niet om 8 uur op het ziekenhuis krijgen. En ik denk dat het veel te vermoeiend is met de bus want nu de Rettung en koffie drinken was hem al te veel. Ik ben ook al gebroken van alles wat ik zo allemaal buiten het normale moet doen.
Nu hij ligt kan ik ook even bij komen.

Zo die heeft 2 ½ uur geslapen en daarna bleef hij wat tv kijken in bed. Om 5 uur kwamen de luitjes van beneden thuis en Theresa kwam aangestormd en dook op Jan en lag naast hem. Ze is helemaal gelukkig dat Opa weer thuis is en Opa is blij met haar. Ze werd gehaald door Ingrid dikke tranen want ze wilde bij Opa slapen en Jan zei geeft toch niet laat haar maar hier. Dus ging ze beneden eten en kwam weer terug en kroop bij Opa in bed en dan zijn we later naar de huiskamer gegaan en zij is gaan slapen.

Jan heeft met Bianca en Dennis gesproken wat uiteraard ook weer fijn is.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Wat fijn om te lezen dat hij naar huis mocht en dat het onderzoek thuis kan plaats vinden. Groetjes.

Anja en Rob 2018-01-27 00:28:14

Heerlijk voor jullie dat Jan thuis kan afwachten, thuis voel je je toch altijd beter dan in een ziekenhuis, ook het eten zal hem hier beter smaken, al is het nu maar voor 3 dagen voor hij naar het ander ziekenhuis moet, en ook logies dat de kleinkinderen hem hebben gemist, toch, ook Jannick is thuis en kan direct handelen , mocht het nodig zijn ´s nachts, maak er samen maar 3 gezellige dagen van, Jan heel veel beterschap gewenst, in gedachte zijn we bij jullie.groetjes van ons

Christina 2018-01-27 02:28:05

En Theresa, die bril staat je echt super geweldig, leuke kleur ook, en super tof dat papa die rot tand eruit heeft gekregen, ben je eindelijk van die vervelende wiebel tand af, groetjes tante Christina

Christina 2018-01-27 02:32:03

Fijn dat Jan thuis het ECG mag doen. Thuis voel je je toch altijd fijner. Hoop dat jij het ook een beetje trekt allemaal, Nicolette. XXX

Annemarieke 2018-01-27 12:43:24
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.